Ugrás a fő tartalomra

Lézer napló újra támad ? (Frakcionált CO2 Lézer)

Ohhh igen..
kép forrás:http://www.skinpeccable.com
Rengetegen olvastátok a lézeres bejegyzéseket, a 2012-es lézeres hámlasztásom naplóját, és a műtét nélküli esztétikai kezelésekről írt kisokost (ami már akkor arra készült, hogy átlássam mivel kínzom meg magam a szépülés és fiatalodás kedvéért) volt itt már ázsiai hámlasztás napló is(green peel)..és hát ismét eljött a nap..


Na jó..nem akarom előadni, hogy csak miattatok, és az olvasók szórakoztatása miatt...ez nem igaz..
Nem is a környezetem, vagy kritikák miatt ( szerencsére ilyenről nem tudok ) tettem..hanem magam miatt.
Jaaaa, és hogy mit csináltam már megint? Ahh ne is kérdezzétek, a címben úgyis olvastátok..

Igen-igen..lézer..


Na de annyira nem vagyok súlyos, hogy azonos témáról újra megpróbáljam lehúzni a bőrt, így természetesen most nem azt a hámlasztásos "mikro laser peelt" fogom bemutatni, amit az előző "lézer naplóban" olvastatok.
Mint már tudjuk a mikro laser peel-t Erbium YAG lézerrel végzik, ami a teljes, felületes hámlasztásokhoz sokkal könnyebben alkalmazható (25-30 mikronos hámlasztás), mint a CO2 lézer, ami sokkal mélyebbre hat.

A sima CO2 lézer pedig olyan radikális és agresszív- amennyiben teljes felületet hámlasztanak vele- hogy altatásban végzik és több hetes-hónapos felépülési idő van..bár valóban brutál szépen fiatalít, de okozhatja a bőr teljes és tartós kifehéredését is (mivel olyan mély rétegekig hatol). A kórházi tartózkodás, a gyógyszerek, a hónapokig tartó rehabilitáció miatt sajnos ezt tényleg csak a legelszántabbak vállalták be..

Na és mi ugrott ki a fejekből? Hogy hasznosítsák a CO2 lézer erejét a legjobban és kevésbé durva kezelésbe öntve?
Hát a frakcionált /fraxel / pixel technikával, azaz pontszerű égetést találták ki, így pontokban lő a lézer "lyukakat" azaz a dermaroller lézeres megfelelője. A dermarollernél azért tartják hatékonyabbnak, mert a lézer miatt hőhatást is okoz ami további kollagén épülésre serkenti a bőrt, illetve több kezelés után a bőr hibáit (foltok) is halványítja.
Tehát a fraxelt CO2 lézerrel végzik, modern eljárás, hegekre, fiatalításra a legalkalmasabb, fiataloknak is. Érzéstelenítés  mellett "készül", pörkösödés, hámlás mehet végbe, tehát kb 1 hét "kikapcsolódással" tervezzünk.

Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni, a mikro laser peel 2 dimenziós, a frakcionált lézer pedig 3 dimenziós kezelés.

A fenti kép ezt nagyon jól ábrázolja, az "ablativ" szó sérülést jelent, a non ablatív pedig sérüléssel nem járó kezelés. A képen tehát balról jobbra az emlegetett laser peel az első ( ilyen volt már nekem, és azért volt "mikro" mert nem mentek olyan mélyre), a második egy felületes fraxeles égetés amit 70 mikon mélységig neveznek így, a harmadik eljárás amikor villanófénnyel (azaz sérülés nélkül) lőnek, és a negyedik amikor a brutál fraxel történik, azaz több 100 mikron mélységig égetnek vele.
Akit érdekel és jól megy az angol az ITT tájékozódhat, itt találtam ezt a kitűnő képet is.

Tehát a lézer naplót ezennel ismét megnyitom, azaz 2013-as próbatételem a frakcionált CO2 lézer kezelés lesz. Örülök, hogy belevágtam, így a két legnépszerűbb bőrsérüléssel járó lézeres eljárást össze tudom hasonlítani, és be is tudom mutatni nektek ismét nap nap után képekben.

