Ugrás a fő tartalomra

Arcfiatalitás "szálas" technikákkal ( FTC - finomszálas arcfiatalítás)

Ha már nem elég a kozmetikus, ha már nem segít a botox és a lézer, ha töltetni nem akarsz..
Arcfiatalítás szálbehúzással


Na de még a műtét is korai?
30 fölött jársz, jól nézel ki, de valahogy itt-ott a bőr, a kontúrok...mintha nem úgy festene mint rég?

Az orvos esztétikai szolgáltatások egy részét már ITT olvashattátok, de szeretnék külön kitérni olyan területekre is, amit érdemes taglalni.

Szerencsére jó ideje itt vannak a műtét aktualitása előtt bevethető "szálas" technikák.

Mit jelent ez?
Barátnőm "kritikusnak ítélt" részei

Az arcot különféle típusú, márkájú, eltérő technikákon alapuló szálakkal hálózzák be amik vagy emelik, feszítik, vagy stimulálják a bőrt, hogy fiatalosabban mutasson.

A (fantázia) nevek különbözőek, de a módszerek lényege közel azonos.

Egyrészt a szálakkal ( ha fogazott ) megfeszítenek, emelnek, másrészt a szálak nyomán mikro sérülések - hegek alakulnak ki, amik ösztönzik a bőr kollagén termelődését, ami ezáltal feszesebb lesz.

Fajtái tehát( leegyszerűsítve): a fogazott szálak (amik a helyén tartják a bőrt pl: aptos), és a stimuláló szálak ( amik kollagén termelést indítanak el pl: arany), és ezek variációi.
Létezik fix felfüggesztési ponttal rendelkező ( pl.: hajas fejbőr alatt rögzített) szálas technika és felfüggesztési pont nélküli szál behúzás.


Az első bioszál bevezetése
A szálak behúzását általában helyi érzéstelenítésben 10-20 perc alatt végzik.
A fájdalom enyhe, elviselhető, inkább a kellemetlen kategória ( bár egyén válogatja).
Tapasztaltak szerint egyik sem olyan hatékonyságú, amit ne kéne évente ismételni.


A "szálas" technikák pedig a következő neveken elérhetőek:
(a teljesség igénye nélkül, hisz hónapról hónapra jönnek ki új fantázia néven a beavatkozások)

Már benne is van az első szál
Aptos szálak = feather lift : fogazott szál, ami helyre igazítja a vonásokat, azonnali eredmény, az első elterjedt fogazott szálas beavatkozások közé tartozik, tűvel vezetik a bőr alá.

Aranyszál: kollagén termelő, és ez miatt feszesítő hatású, viszont idő kell neki, általában enyhébb estekben alkalmazzák, prevenciós jelleggel, teljesen behálózzák vele az arcot, az első kollagén stimuláló eljárások közé tartozik. Nem fogazott, nem rögzítési ponthoz kötött, és nem szívódik fel.

Silhouette lift: sebészeti fonal, felszívódó kónuszokkal (kúpok), megemeli a vonásokat, azonnali eredmény, az aptos szálaknál modernebb eljárás, rögzítési ponttal.

A tű kihúzása után semmi sem látszik
Wire scalpel = diamond wire: hegek, ráncok, horpadások kiemelésére(!) használatos, elemeli a bőrt a mélyebb szövetektől, nem egész arcra, hanem lokális problémára való.

Thread lifting = vékonyszálas kontúr terápiaUltra V lift = FTC = finomszálas arcfiatalítás = biofonal: felszívódó sebészeti szálak, nyomán a kollagén termelés fokozódik, nincs húzó hatás és nincs rögzítési pont


Volt szerencsém egy FTC-s finomszálas arcfiatalítást közelről végignézni ( köszönet érte kedves barátnőmnek, aki szenvedő alanya volt a történetnek).

Helyi érzéstelenítést külsőleg lidokainos kenegetés jelentette, ez a bőr felső rétegét tudta érzésteleníteni.
Haladunk tovább
A kezelés fél órát vett igénybe, amiből inkább a tudat volt kellemetlen, ahogy a nagyobb méretű tűkkel a bőrt átlyukasztották, majd bevezették a szálakat.
(benyomják a tűt amibe gyárilag be van vezetve a fonal, és ahogy kihúzzák a tűt, a fonal a bőrbe marad, a tű pedig kisiklik)

Természetesen voltak érzékenyebb pontok is, és volt olyan terület is, ahol a bőr alatt nem siklott olyan könnyen a vezetésre szánt tű, de a vérzés és az azt követő duzzanat minimális volt, illetve néhány területen nem is jelentkezett.

A kezelést pár hónapja végezték, a barátnőm látja és elégedett az eredménnyel. Nem hitegették, hanem elmondták, hogy a kezelést ismételni kell célszerű évi 1-2 alkalommal ( de lehet sűrűbben is).

Ha túl hosszú a szál a kilógó részt lemetszik
Azt viszont érdekesnek találtam, hogy az orvos a tudtomra adta, hogy a szálas technikák nem minden esetben elvégezhetőek, mert vannak olyan egyének akiknél nem hasznos vagy nem kivitelezhető a módszer. Sajnos ezt több helyen inkább nem közlik az ügyfelekkel, tekintettel arra, hogy ebben igen nagy pénz van, és fűnek-fának megcsinálják az olyan kezeléseket amik "nem az igaziak" az adott személy problémájára (de ez a világ összes területére igaz).

Én például nem vagyok alkalmas a szálbeültetésre, mert a bőröm alatti szövetek máshogy rendeződnek, így el kell keserítsem a "vékony" bőrű emberkéket, hogy ha nincs szövet állomány ahol a szálakat szépen el lehet vezetni akkor nem alkalmasak a kezelésre.
Ránézésre én sem látom magam "vékony" bőrűnek ( sőt maga a bőröm elég vastag és az arcom is kerek ), de erre való a jó szakorvos, hogy ránézésre megállapítsa kinek javasolt ez a fajta terápia és kinek nem (nekem inkább a savas hámlasztást javasolta - ha nagyon erőltetek valamit-).

Egy megfelelő orvos azonnal felméri, hogy az adott egyén megjelenése mitől "öreges", hát nekem nem a megereszkedéstől és nem a ráncoktól, hanem a bőr felszínén lévő egyenetlenségektől - ezért is inkább erre koncentrált az orvos, és ezért is vált azonnal hitelessé a számomra.

A sok levél után pedig amit írtok nekem még azt is ide biggyeszteném, hogy SOSEM neked kell kiválasztani azt, hogy milyen kezelésre van szükséged, elég csak informálódnod, és a te dolgod csak az, hogy a megfelelő emberhez menj. Egyértelmű, hogy az orvosod azt fogja ajánlgatni amit ő végez, akinek a márkáját forgalmazza így érdemes olyan szakorvost keresni ahol sok-sok módszer megtalálható.

Jó ha találsz egy orvost aki mindenben megfelel a kívánságaidnak és mindenben űbeszuperül képben van, de ez kivitelezhetetlen... én például teljesen más orvost ajánlok botoxra, feltöltésre, szálbehúzásra, mellműtétre, lézerre, mert vannak olyanok akik kiemelkedően teljesítenek egyes területeken.

Informálódj, netezz, fórumozz, keress fel több szakembert, és tudod..a google jó barátod :-) sok sikert!Megjegyzések

 1. Szuper volt, köszi!
  Mia

  VálaszTörlés
 2. Szia! Már eltelt pár hónap a beavatkozás óta. Milyen tapasztalata van a barátnődnek? Szemmel látható a változás? Nincs idegen test érzés? Nem dudorodtak ki a szálak az arcon? Mennyire volt szalonképes a beavatkozás után? Mennyi idő után múltak el a beavatkozás nyomai? Most is elégedett? Ne haragudj a sok kérdésért, de nekem az a hiteles, aki túl esett ezen, és nem a csili -vili weblapok agyon fotoshop-ozva. Pont ezek miatt nem mertem belevágni. Bizonytalannak tűnik az eredmény, kidobni való pénzem pedig nincs. Köszi szépen, ha tudsz segíteni. Üdvözlettel Andi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nincs idegen test érzés, nem dudorodnak ki, pár óra után már teljesen vállalható az arc, másnap vagy harmadnap nyoma sincs.
   Valóban megmondhatatlan, hogy ez mennyit segített, biztos nem akkora a változás mint egy plasztika után.
   Inkább olyan az eredmény amit egy klinikai vizsgálat során ki tudnak mutatni, de lényegében max az látja akinek csinálták.
   Több módszerrel kell vegyíteni, de mindennek az a titka.

   Törlés
 3. Sziasztok, olvasom,hogy ismételni célszerű. Eddig ezt sehol nem említették. Ki melyik doktort vagy doktornőt ajánlja? Elég sok helyen csinálják. Én mindenképpen a bioszálas technikát szeretném. Árak sem teljesen egyértelműek. Tudna valaki írni? Teljes arc érdekelne. Köszönöm szépen :Kriszta

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen ezt ismételni kell, nem egyszerre behúzni több száz szálat, hanem inkább apránként.
   Árak nagyon eltérnek, attól függ hol csináltatod és mennyi szál, szóval ebbe kár belemenni.

   Törlés
 4. Köszönöm szépen az információt. M. Kriszta

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok! Nekem 8 napja volt thread liftingem, elvileg 80 szál (felszívódó "bioszál" vékonyszálas tehcnika) Egyenlőre nem látok semmi változást, azon kívül, hogy helyenként még mindig duzzadt, és lila. Igazából alul egy kicsit most rosszabb a duzzadtság miatt, mint volt... Egyenlőre megbántam, pedig a legjobb helyen csinálta egy doktornő (Dr. Cs. K. ) nagyon drágán... Remélem pár hét múlva lesz valami pozitív változás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát az lenne a csoda, ha 8 nap után lenne a változás :-)..

   Ezek szerint nem mondták el, hogy az eredményt fél év múlva lehet várni?

   Törlés
  2. SZIASZTOK!
   Két napja voltam,egész arcon FTC, kb 60 vegyes szál. Véraláfutásos, lila, duzzadt az arcom.Remélem megérte a szenvedés, és a pénz. Én a másik legjobb /drága/ helyen voltam.

   Törlés
 6. Szia Sabrina!

  Eredmény, változás azóta? Pont tegnap voltam Cs.K- nal és ugyanezt ajánlotta, a 80 szál bioszállat! Előre is köszi!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..