Ugrás a fő tartalomra

A kezemről majdnem minden..

No hát a szuperszáraz kezecskékkel szerintem ideális alany vagyok mindenfajta csoda kézkrém teszteléséhez..
L'Occitane kézkrém arzenál
Egy a bökkenő..ezt a tehetségemet sajnos nem tudom kamatoztatni semmilyen multinál vagy kence készítőnél..de talán csak idő kérdése és "felfedeznek"...no és akkor majd dől a lé...bilibe lóghat a kezem a fehér teszt nyulacskákkal egyetemben..

Amúgy utálom kenegetni a kezeimet, utálom amikor percekig ragadok és le vagyok bénulva és át kell gondolnom mihez érek hozzá...

Persze amikor a kocsiban a tenyerem alatt elkezd csúszni a bőrkormány(ősszel-télen-tavasszal... azaz 22 fok alatt), akkor aztán a piros lámpánál s.o.s cselekedni kell..és krémezek

Hazudnék ha azt mondanám, hogy a kézkrémek "orvosolják" a problémát..a jó kifejezés a "kendőzik" a problémát lenne..
Sosem sikerült még olyan krémet használnom ami miatt másnap nem kellett újra kenegetnem a mancsokat..

A kézkrém amúgy is kényes pontja az, hogy ne ragadjon és hamar beszívódjon...
Legyünk őszinték..miféle kemikália szükséges ahhoz, hogy ez úgy történjen meg, hogy közben valóban ápol..?
Költői kérdés volt..

Vannak persze szupi olajok amik full natur termékek és hiába zsírozunk vele, hamar száraz tapintásúvá válnak miközben ápolnak is, de sajnos gyanítom ezek nem a drogériás termékekben landolnak.
És akkor azok most valóban bejutnak a bőrbe mint hatóanyag, vagy csak puhítják a felszínt, és a komfortosabb érzést így érik el?

Sokan és sokfelé azt is vitatják, hogy különböző anyagok valójában milyen hatást érnek el..illetve az sem mindegy, hogy milyen mennyiségben vannak jelen.
Hát nem vagyok egy kémikus, így okoskodni sem akarok, de tény, hogy a nem natur kozmetikumok között én nem találtam tartósan hidratáló kézkrémet..natúr termékek között pedig idáig még nem kerestem..de rajta leszek..

Bőröm alapból száraz, amit a hőfok csökkenése tovább fokoz, izzadt tenyeret hírből sem ismerek, sőt ha belegondolok a szaunába is csak erős percek után jelenik meg rajtam az első vízcsepp..az is a férjemtől, mert általában fölém ül és imád rám csöpögni..na szóval én ilyen kis íztelen-szagtalan száraz kóró vagyok..

Ez persze részben csodás..szóval izzadás gátló deóról valószínű nem fogok írni, de méregtelenítés szempontjából nem tudom mennyire örüljek ennek..no persze azért próbálom kipréselni magamból a maximumot egy kis imádott infrás jógával és testedzéssel..

A genetikát ezen kívül megfejeli a kézmosás és a hideg, és máris kész a szexi vénasszony kéz..tataaam...most, itt, tőlem, neked...

Érdekes, ez a probléma 25 fok fölött nem áll fenn, illetve 22-25 fok között van egy kis határeset, de 22 fok alatt botrányos a látvány.

Eme érdekfeszítő háttérinfó tudatában -szóval most, hogy már azt is tudjátok amire nem lettetek volna kíváncsiak- feltenném a kérdést...Ti milyen kézkrémet használtok?

Készülőben van egy nagy kézkrém teszt nálam, de várom még a megfelelően botrányosan sz*r időjárást a tökéletes hatás eléréséhez..

Javaslatokat szívesen veszek, hogy a meglévőek mellé mit ajánlotok, mit teszteljek -mert szerintetek csúcsszuper- és persze szívesen venném ha ez natúr termék lenne -de ez nem feltétel.

Na ki mondja meg a tutit?

Megjegyzések

  1. nagyon aranyos kis koro vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. esetleg javítsd ki a "kifelyezés"-t kifejezésre, mielőtt valaki neked esik :)
      egyébként várom a tesztet.

      Törlés
    2. Ahhh basszus..nem is értem hol álmodoztam épp..azért ennyire nem vagyok sújos :-D na csak vicceltem- "súlyos" természetesen.
      Köszönöm a javítást, a legjobb családban is előfordul, rég volt már az iskola,és a vacak helyesírás ellenőrző sem aktivizálta túlzottan magát... :-)

      Közzétettem, bevállalom..:-D

      Törlés
  2. Hehe, az én kezem dettó ilyen, pedig a többi testrészemen normál bőr helyezkedik el, az arcomon meg kombinált. :) De 22 fok alatt a kezem nekem is száraz, pereg, reped, fincsi... :)
    Én Helia-D általános bőrápoló krémbe keverek még jojoba- vagy makadámiadió-olajat, azt kenem föl. Ezt csak este tudom, mert lassan szívódik be, van, hogy cérnakesztyűt húzok utána. A sima olajoknál gyorsabban szívódik be, gondolom, a krémben van valami vivőanyag... A napközbeni ilyenolyan krémezés mint halottnak a csók. :)
    És bocsi, de észre kellet vennem: a "kifejezés" pontos j... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen kaptam már érte..lsd feljebb....gyanítom nem tett jó az egyszerre 100 felé figyelés,a sietség, és a helyesírás ellenőrzés hiánya :-D..no de ez nem mentség..

      Hát mint tudjuk a bolondoké a világ ( mármint én)..de azért megnyugodtam, hogy idáig életem folyamán mindenhol helyesen írtam pontos jvel:-)

      Próbálok viccet csinálni ebből, de szomorú és rohadt ciki..

      No más:
      Igen az a baj ezekkel, hogy ami hatásos, az pácolásos úton juttatható be..:-(
      Én is trükközök ilyenekkel, csak nem hiszem el, hogy nincs jobb megoldás:-(

      Törlés
    2. A "kellett"-et viszont meg én írtam 1 t-vel... Valóban bolondoké a világ. :)))

      Törlés
    3. Igen láttam, de nem akartam okoskodni az én jé betűs parádém után :-D

      Ez van... itt annyira fel vagyunk szabadulva, hogy a fene se törődik ilyenekkel :-D..elég volt anno a suliba a stressz..

      Törlés


  3. Jelenleg semmi baja a kézfejemnek, puha, hidratált. Esténként szoktam bekrémezni, most a CND mandulás kézkémét használom, 10-es skálám 8 pont.
    DE! jön a hideg, szeles időjárás és ennek az idilli állapotnak félek vége lesz :-D

    Érdeklődve várom milyen kézkrémek fognak szerepelni a tetsztben :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁ igen a nyár nálam is a szupiság!
      Föl se vagyok még készülve erre a téli agymenésre :-(

      Ezt a kézkrémet nem ismerem, de tök helyesek!

      Törlés
  4. .Lavera All-RoundCreamet/with organic shea butter & organic almond-ot hasznalok kezkremkent, mar a 2. tegelyt veszem, annyira szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hol veszed? Webshop-ot találtam...árulják valahol személyesen is?

      Törlés
    2. .itt Angliaban vettem, de a multkor lattam otthon egy DM-ben is.

      Törlés
    3. Ha ez magyarul Shea vaj és mandula krém néven fut, akkor a Mediline-ban be van listázva. A webshopok is onnét veszik. Érdemes oda (is) járni vásárolni, még a Herbaháznál nagyobb.

      Törlés
    4. Igen azaz..
      Ha jól látom a cím: 1139 Budapest, Csizma utca 4.

      Hogy van itt a belső kialakítás? Olyan mint a Herbaházban? Szóval azért ki van pakolva a polcra minden?
      :-D
      Lehet hülye kérdés, csak a "raktáráruház" jelző miatt...

      Törlés
    5. Ugyanaz pepitában. Bár a kiskereskedők az elsődleges célcsoport, bárki vásárolhat, akár 1 db árucikket is. Egyszeri vásárlói kártyát a bejáratnál tudsz kérni. Ki van pakolva minden, a polcfeltöltők pedig segítenek. :)
      Úgy tudom, Lavera termékek a Herbában is vannak, oda is érdemes benézned, ha az kényelmesebb.

      Törlés
    6. Ahhh köszi, jó tudni...akkor legközelebb oda kirándulok (nem igaz, hogy mind ilyen messze van tőlem)

      Törlés
  5. Először a szuperszárazat szupersztárnak olvastam, mondom kézdublőr voltál?! :D :D :D

    VálaszTörlés
  6. Az én kezeimen már most smirglihez hasonlít a bőr, kicsit fúj a szél és már annyi. Pont nekem is az a bajom, hogy nem szeretnem ha ragacsos, csúszós, ha bármit megfogok, így nappal alig kenem a kezeim, este pedig táplálóbb, zsíros krémeket használok. Eddig a jó öreg kék hagyományos Nivea és a Neutrogena norvég formulás krémei jöttek be, bár valóban csak felületi tünetmentesítést kapok, másnap kezdődik minden elölről. Várom a tesztet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom milyen nagy az érdeklődés, így igyekszem belecsapni a lecsóba:-)
      Köszi a tippeket is;-)

      Törlés
  7. Ha nagyon csúnya a kézfejem, a Sanatopic intenzív krémmel kenem be, jó vastagon. Nem csodaszer, de javít a helyzeten. Gyógyszertárban kapható, kb. 1000 Forint
    http://www.sanatopic.hu/testapolo-kezkrem.php

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh köszönöm, ezt sem ismertem!

      Azért a parabén tartósítón javíthattak volna már:-(
      Oké tudom, hogy 100 évig használtuk úgy, hogy mindenkinek megfelelt, de valamikor el kell kezdeni lassan elhagyni nem?

      Ettől függetlenül valószínűleg rábukok majd :-D..kíváncsi vagyok mit tud..

      köszi!

      Törlés
  8. Atyagatya mintha az én kezemről írtál volna:((( (pláne a hőmérsékletes rész:D) ha készítenék egy képet a sminktelen arcomról meg a krémezetelen kezemről ....sok év különbség meglenne, szerencsére az arcom néz ki fiatalabbnak mint 27 a kezem meg ...ajaj. Mindig ilyen volt egyébként, talán 20 éves koromtól rosszabb, vagy változott a kezem, nem tudom. De én is nagy krémező vagyok e téren (másik a sarok kenegetés). Na a lényeg: a kicsikém a Dr. Scheller calendula handbalsam. Müllerben lehet venni kb 600 ft 75 ml. Ez valójában egy kenőcsszerűség, nem olyan könnyen szívódik be, szóval én éjjelre használom, vagy ha van időm hagyni beszívódni. Viszont isteni puha lesz a kéz, eddigi életem során ennél éreztem először h nem csak felületi szépítést kapok. Nem kell kennem minden éjjel, max ha nagyon kiáztatom.az őszi téli szezonban 2 tubussal használok el, max 3, de tavasz nyáron inkább a balea kamillás kézkrémet kenem, sztem meglepően jó, az vizesebb, de mégis puhít és érzem h be van kenve, van hatása. Szóval ez a kettő a hű társam 2 éve, spóroltam is nem keveset, hogy nem próbálgatok már mást.Volt elég "na ezt se venném meg még egyszer" kézkrémem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ötleteket, ezekre is ránézek majd!
      Mindenképpen kipróbálom, úgyhogy köszönöm, hogy ilyen jó ötleteket adtok.

      És puha kezeket mindenkinek a télre :-)

      Törlés
  9. Ez a hőmérséklet para nálam is fent áll, megspékelve pár cuki részlettel, úgy mint: rossz a vérkeringésem, eleve lefagynak a végtagjaim, sminkes vagyok és ékszereket csinálok, tehát kismilliószor mosok kezet, alapból...plusz van egy két és fél éves kölköm.
    Én gyógyszertári "zsíros krémmel" (konkrétan így hívják) próbálkoztam, ami kb. hatékonynak tűnt. Játszóréten is kenhettem, azonnal beszívta,és mehettem homokozni a törpével... Nivea, Neutrogena (még az exta szárazra ajánlott is) semmit sem ér, se egyéb okosságok. De azt kentem minden nap, kb. egy hétig. Utána jó volt valameddig.
    A Müller felkeltette az én érdeklődésemet is, jól ki is próbálom majd!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh minden amit leírtál még pluszba az is ismerős:-)
      Nemsokára itt az "igazi" kellemetlen időjárás, és mehetnek a tesztek:-(

      Törlés
    2. Egyébként nekem a köröm körül a bőr is iszonyat. Tudom h nem szabad(na)levágni a bőrt, de akkor meg fujj, próbáltam már visszaszoktatni, h tologattam le, de egyszerűen nem és nem. Szerintem nekem ilyen a bőröm...megvastagszik.Akkor nagyon szép, amikor beáztatom meleg babaolajos vízbe, aztán megpuhul és levágom,kb 2 hetente, köztes időben meg tologatom vissza a bőrt, meg kenegetem éjjelre, de néha lusta vagyok, egyből látszik...mitől van ez? Jó lenne egy manikűrös a szomszédba, ahova csak beszaladok bejelentkezés nélkül és mindig gyors megcsinálja szépre.

      Törlés
    3. egyébként ezt az én kicsikém:http://kremmania.hu/kremek/dr-scheller-calendula-handbalsam-koromviragos-kezbalzsam lassan vennem is kell újat, mert már nehezen préselem ki, ja és sarokszárazságot is klasszul javít, meg orrkörnyékre, ha vki allergiás (ÉN), és sokat fújkálja, dörzsizi a papírzsepi.Hát igen a körömvirág jó dolog.

      Törlés
    4. Közben én is ráugrottam, hogy ez kell..nem is emlékeztem, hogy pont ezt említetted!
      Nagyon kíváncsi vagyoooook!
      Várom az igazi zimankót a tesztekre!
      Köszi!!!!

      Törlés
    5. Jaaa a manikűrös- ha nem egy állat, akkor pár hónap alatt rendbe rakja.
      Én amúgy pont erre használtam körömágy puhítót, ami savas volt, így oldja a keménységet és nem szakadt be, hanem valahogy "leolvadt" a körmömről ( márka már nem rémlik, mióta műkörmöm van nem kell ).
      Sajnos a tépés-vágás csak ront- ha ész nélkül csinálják- legjobb puhítani és visszatolni ( max a nagyon karcos kiálló részeket vágják).

      Törlés
    6. Hm,ezt a savas dolgot ki fogom próbálni, amit az arcomra használok abból végül is tudok kenni a körmöm köré..hátha. Köszi a tippet.

      Törlés
    7. hmm lehet nem rossz ötlet, bár lehet nem lesz elég erős, majd meglátod.

      Törlés
  10. Láttam, már írták, de én is a Sanatopic-ot javaslom (http://doodoogardrobja.blogspot.hu/2012/08/teszt-legjobb-kezkrem.html). Nekem is iszonyú száraz a bőröm (mindenhol), és ez bevált.
    Vagy esetleg amit tudok még javasolni, az a natúr kókuszzsír. Ez mondjuk nem kifejezetten kézre való, de mondjuk egy hétvégi manikűrözés után belefér (mikor nem kell azonnal indulni sehova és ráérsz kicsit átmasszírozni a kézfejed). Egyébként egész testre és arcra is használom!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz