Ugrás a fő tartalomra

MAC - mi micsoda? I.rész bőrápoló termékek

Sokan nem szívesen mennek be olyan boltba aminek a kínálatával nincsenek tisztában.


Az is visszatartó erő lehet, hogy nem lehet elvegyülni mint egy nagy áruházban, és valakit az is zavar, ha túl sok kérdése van, és azt se tudja mit akar.
Ezen próbálok segíteni nektek.

Bár szerintem az a legjobb, ha beszabadulunk egy Mac boltba, és lefoglalunk egy eladót magunknak egy fél órára..még jobb ha bejelentkezünk hozzájuk egy sminkelésre ahol több időt és kedvességet is szánnak ránk, miközben ezer kérdésünk lehet, de ha erre nincs módunk, akkor kénytelenek vagyunk a neten kiokosodni a márkáról.



A teljesség igénye nélkül - a változó és limitált árukészlet miatt kissé nehezebben- de megpróbálom nektek összeszedni azt, hogy miket kaphatunk náluk, illetve hogy mit érdemes megvenni tőlük.
Most biztos sokan fogtok nyaralni és utazgatni, így célszerű tisztában lenni bizonyos márkák termékeivel, hátha külföldön kifogunk valami akciós ajánlatot, illetve találunk olyan terméket ami csak kinn kapható.

A pontos árakat keressétek az üzletekben.

Bőrápolás:
Rengeteg féle lemosót és hidratálót, egy fajta arcradírt, szemkrémeket, arcpermetet találunk ami a bőr előkészítést hivatott profi szintre emelni.
Én inkább sminkmárkától sminket veszek, és olyan márkákat preferálok ápolás terén, akik inkább erre koncentrálnak. Lehet ez hülyeség, de ez van, így eme termékeket nem próbáltam a márkától.

Amiket mások nagyon szeretnek:
- Vulkanikus arcradír (Mineralize Volcanic Ash Exfoliator) de nekem a Baviphat nagyon bevállt, így azt nem cserélném, bár biztos ki fogom próbálni egyszer. ( 7000ft körül kapható)

- Fix+ permet: ami nekem túl drágának tűnik a nesze semmi fogd meg jól effekthez ( 100ml 5000ft körüli), de aki használja az imádja. Én igazi fixáláshoz valóban brutál fixáló permetet használok, ez kevés, frissítéshez, ásványi anyagokhoz pedig ár érték arányban nálam a valódi hatóanyag tartalmú termálvíz (nem ásványvíz!!!) sprayk jobban szuperáltak, és nem is köpködnek úgy. Pigmentek felviteléhez is ideális.
Önmagunknak is készíthetünk ilyen permetet, virág vizekből, nyugtató összetevőkből, bio alapanyagokból.

-Strobe Cream: a ragyogás fokozása, fakó élettelen bőrre. Én ilyesmi terméket a BB alá használok, olyat ami a BB-hez van kitalálva (Boomer), én szeretem ezt az effektet.


Tisztítás: ( 5-8000ft között)

-Pro Eye Makeup Remover : vízálló sminket is eltávolít, uborka és kamilla kivonattal, hatékony és gyors.
-Wipes: gyors, hatékony, egyszerű. Hidratál, frissít és jól zárható

-Cleanse Off Oil / Tranquil: vízálló sminkekhez olajos lemosó, nyugtató gyógynövényekkel, és ásványi olajoktól mentesen. Száraz és idős bőrre is ideális.
-Cleanse Off Oil: vízálló sminkekhez olajos lemosó, gyümölcs kivonatokkal és ásványi-olaj mentesen, minden bőrtípusnak.

-Green Gel Cleanser: algás, uborkás, szappanmentes lemosó, ami jól habzik miközben táplál és hidratál.
-Lightful Cleanser: hidratáló, frissítő, habzó arclemosó tengeri kivonatokkal.
-Cremewash: extra hidratáló, nyugtató, habzó, könnyen lemosható. Visszaállítja a bőr természetes lipid egyensúlyát.
-Mineralize Charged Water Cleanser: nem megfelelő a vízálló vagy tartós smink eltávolítására, megfelelő viszont egy könnyed tisztításra, permetezzünk és töröljük le egy kendővel. Ionizált vízzel készült, puhítja a bőrt.
-Gently Off Eye and Lip Makeup Remover: olaj és víz keveréke, kétfázisú lemosó tartós sminkekhez, gyengéd és frissítő.

- Mineralize Volcanic Ash Exfoliator: tisztító és hámlasztó arcradír, hamuval és cukorral.

Ápolás: (6-9000ft között)

-Lighful Softening Lotion: puhító krém, könnyű, tengeri kivonattal, frissítő hatással, gyors beszívódással.
-Lighful Essence: szérum tengeri kivonatokkal, ionizált vízzel, feltölti a bőrt, hidratál.
-Lightful Moisture Creme: tengeri kivonatokkal és ionizált vízzel, könnyű zselés krém, ami hatékonyabban növeli a bőr nedvességét azonnal.

-Mineralize Charged Water Moisture Eye Cream: gazdag krém, karikákra, ráncokra, puffadásra, idősebb bőrre nem lesz elég.
-Mineralize Charged Water Face and Body Lotion: illatmentes hidratáló arcra és testre

-Mineralize Charged Water Moisture Gel: könnyű zselés intenzív puhító hidratáló.
-Mineralize Charged Water Revitalizing Energy: könnyű frissítő, energizáló, puhító permet 


-Fast Response Eye Cream: sötét karikákra, puffadt szemekre, koffeinnel.

-Studio Moisture Tint SPF 15: könnyű színezett hidratáló fényvédővel 6 színben.
-Studio Moisture Cream: gazdag krémes, tápláló, hidratáló, ráncsimító krém.
-Studio Moisture Fix SPF 15: zsírmentes hidratáló fényvédő, bőrpuhító, gyorsan beszívódó, smink alá is kiváló, ásványokkal és forrásvízzel

-Strobe Cream: vitaminos hidratáló, növényi hatóanyagokkal, ragyogást növelő komponenssel, fáradt fakó bőrre.
-Strobe Liquid: természetes ragyogást nyújtó, frissítő, a krémnél lazább verzióban.

-Oil Control Lotion: matt, olajmentes hidratáló antioxidánsokkal.

-Care Blends Essential Oils : grapefruit-kamilla: gyógyít, nyugtat, tisztítás után, krémezés előtt.

-Complete Comfort Creme: azonnali nyugtató hidratáló krém. Kényelmes, krémes viselet.

-Fix+: vitamin és ásványi anyagokkal dúsított permet, nyugtató, energizáló, smink előtt, smink után

-Lip Conditioner (tube): tubusos balzsam, lágyít, bezárja a vizet, az ápoló olajok mellett ásványi olaj tartalommal.

-Blot Film: olajfelszívó lapocskák, a sminket békén hagyja, csak az olajat szívja fel.



Te használsz ezek közül valamit? Mennyire vagy elégedett vele?

Folyt. köv..
Megjegyzés: Semmilyen üzleti vagy egyéb érdek nem fűz a MAC-hoz, nem is dolgozom az üzletükben, így ha kiegészítésként ott dolgozóknak hozzáfűzni valójuk lenne a termékek kapcsán, vagy valahol durván tévedtem volna akkor a javításukat szívesen és köszönettel veszem.

Megjegyzések

  1. Én is inkább ápolásra szakosodott márkát részesítem előnyben, emellett sokszor érzem hogy a MAC körül túl nagy a hype, így kevésbé jó termékeket is simán eladnak jó pénzért, az emberek megveszik a név miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a név sok esetben elképzelt garancia a jóra...igaz ez az élet összes területén.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz