Ugrás a fő tartalomra

A Milani legnépszerűbb pirósítói : Rose VS Baked

Milani Rose és Baked pirosító
A Milani rendelésem előzményeit ITT olvashattátok, ahol a Multitasker púdert teszteltem nektek.
A bőröm a Mac szerint Nc35-C4-Nc40 vonalon mozog, vagy máshonnan megközelítve meleg, olívás, nem túl világos szín vagyok, amit nem mellékes közölnöm a pirosítók tesztjei előtt.

A két legnépszerűbb pirosítót, a két legnépszerűbb színben mutatom most be nektek.


Milani Rose powder blush: az óriási méretű rózsa formájú pirosítót nagyon sokan kedvelik, ezért repültem rá, és a Romantic rose színt választottam, mert nagyon univerzálisnak gondoltam, nem véletlenül ez a legeladottabb szín.
A dobozban amikor megláttam, kissé emlékeztetett a Mac powder blush Small Vanity színére, de felkenve a Mac-nek van egy kis fénye, és sötétebb, bordósabb mint a Romantic rose, így mégsem hasonlítanak annyira mint elsőre gondoltam.
A két színt kikenve is lefotóztam, ami nem csak az eltérést mutatja jól, hanem a Milani Rose minőségét is. A tenyeremen jól látszik, hogy míg a Mac nem ül a ráncokba, nem kiemeli, hanem egyenletesen fedi, addig a Milani extrán kiemelve, porosan külön életet él a bőrön.
Milani és Mac hasonlóság

Az árnyalat valóban csodás, bár a bőrömön alig látszik, de pont ilyen színt kerestem mert nagyon természetes. 
Azért szuper pigmentáltnak nem mondanám, aki ezt annak mondja, javaslom fáradjon el az Ó utcai sminkboltba, hogy tudjon viszonyítani (bár lehet, inkább nekem kéne a olcsó drogériás sminkcuccok közé túrnom, és akkor lehet ezt is szuper pigmentáltak érezném, úgyhogy csak nézőpont kérdése).

Milani Romantic rose VS Mac Small vanity
A nagyobb probléma az a pirosítóval, hogy száraz vagy szárazra sminkelt ( púderes) bőrre nem jól tapad, így ami a mac pírekkel 1-2 ecsetvonás, az itt 4-5 rétegezés. Ezzel nincs egyébként semmi gond, mert az ára is fele annyiba kerül (3000ft), és mennyiségre több mint a duplája (mac 6g, milani 17g).

Ez a termék egyébként nem foltos nekem ( lehet az enyhe szín miatt nem jön ki ez a probléma), de sokan ezt is nehezményezik.

Nagyon szélsőséges véleményeket olvastam a külföldi oldalakon a Rose pirosítókról.
A termék legnagyobb baja, hogy nagyon "poros" így nem tapad megfelelően csak akkor ha valaki nem használ púdert, így vagy csak az alapozóra vagy a puszta (nem száraz) bőrére keni, vagy zsírosabb a bőre.

Figyelni kell arra is, hogy a Rose szériából rendszeresen adnak ki limitált kiadásokat, amikből van fényes is, és ezeknek a minősége teljesen eltér az alap szériától ( ami itthon a 01, 05, 08 -as szín ).

17 gramm (!!) és 3,5 gramm
Kipróbáltam keményebb merevebb pirosító ecsettel, ami sokkal jobban karcolja a terméket is, így többet felvesz ( tehát az 5-réteget sikerült 2-re csökkenteni), de ettől függetlenül poros maradt a finish az arcomon, amit aztán arcpermettel ( pl. ásványvíz spray) neutralizálok. A Mac píreknél ha ezzel az ecsettel esnék neki, amivel ezt használom szerintem mehetnék fellépni a Fővárosi Nagycirkuszba, annyi pigment ugrana a fejemre, így ehhez a Milani pirosítóhoz külön ecsetet használok.

Romantic Rose és Luminoso
Kinek ajánlom? Száraz bőrűeknek nem feltétlenül, de ha nem gond nekik többször a festékért nyúlni, és nem gond nekik a matt púderes hatású pír, akkor uccu neki, mert nagyon szép a szín. Ha valaki a nagy Ő-t keresi, akkor inkább spóroljon hozzá ugyan ennyit és irány a Mac, ha pedig csak az extra pigmentáltság a lényeg, akkor az Ó utcában válogasson, mert ott 1300-4000ft között profi termékeket kap. Ráncokra sem a legjobb, lásd a képen.

Baked blush: azt mondják, hogy ha a Rose blush nem jön be, akkor a Baked biztos bejön...hát biztos nem a csomagolásra gondoltak...
Hát valóban más jellegű a két termék, már ahogy az ecsettel belenyúlsz érezni fogod, mert a Baked pirosítóból többet tudsz felvenni az ecseteddel, így vissza is tértem a jó kis puha ecsetemhez.
Baked- belülről

A csomagolás az a szokásos gagyi műanyag, de ráadásul belül "lapozható", kistükör, kisecset, mint az oviban.. Használja ezt valaki? Szökőévben lehet, amikor rájön, hogy mindent otthon hagyott, kivéve ezt a pírt, de amúgy? Én fogtam és leragasztottam, mert nyitásnál repül minden, illetve nagyon nem stabil így az egész, tehát statikailag nem jó tervezés.

Természetesen a Luminoso szín lett a befutó.

A baked vonalon nem matt hanem különböző mértékben fényes színeket találunk. Szintén nem tűnik ki a bőröm színéből, így nagyon természetes.

Tessék rajtam megkeresni a színeket
Azért titokban megvallom, kicsit reméltem, hogy erősebb barackos lesz az árnyalat.
Sajnos a fényessége kiemeli a bőrhibákat, de ez nem mindenkit érint, és nem is a termék hibája.
Nagyon szép finom pigmentű termékről van szó, nekem jó alternatíva a nemrég tesztelt Kiko pirosítómra, bár az "simább" és pigmentáltabb volt.
Igazán csak a színnel nem vagyok elégedett, mert az NC35-ös bőrömön nem igazán van színe, inkább csak fénye a terméknek...megoldás: más szín kipróbálása.
A termék ára 2500 ft
Próbálkozás 2.

Kinek ajánlom? Mindenkinek aki szeretne magának olcsón egy jó minőségű fényes pirosítót. Vigyázzatok a szín választásánál, mert fotón csalóka, illetve a neten talált képeken általában igen világos vagy kékes árnyalatú bőrön próbálták, és melegebb vagy sötétebb bőrön nem úgy él a szín. Én természetes mivoltjában, száraz bőrön próbáltam, úgy ennyit tud. Jobban tapad és pigmentáltabb a Rose-nál, így nem zárkózom el további színek kipróbálásától sem.


Összefoglalva: a Rose vonal az én esetemben nem hozta meg az elvárt minőséget...sőőőőt, de valahogy mégis érte nyúlok, mert nagyon szép a színe a bőrömön.  
Igazi "hideg évszakos" jó választás, amikor érdekesen festene az ember ennél élénkebb pírekkel. Nagyon jó "puhító" szín még szemfestés esetén is, így mégis megszerettem, és inkább én próbálok meg a termékhez alkalmazkodni, mint ő hozzám....
Aztán inkább más fényekkel

A Baked széria pedig egy nagyon ígéretes pirosító, a szín az én esetemben nem igazán tud úgy érvényesülni mint az igazán világos bőrökön, de jó vele dolgozni, a csomagolástól eltekintve nem találok rajta fogást. Biztos próbálok még további színeket is.

A képeken próbáltam a valóságot mutatni, mert én is rákerestem a színekre mielőtt megvettem, de mindenhol jó erős és pigmentált képeket találtam.
Nos én nem zsíros bőrre vagy zsíros ujjakkal tuningoltam, hanem ecsettel dolgoztam rá a normálisan száraz bőrömre ahogy te is tennéd az arcodra..íme az eredmény...szemüvegeket föl!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta.
A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani.

Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.