Ugrás a fő tartalomra

H&M - mit tud a HD púderük?

H&M - Hi-Definition powder
Amikor megnéztem a H&M felfrissített, szépségápolási termék kínálatát igazából arra gondoltam, hogy sosem vennék ilyen sminkeket...
Miért is?
Mert nem szeretem, ha egy cég mindenbe belevág.

Pedig erről szól az "élet" a brand-ek és multik tudnak talpon maradni, hibákat megengedni maguknak és még így is vásárló réteget vonzani.
Azt is belátom, hogy nagyon jól csinálja a H&M, mert akit nem köt le a smink az megveszi lustaságból, akit érdekel az pedig kíváncsiságból.

Na ebbe az utóbbi csapatba tartozom én is.

A termék kínálatból csak a Hi-Definition (HD) púdernek szavaztam bizalmat, de valószínű majd körömlakk ügyben is elcsábulok ( mert sok a szín ) , viszont a többi cucc kizárt.
Szájkencével tele a ház, szemhéjpúder csakis Mac, ha szemöldök akkor Anastasia Bh vagy NyX, az alapozó pedig kényes téma..
H&M - HD púder ára

A púdert, a helyszínen ( azaz a boltban), az egész napos kifényesedett, alapozott arcbőrömön próbáltam ki, ahol meglehetősen elégedett voltam vele.
Tekintve, hogy bőrtípusom száraz, száraz foltokkal tarkított, így jól szoktam látni magamon, ha egy púder nem az igazi.

A klasszikus profi sminkes áttetsző púderekhez képest viszont szebben mutatott a bőrömön, így meg is vettem.
Úgy voltam vele, hogy ha más nem, akkor is jó lesz a szemkörnyék alatti részre.

A másnapi friss sminkemre rákenve viszont nem igazán volt HD hatás, mert nagyon felvilágosította a sminkem ( a többi translucent púderemnél is jobban ), így egy kicsit megriadtam tőle.
Nagyon keveset használtam, de figyelni kell, hogy ne vegyen fel sok port az ecsetünk. Ekkor még hagyományos tömött (!!) púder ecsettel ugrottam neki. Hiba volt.
Szemkörnyéken egyébként kicsi duo- fibre ecset alkalmazása mellett ez a probléma nem állt fenn, és szép volt a finish.

A csomagolása nekem nagyon tetszik
Egyéb területeken száraz és töredezettnek tűnt a smink, mert a tömött ecsetem miatt sok púder került a bőrömre, amit az alapozóm szépen magába is rántott, így le sem lehetett porolni az ecsettel, így töredezett csomós massza szerű volt közelről a sminkem.

Többszöri próbálkozás következett, mert ki kellett tapasztalni, hogy az amúgy száraz bőrömön hogyan tud szép lenni a termék, és bevallom első körben abba is kételkedtem, hátha pár alapozómmal nem is kompatibilis a termék.
Azt kell mondjam, hogy szinte ez az első olyan sminkcucc ami "megdolgozta" az agyam, hogy mikor mutat szépen és jól.

Az első lépés, hogy nem biztos, hogy minden alapozóddal jól fog működni...egyből...de kettőből már igen...miért?
Mert egy a titka ennek a púdernek, hogy ezt valóban nagyon finoman kell építeni és rétegezni, hogy éppen csak annyi kerüljön rád amennyi feltétlen szükséges.

Nézzük az óvintézkedéseket.

H&M - translucent HD púder
Védőfólia a lyukaknál..le ne húzd!! Vagy lyukassz át pár darabot, vagy húzd fel a szélénél és vágd le az ollóval, a többi lyuk maradjon leragasztva. Én a felénél vágtam, ez is sok, mert így is sok púder jön egyszerre.

Kettes intézkedés nálam a lágy duo fibre puder ecset  ( itt a real techniques vonal vált be).
Hiába duo fibre, azt is óvatosan mártom bele, és azt is lerázom, és nagyon lágyan, mint a szellő, úgy púderezek, építgetek.
Puffnival pedig ezen okok miatt ki sem szeretném próbálni.

Igen tudom, hogy ilyen lágyan és mérsékelten kéne púderezni a mindennapokban ( a profi fotó smink azért persze mást kíván), de nem sok terméknél szükséges ez az óvatosság, és nem is minden bőrtípusnál.
A száraz bőrnél azért kell figyelni, hogy ne legyen sok, mert növeli a száraz hatást, a ráncos bőrnél azért, hogy ne üljön a ráncokba, a zsíros bőrnél ( vagy zsíros alapozóra ) pedig azért, hogy a púder ne legyen foltos az arcon.

Pár lyuk is elég lenne :-)
Összefoglalva: Hosszú hetek során nagyon megkedveltem a terméket, mert rutin helyett odafigyeltem rá, és nagyon szép, egyenletes, tartós tud lenni. Itt tényleg érvényesül a "kevesebb több" (smink)elv.
Bátran ajánlom azoknak akik szívesen sminkelnek, és nyitottak kilépni a rutinból.
A hagyományos púderekhez képest szebb felületet lehet elérni vele az alapozónk fixálása terén. Ennek fedése nincs, zsíros bőrt is szépen mattít alapozó nélkül, de így a tartósságáról nem tudok nyilatkozni. Zsírosan fénylő, viszont lealapozott bőrön kipróbáltam, és olyan 3-4 órán keresztül tartotta magát változatlanul.
Száraz bőrnél egész nap szépen mutat. Szemkörnyékre is imádom.
Az óvatos, vékony, lágy felvitel különösen fontos, de nem biztos, hogy meggyűlik ezzel a bajod, mert függ attól, hogy milyen bőrre és milyen alapozóra alkalmazod ( nekem más HD púdereknél nem kellett ennyire figyelnem erre ).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta.
A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani.

Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.