Ugrás a fő tartalomra

Ilcsi - Pattanás és komedó puhító gél

A pattanások kezelése sokunknak okoz komoly problémát..szerencsések akik nem járnak ebbe a cipőben.
Ilcsi pattanás puhító gél

Nagyon nehéz rátalálni arra a szerre, ami az igényeinknek megfelelően kezeli az arcunkon megjelenő csúnyaságokat.
A "Pattanások" menüpontban tudsz szemezgetni, hogy milyen készítményeket, kezeléseket, gyógyszereket vagy életmódot próbáltam ki idáig a pattanások / komedók elleni harcban.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem zsíros/olajos bőrcsoportba tartozom, hanem száraz un. korpás szeborreás a bőröm, így nekem inkább zárt komedóim vannak amik alkalomadtán ( a piszkálással persze sokat rontok ezen az arányon) robbannak össze pattanásnak, de akkor viszont nagyon..

A zárt komedókról és a korpás szeborreáról ITT tudsz olvasni, ezt a "kisokost" amúgy is ajánlom a fogalmak tisztázása és a problémáid felismerése miatt.

No de akkor nézzük ez a termék mit tud..
Mint a nevében is benne van ez elsősorban egy felpuhító funkciót ellátó zselé, ami arra hivatott, hogy a mitesszer vagy pattanás könnyebben eltávolítható legyen.
Piros paprikával a keringés fokozását érik el ami egyébként a gyulladás hamarabbi lehúzódását segíti.

Applikátoros vég
Én elsősorban éjszakára alkalmaztam olyan gyulladni akaró mitesszerekre, amiknek a kinyomásuk szinte lehetetlen vállalkozás lett volna a sűrű faggyú és a zárt bőröm miatt, de ettől reggelre az aprók vagy visszahúzódtak, vagy a nagyobbak másnapra kinyomhatóvá váltak ( nem beértek hanem fölpuhultak).

Felkenéskor enyhén érezhető volt a paprika "csípő" érzése, ami nem volt kellemetlen, hanem jól enyhítette a pattanás kezdemény okozta feszülő, viszkető érzést.
A zselé áttetsző, nem szívódik be hamar, így felkenés után fél órával -elalvás előtt- a pöttyöket azért kicsit bemasszíroztam a ragyába, hogy ne a párnát kenjem össze.
Kellemetlen illatot, foltot vagy problémát nem hagyott maga után.

A kemény szaru másnapra oldódott és puhult, így a zárt comedo-t vékonyabb és puhább felszín borította, ami megkönnyítette az alapos kitisztítást.

Sajnos a terméket már nem találom az Ilcsi cuccai között..tud valaki valamit róla?
Nem tudom kinek miként teljesített, de a fehér mitesszerekre azaz a korpás szeborreára jellemző zárt comedókra kitűnő puhító volt, de a gyulladt pattanásokon is enyhített, és megkönnyítette a kinyomást.

Ez nem egy leszárító termék, így olyan célra semmiképpen sem hasznos, ebből következik, hogy nem szárít.

Sajnálom ha beszüntették a gyártást, de titokban abba reménykedek, hogy nem lesz az a sorsa mint az Aknesol-nak, hanem csak átalakítják/megújítják, és előbb-utóbb egy hasonló hatású készítménnyel előállnak újra.

Összefoglalva: Zárt mitesszerekre, zárt fehér comedókra a legjobb, mert megkönnyíti a kinyomásukat.
Korpás szeborreás bőröket sem szárítja tovább,mert nem szárító hatású.
Puhít és gyulladást csökkent természetes anyagokkal.
Egyszerűen kezelhető, smink alá is kenhető, bár nem szárad hamar, áttetsző.
Sajnos jelenleg nem kapható, remélem ez változni fog, a visszavonásáról nem találtam információt.
A paprika vérbőség okozó hatása nekem sok comedó gyulladásos folyamatát leállította, és megkönnyítette az alapos kitisztítást.
Csak "pöttyözésre".
1500ft körül volt és elég soká elég ( problémától függően).

Megjegyzések

  1. Nem is hallottam még erről az Ilcsi termékről :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én sem találom kínálatba..lehet más jellegű volt a bőröd és azért nem ajánlották rá.
      Én is régebben használtam, de azért meg kellett írnom róla a véleményem:-)

      Törlés
  2. Az Aknesol után én is régóta sírok...
    Bár szerencsére most szép a bőröm, nem is nagyon lenne rá szükségem, de mégis, jó ha van otthon.
    Az Ilcsi termékeket nagyon kedvelem, de engem zavar, hogy csak kozmetikustól lehet vásárolni. A régi kozmetikusom kismama, az új pedig nem Ilcsizik. Nagyon meg vagyok vele elégedve, ezért csak a krém miatt nem fogom lecserélni... Így elbúcsúztam az Ilcsi krémtől, ami nagy kedvencem volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is most épp szép a bőröm..nem is értem...persze, hogy jó ha van, nálam anno is évente max. csak 1 flakon Aknesol fogyott, de arra rájárt az egész család, ha jött itt ott egy kis pukli..

      ÁÁÁÁ nagyon gáz, hogy ilcsit csak kozmitól vehetsz, persze megértem az "indokokat", de ezért új kozmit keresni, vagy bemenni idegen helyre győzködni egy embert, hogy ismered a terméket ezt és ezt kéred és nem akarod, hogy kezeljen..mmm gáz...

      Melyik Ilcsi krémet szeretted?

      Törlés

  3. Jaj én is mennyit küzdöttem a pattanásokkal, hosszú éveken át, viszont most májustól max. 5 pattanásom volt, hála a megfelelő termékeknek.

    Le is kopogom, de együttérzéssel olvasok még mindig, minden témába vágó bejegyzést.

    Ezt a terméket nem ismerem,nekem mindig gyulladt pattanó pattanásaim voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére már hónapok óta "tünetmentes" vagyok én is, engem a svédcsepp nagyon helyre rakott(1 flakon külsőleg)..komolyan..hihetetlen.
      De azért ezeket még meg kell írni:-D minimum 20 fajta szarságot kipróbáltam anno...

      Persze AHA-t és BHA-t is nyomom, gyanítom annak is van köze hozzá.

      Ki akarom majd próbálni azt a krémet is amit te, de most még a meglévőket fogyasztom!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz