2012. 09. 29.

Ázsiai mélyhámlasztás napló - 2.nap

Hát tegnap ( 1. nap) este  kijött egy ragya..hmm király..igen ez is a folyamat része.
2.reggel ilyen "hártyás" volt

Mivel a bőr működését serkenti az ázsiai hámlasztás, ezért fontos előtte az alapos kitisztítás-kinyomkodás, mert fontos, hogy ne akkor "érjen" meg egy pati amikor épp a bőrünk kőkemény, vastag, száraz és sérülékeny.

Ám hiába voltam idáig minden alkalommal alaposan kitisztítva, természetesen a kozmetikus sem jós, és röntgen szeme sincs, így mindig volt 1db (!) mitesszer ami nem lett kinyomva és a kezelés hatására megérett.No ez a tegnapi cucc a számtól 3 centire annyira megindult, hogy tükör nélkül elkezdtem tapogatni, hogy mi ez itt.. mert nyom ( általában ezért is kezdem piszkálni őket).
Nos hát természetesen nem bírtam ki, láttam a dudort, bár a "hegyében" nem voltam biztos, -gondoltam vakrandi - tűvel óvatosan megnyitottam és lightosan megnyomtam...azaz tiszta erőből..csak szépíteni akartam, hogy ne nézzetek ilyen állatnak..
Száz irányba fröccsent a tükrön...hmm bocsi, de remélem gondolom a kényes gyomrúak amúgy sem a hámlasztásomat olvasgatják..de ha igen..van ez így :-/...eszkjuzmi

A pati tehát kijött - nem volt más választása -, a bőr minimálisan sérült mivel szétszakadt a nagy kilövésbe..de nem bírtam volna ezzel a dudorral boldog és gondtalan életet élni, mert fáj,,no meg van elég bajom nélküle is.
Száj melletti elefánttérd


Mivel semmit sem jó kenni ilyenkor, ezért csak a legtetejére picit raktam az Ilcsi ichtiolos korrektorából, ami most pont jól fog jönni, mert szárít és nem zsírozza vissza a bőrömet.
Másnap reggel azaz a 2. nap reggelén már semmilyen gyulladásos folyamat nem volt látható a bőrömön, azaz nem volt piros, nem is égett és a kis szurkálások is teljesen elmúltak.
Hozzáérve már érezhetően fura a bőröm felszíne, kb mint egy bezsírozott múmia pergamen bőre..ennél jobb hasonlatot nem tudok magamra.

A szervezetem próbálja "olajozni" önmagát, mert érzi, hogy száraz a felszín, de mindhiába, mert ezt a kis lehasznált és vedlésre kényszerített bőrt ha megfeszül se tudja visszazsírozni ( szerencsére ), ezért csak a felület olajos ami alatt pedig szétfeszül a szárazságtól az arcom. 
Tonik = jobb érzés+szebb látvány

Ma van a magunkon felejtett lehúzható maszk életérzés...nem esik jól enni, nem esik jól beszélni, mert rettenetesen húzódik és kemény a bőr.
A szám mellett a legbrutálisabb, mert sajnos ettől függetlenül, hogy nem akarok, enni-inni és beszélni is kell..
Megnézem közelebbről...frankón mint egy elefánt térdkalácsa..
Kicsit durvább ott a felület, ugyanis a mozgástól hamarabb repedt meg mint kellett volna, így ez miatt és a bőr keményedése miatt elkezdtem alkalmazni a speciális tonik és speciális krém használatát amit minden esetben a kezelt személy problémájához mérten adnak, hogy pár nap után, ha elindul a hámlás, vegye kezelésbe önmagát.

A green peel módszernél kamilla teás lemosást és dr schrammek krémet ajánlanak, az ázsiai mélyhámlasztásnál pedig -itthon- Belnatur termékeket...
Amúgy ugyan az a kettő eljárás, csak más lett a hivatalos neve...a lebutított sztori: ezt a gyógynövény keveréket többen kísérletezték ki külföldön, akik aztán összevesztek az okosságon - szokás szerint- és vitték a bizniszt külön-külön, más-más levédett név alatt.
Itthon is két külön forgalmazó teríti a technikát, ezért "nem" ugyan az a green peel és az ázsiai mélyhámlasztás - de amúgy igen, mert nekem már volt mindből több is.
Vattapamacs csendélet bőrcafatokkal


Tehát mivel már vén motoros vagyok, ezért úgy gondoltam legyen a gyógynövényes lemosás - és nem a Belnatur tonik ( amit mellesleg imádok), és pontosítva ragacsos galaj teát készítettem, ami a népgyógyászatban kiváló hatással van a pattanásokra és a faggyúműködés normalizálására ( ezért is tea színű a vatta amit láthattok ).
Erre maga ez a hámlasztás is csillagos ötös, de úgy éreztem ezzel egy kicsit felturbózom.
A testhőmérsékletűre hűlt és leszűrt teás vattapamacsot közepesen kinyomkodom, és ezzel törlöm át az arcom, így a feszülés ideig-óráig enyhül...és csak egy kis plusz, hogy a pamacson gyönyörködhetünk a levált bőrcafatjainkon...tehát már van remény...

A délután folyamán már kezdett viszketni az arcom, a szám körül, ugyanis minden esetben középről kifelé indul meg a hámlás, azaz a száj vagy orrnyereg felől...varrás mentén szakad ugye..
El is kezdődött már a "korpásodás" mint minden alkalommal nekem a szám két oldalán alul, aztán az orromnál, így ahol a friss bőr előbukkant ott már speckó krémet is alkalmaztam, ami már most táplálja és segíti az új bőröcskét.
2.nap késő du. megindult a hámlás

Uhh nagyon szeretem mikor már elindul ez a folyamat, mert azt jelzi, hogy mindjárt jó lesz...hmm majdnem..

Hivatalosan ma délután vagyok 48 órás, de mégis a harmadik ilyen pompázatos este amikor nem tudok kimozdulni.. na nem baj, legalább nyolcadjára is szortíroztam a téli ruhákat..
Lehet mégse volt olyan nagy ötlet este csináltatni? Ha reggel csináltattam volna már 10 órával beljebb lennék ;-)...vagy hülye vagyok?

8 megjegyzés:

 1. Én mindig azon döbbenek meg, hogy a fotóidon, már ami látszik belőled :) egyáltalán nem tűnik olyan vészesnek a bőröd. Sem most, sem a korábbiakban. Jó, a hámlás nyilváűn látszik, de még a foltokra meg a pirosságra is csak nézek, hogy ez lenne az a horror bőr? Láttál te már tényleg igazán csúnya fejet, mondjuk az enyémet? :D
  Kitartást a kínokhoz, nincs már sok hátra!
  - gale -

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenkinek a szomszéd kertje zöldebb :-)
   Biztos vagyok benne, hogy én meg a Te bőrödet nem tartanám vészesnek :-D

   Nálad mi a probléma az arcocskáddal?

   Köszönöm a biztatást, már van remény:-)

   Törlés
  2. Mindenkinek a szomszéd FEJE zöldebb - na ezt sikerült olvasnom... :D
   Nekem hormonális akné, hmmm, nyami... :(

   Törlés
  3. ohhh...hát arra max "Diane 35" fogigátló...
   http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/02/roaccutan-tenutan-diane-35.html

   Nagyon hamar hatásos, sokszor elég 2-3 hónap szedés is, és lehúzza a problémát, és ha olyan a probléma akkor helyrerázza a hormonrendszert, és elhagyható a szer.

   Persze megértem, ha valaki nem szeretne fgátlót szedni, akkor viszont orvosi (endorkin!! és nem háziorvos) kivizsgálás elengedhetetlen, hogy nehogy tönkremenjen ettől a bőröd egy életre.

   Törlés
 2. Tetszik, hogy egyre bátrabb vagy, és tocsogsz a... hm.... részletekben... Hejj, amikor törölgetjük a tükröt... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ohh azért nem biztos, hogy mostantól bátrabb leszek :-D hangulat meg téma függő...
   De hát igen, van ilyen...

   Törlés
 3. szerintem is sokkal sokkal szebb a bőröd, mint amire a leírások alapján számítottam, sőt sztem egyáltalán nem durva! kitartást a továbbiakhoz, várom a következő bejegyzéseket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ohhh de kedvesek vagytok, jól jön egy kis lélek simogatás, köszönöm mindenkinek:-)

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...