2014. 04. 17.

Ben Nye ecsettisztító... ez is fontos a bőrnek!

Fertőtlenítünk itt, bacit ölünk ott..na de mi van a sminkes cuccainkkal?
Ben Nye - Bush Cleaner

Ha a sampon és a szappan fertőtlenítene, akkor miért alkalmaznánk nagy hatékonyságú fertőtlenítő szereket életünk során?
Van hogy szükséges az óvatosság, van hogy nem..

Na ezzel utaltam is arra, hogy miért hagynak hidegen az "ecsetmosó samponok"..erre a célra bármely babasampon megfelel.Nem vagyok híve a túl steril életnek, mert vallom, hogy hosszú távon az immunrendszer leépüléséhez vezet.
Azt viszont fontosnak tartom, hogy kész akarva ne bombázzuk az esetlegesen aknés, pattanásos, gyulladt vagy sérült bőrünket jól megérett baci, vírus és gomba telepekkel, amik az erre-arra használt ecseteinkben éldegélnek.
Zárójelbe megjegyezném, hogy egészségesnek TŰNŐ bőrön is meg tudnak jelenni kórokozók, mert mikro sérülések hada található a legszebb bőrön is, vagy épp le van gyengülve a szervezetünk és nem védekezik olyan jól az illetéktelenekkel szemben.
Brush cleaner spray

Akkor arra még ki sem tértem, hogy ha több emberen használjuk az eszközeinket, ahol aztán végképp tarolhatunk, és egymásról egymásra vihetjük a fertőzéseket.

Nagy divatját éli tehát az ecset tisztítás a magán szférában is, köszönhető annak, hogy soha nem volt ekkora és ilyen könnyen hozzáférhető ecset választék a vásárlóknak mint most.
Miután a különböző cégek ipari mennyiségben adnak el ecseteket - most már nem csak sminkeseknek, hanem - a házi asszonyoknak és tiniknek, egy újabb bevételi forrás lett az ecset tisztító folyadék árusítása, tehát vétek lett volna kihagyni ezt a választékból a legapróbb cégeknek is.

Én mégis inkább 2 dolgot javasolnék:
-vegyél profi cégtől ecset tisztítót
-vagy old meg homemade a dolgot..

Miért?
Mert teljesen fölösleges megvenni valamit ami "félprofi" .. ki tudja mi van benne és mennyire működik..- bár persze ez nem fog kiderülni olyan vásárlóknak akik nem próbáltak még profi terméket.
ITT olvashatsz arról, hogy milyen tapasztalatot szereztem e téren az ELF mosójával.
Összetevő: Alkohol

De jöjjön akkor én mit ajánlok, ha már költeni szeretnék, de záró akkordnak kitérek majd arra is, hogy mit csinálj, ha viszont a budget megoldások híve vagy.

Első verzió, hogy befáradsz a fővárosi Ó utcában található sminkboltba, vagy megrendeled ITT a Ben Nye ( profi smink márka) brush cleaner- nevű ecset tisztító folyadékát.
Ez egy olyan ecset tisztító folyadék, amivel víz nélkül és gyorsan tisztíthatod az ecseteidet, miközben fertőtleníted is őket a benne található alkohol miatt.

Kétféleképpen használhatod, vagy spray-ként befújod az ecsetet, és papírtörlőn leitatod, átnyomkodod, vagy kis tégelybe kiöntesz egy keveset, úgy ahogy a csatolt videón is átlögyböli az ecsetet vele a hölgy.


A linkelt videón egyébként az is jól látszik, hogy miként működik a tisztító, mennyire gyors és hatékony, bár az ecset csavargatásával nem értek egyet.

Alkohol bázisa miatt roppant hamar elillan, illetve fertőtlenít is, így nem kell várni mint a samponos - vizes mosás után, illetve mivel a sampon nem igazán fertőtlenít, hanem csak tisztít, ezért ezt is kiemelném.
1. lépés a letörölt koszos ecsetem

Használat után az ecset pár percig szellős helyen "száradjon", és már alkalmas is újra a használatra.

Mindez lépésről lépésre a következő:

1. Letörlőd az ecsetről a felesleges port, krémet, festéket egy papír törölközővel

2. Befújod az ecseted a tisztítóval, vagy belemártod a tégelybe ahova kiöntöttél a folyadékból

3. Megfordítod az ecsetet és hagyod, hogy a tövekhez -ahol jól megül a baci- is bejusson-becsorogjon a fertőtlenítő folyadék ( egy minőségi ecset ragasztóját nem fogja oldani az alkohol, de ha bizonytalan vagy, hagyd ki ezt a fázist )

4. lépés a leitatott ecsetem
4. Papír törülközőn áthúzod többször az ecsetedet finoman, hogy kisimítsd a festékes alkoholt

5. Fertőtlenítés céljából a folyamatot megismétled (2. és 3. pont) és vársz 5-10 percet, ha csak a színt akarod kimosni, ez nem szükséges

6. Szellős helyen pár percig szárítod


Otthon elkészíthető változatból rengeteg van, én nem szeretem a szappannal, samponnal kikevert verziókat, mert azokat illik vízzel átöblíteni a végén, és akkor megint vizes az ecset amit száríthatok.
A profik pedig használnak benzint (sebbenzin) és alkoholt (gyógyszertári 70%-os).

Benzint egy kis tégelybe, ecsetes átkeverés, papírtörlő, leitatás, ismétlés ha szükséges és kicsit több száradás, hogy a benzin szaga elillanjon, aztán ha száraz akkor alkohollal átspriccel, áttöröl és máris fertőtlenítve vannak az ecsetek.
Kész is..tatttammm

A benzin és az alkohol kapcsán az ecsetek nyelére vigyázzatok, oldhatják a feliratokat, a lakkozást tompíthatja stb.
A fém részt nem károsítja.
A benzint pedig jobb a nyélbe nem becsurgatni, mert veszélyesebb a ragasztókra mint az alkohol.

A fertőtlenítés dacára az ecseteket igény szerint samponnal is érdemes tisztán tartani, én sem hagyom ezt el, de a száradásra nem mindig van idő, illetve a sok mosás hamarabb tönkre vágja az ecsetet mint ezek az illanékony szerek, így mosni csak módjával.

Ne felejtsétek az egyéb eszközeiteket se fertőtleníteni néhanap : szemöldök csipesz, olló, szivacsok, szempilla göndörítő, köröm reszelő stb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...