A frakcionált lézer mellett azért döntöttem, hogy a hegeimet halványítsa ( a dermaroller is hatékonynak bizonyult, de egy ponton megállt a javulás a hegek terén, de fiatalításra szuper és otthon sem kell maradni a kezelések után), illetve a lézertől még a foltjaim javulását és némi fiatalodást is remélek.
Nem titok, hogy a hegeimen olyan 3-5 kezelés tud segíteni (nem pedig 1), így 3 kezelést még nyár előtt felveszek ( szerencsére találtam egy kedvező árfekvésű helyet), és ha annyira hatékonynak látom, akkor természetesen később az ősz-tél folyamán teljesítem a javasolt többi kezelésszámot is.

Igazából osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy bármilyen bőrfiatalító eljárást választok, az azonos áron lenne elérhető, ha a végösszeget nézem, nem lehet "jól" vagy jobban kijönni..ki van ez találva..ha valami olcsó akkor csináld 100szor, ha drága akkor meg 1-2 kezelés is elég...
Így maradt a fraxel, mert ez összesíti azokat a problémákat aminek javítására nekem szükségem van - azaz a fiatalítás mellett foltokat és hegeket tüntet el ( ahhh vagyis javít rajtuk, sorry).

Sokáig rágódtam, hogy akarom-e a fájdalmat és van-e 1 hetem ismét itthon ülni, megmondom őszintén ettől a gondolattól annyira nem dobódtam fel, de mégis ezt választottam, mert más -esetleg sérüléssel nem járó- kezelés a kevésbé összetett problémákra ideális, én meg tutira akartam menni inkább.

No hát remélem várjátok már a borzongást, és lendüljön föl ismét a katasztrófa turizmus:-)
Let's get ready to rumble...

Megjegyzések

  1. Es melyik az a kedvező árfekvésű hely? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha írsz mailt elküldöm, publikusan nem, mert nem reklámozok:-)
      Köszi

      Törlés
  2. Nagyon szuper, már ujjongok előre, no nem a várható fájdalmaid és az otthonülés miatt, hanem a kezelést követő tapasztalataid miatt. Nekem a legnagyobb problémám és a legszégyenletesebbnek tartott dolgaim egyike a heges arcbőröm ráadásul még mindig pattanásokkal küszködök így közel a 32-höz, amik bizony elhegesednek bármit teszek velük :( Szóval kíváncsian várom a jelentéseket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Ahh nekem 25 évig csodás volt a bőröm, ne is mond..pont ezért nem szoktam meg tini koromban ( amikor 1 db patim sem volt soha), hogy ez így okés...
      Tök szégyenlem a bőröm..ismerős..

      Törlés
  3. Na akkor hajrá! Drukk és várom a posztokat!
    Mia

    VálaszTörlés
  4. Nagyon bátor vagy, köszönjük hogy kipróbálod helyettünk és be is mutatod az eredményt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátor, vagy hiú, vagy örök reménykedő..?ki tudja :-)
      Köszönöm

      Törlés
  5. Engem is érdekelne, hol mennyiért csinálnak, néztem egy helyet, ahol pl. 60 ezer a teljes arc alkalmanként és 3-6 alkalom van kiírva átlagos ajánlott kezelésszámnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írj mailt és küldöm az akciósat, publikusan azért nem, mert nem reklám :-(

      Törlés
  6. ...olvastam az előző akcióidról szóló beszámolókat; úgyhogy kitartást kívánok, jó szépülést! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szuper hogy mindig írsz ilyen témában, kellemes szépülést :)

    VálaszTörlés
  8. Szia!

    Nagyon jó a blogod, gratulálok a kitartásodhoz. Engem is érdekelne, hogy kinél voltál. bigandika@freemail.hu

    VálaszTörlés
  9. Szia, nekem is el tudnad kuldeni hogy hol csinaltattad?

    tiffanylorenzo13@gmail.com

    Koszi szepen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz