Ugrás a fő tartalomra

H&M - mit tud a HD púderük?

H&M - Hi-Definition powder
Amikor megnéztem a H&M felfrissített, szépségápolási termék kínálatát igazából arra gondoltam, hogy sosem vennék ilyen sminkeket...
Miért is?
Mert nem szeretem, ha egy cég mindenbe belevág.

Pedig erről szól az "élet" a brand-ek és multik tudnak talpon maradni, hibákat megengedni maguknak és még így is vásárló réteget vonzani.
Azt is belátom, hogy nagyon jól csinálja a H&M, mert akit nem köt le a smink az megveszi lustaságból, akit érdekel az pedig kíváncsiságból.

Na ebbe az utóbbi csapatba tartozom én is.

A termék kínálatból csak a Hi-Definition (HD) púdernek szavaztam bizalmat, de valószínű majd körömlakk ügyben is elcsábulok ( mert sok a szín ) , viszont a többi cucc kizárt.
Szájkencével tele a ház, szemhéjpúder csakis Mac, ha szemöldök akkor Anastasia Bh vagy NyX, az alapozó pedig kényes téma..
H&M - HD púder ára

A púdert, a helyszínen ( azaz a boltban), az egész napos kifényesedett, alapozott arcbőrömön próbáltam ki, ahol meglehetősen elégedett voltam vele.
Tekintve, hogy bőrtípusom száraz, száraz foltokkal tarkított, így jól szoktam látni magamon, ha egy púder nem az igazi.

A klasszikus profi sminkes áttetsző púderekhez képest viszont szebben mutatott a bőrömön, így meg is vettem.
Úgy voltam vele, hogy ha más nem, akkor is jó lesz a szemkörnyék alatti részre.

A másnapi friss sminkemre rákenve viszont nem igazán volt HD hatás, mert nagyon felvilágosította a sminkem ( a többi translucent púderemnél is jobban ), így egy kicsit megriadtam tőle.
Nagyon keveset használtam, de figyelni kell, hogy ne vegyen fel sok port az ecsetünk. Ekkor még hagyományos tömött (!!) púder ecsettel ugrottam neki. Hiba volt.
Szemkörnyéken egyébként kicsi duo- fibre ecset alkalmazása mellett ez a probléma nem állt fenn, és szép volt a finish.

A csomagolása nekem nagyon tetszik
Egyéb területeken száraz és töredezettnek tűnt a smink, mert a tömött ecsetem miatt sok púder került a bőrömre, amit az alapozóm szépen magába is rántott, így le sem lehetett porolni az ecsettel, így töredezett csomós massza szerű volt közelről a sminkem.

Többszöri próbálkozás következett, mert ki kellett tapasztalni, hogy az amúgy száraz bőrömön hogyan tud szép lenni a termék, és bevallom első körben abba is kételkedtem, hátha pár alapozómmal nem is kompatibilis a termék.
Azt kell mondjam, hogy szinte ez az első olyan sminkcucc ami "megdolgozta" az agyam, hogy mikor mutat szépen és jól.

Az első lépés, hogy nem biztos, hogy minden alapozóddal jól fog működni...egyből...de kettőből már igen...miért?
Mert egy a titka ennek a púdernek, hogy ezt valóban nagyon finoman kell építeni és rétegezni, hogy éppen csak annyi kerüljön rád amennyi feltétlen szükséges.

Nézzük az óvintézkedéseket.

H&M - translucent HD púder
Védőfólia a lyukaknál..le ne húzd!! Vagy lyukassz át pár darabot, vagy húzd fel a szélénél és vágd le az ollóval, a többi lyuk maradjon leragasztva. Én a felénél vágtam, ez is sok, mert így is sok púder jön egyszerre.

Kettes intézkedés nálam a lágy duo fibre puder ecset  ( itt a real techniques vonal vált be).
Hiába duo fibre, azt is óvatosan mártom bele, és azt is lerázom, és nagyon lágyan, mint a szellő, úgy púderezek, építgetek.
Puffnival pedig ezen okok miatt ki sem szeretném próbálni.

Igen tudom, hogy ilyen lágyan és mérsékelten kéne púderezni a mindennapokban ( a profi fotó smink azért persze mást kíván), de nem sok terméknél szükséges ez az óvatosság, és nem is minden bőrtípusnál.
A száraz bőrnél azért kell figyelni, hogy ne legyen sok, mert növeli a száraz hatást, a ráncos bőrnél azért, hogy ne üljön a ráncokba, a zsíros bőrnél ( vagy zsíros alapozóra ) pedig azért, hogy a púder ne legyen foltos az arcon.

Pár lyuk is elég lenne :-)
Összefoglalva: Hosszú hetek során nagyon megkedveltem a terméket, mert rutin helyett odafigyeltem rá, és nagyon szép, egyenletes, tartós tud lenni. Itt tényleg érvényesül a "kevesebb több" (smink)elv.
Bátran ajánlom azoknak akik szívesen sminkelnek, és nyitottak kilépni a rutinból.
A hagyományos púderekhez képest szebb felületet lehet elérni vele az alapozónk fixálása terén. Ennek fedése nincs, zsíros bőrt is szépen mattít alapozó nélkül, de így a tartósságáról nem tudok nyilatkozni. Zsírosan fénylő, viszont lealapozott bőrön kipróbáltam, és olyan 3-4 órán keresztül tartotta magát változatlanul.
Száraz bőrnél egész nap szépen mutat. Szemkörnyékre is imádom.
Az óvatos, vékony, lágy felvitel különösen fontos, de nem biztos, hogy meggyűlik ezzel a bajod, mert függ attól, hogy milyen bőrre és milyen alapozóra alkalmazod ( nekem más HD púdereknél nem kellett ennyire figyelnem erre ).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..

Neogence - Legjobb szemránckréme

Tudjátok, hogy a Neogence termékek legkiemelkedőbb sorozata a "Tökéletes bőrmegújító" termékcsalád.
A szemkörnyék ápolására kiemelten odafigyelő olvasóimnak ajánlom az egyik leginkább élvezettel használt szemránckrémemet.