Ugrás a fő tartalomra

Gyógynövényes kezelés sebekre, hegekre, pattanásokra

Gyógynövényekkel foglalkozó könyvek előszeretettel ajánlják a svédcseppet, mint megoldást.
Svédcsepp
A svédkeserű - aki nem ismerné - külsőleg és belsőleg is alkalmazható alkoholos oldatba oldott gyógynövények keveréke.
Rengeteg felhasználási területe ismert, most én a problémás bőrre való alkalmazását mutatnám be.

Régen már próbálkoztam egy kis üveggel, de valahogy nem volt "hűha" érzés, gyanítom csak rapszodikusan használtam, de most vettem egy közepes üveggel ( 250ml ) és pár hónapja toniknak csak ezt használom.

Mivel alkalmazható hegekre ( régiekre is), pattanásokra, mitesszerre, kelésekre, sebekre, faggyú működési zavarokra, fertőtlenítésre, gennyes gyulladásokra, ezért mindenképpen ki akartam próbálni újra.

Az ára is kedvező, illetve lehet kapni kicsi kiszerelésben is, ami 100ml és 5-700ft körüli, a 250 ml -es kiszerelésnél, márkától függően 800-1000ft körüli, 500ml pedig 1300-1500ft körüli.
Naturland svédcsepp
Úgy gondolom ennyiért egy próbát mindenképpen megér.

Több márka is csinál svédkeserűt (=svédcsepp), így nehéz lehet a választás, létezik Naturland (24 füves), Maurers ( 32 füves), Bittner (24 füves)...
Megmondom őszintén fogalmam sincs miben mások ezek a márkák és melyik a jobb és hatásosabb, illetve csak annyit látok, hogy legközelebb biztos a Maurers 32 füves változatát fogom kipróbálni, ellenben a 24 füves verziókkal, de nem biztos, hogy érezhető lesz a különbség.
Persze ha valakinek van ideje és lehetősége legjobb otthon elkészíteni a házi svédcseppet, mint az öregek, recept ITT.

Gyakorlatilag az alkohol miatt a bőrt eleve fertőtleníti és összehúzza, így a sebek gyorsabban száradnak, de valóban azt vettem észre az alkalmazása során, hogy a benne lévő gyógynövények nyugtatják a bőrömet, csökkentik a faggyúmirigy túlműködésemet, szebben gyógyulnak a hegek. Ha jól láttam a Maurers csinál enyhébb alkohol tartalmú szert is, így mindenképpen utána fogok nézni annak is.

Sajnos szárít is, ami a zsíros bőrnek tökéletes ellenben az én száraz bőrömmel, de korántsem olyan mértékű ez a szárító hatás mint az aknesolnál (amit ki tudja kapunk-e még valamikor).
A svédcseppet nem úgy kell képzelni mint egy ecsetelőt, hanem hetekig tartó rendszeres alkalmazás szükséges ahhoz, hogy a kívánt és látható hatást elérjük.
Az esetleges húzódást, száraz érzést megfelelő krémekkel tudjuk ellensúlyozni, persze arra figyeljünk, hogy ez a krém szintén a bőrtípusunknak megfelelő legyen, tehát ne rombolja a svédcsepp hatását.
Nálam nem okozott problémát, mert a használata után azonnal krémezek. A kezemet sem szárítja ki, mint pl az aknesol anno.

Lehet kapni svédcseppes krémeket is, lehet azok nem szárítanak, de ezeket még nem próbáltam.
Nagy svédkeserű

Használat: úgy mint egy toniknál, vattapamacsra, arctisztítás után áttörlöm vele az arcom, majd jöhet a krémezés. Esetleg a problémás részeken kicsit tovább tunkolom a svédcseppet, de ezen kívül semmi mást nem teszek.
A terméket reggel és este is alkalmazom, de szárazabb bőrnek napi 1 alkalom is elég lehet.

Az eredmény: egy nyugodtabb bőrkép, kevesebb gyulladás, kevesebb bőrpír, kevesebb dudor, szebb látvány.
A kozmetikusom a tisztítás során, 1 hónap használat után jelentős faggyúmirigy csökkenést nem észlelt (azaz volt mit kinyomni), de azt valóban látta, hogy ezek kevésbé gyulladtak be, nem voltak bepirosodva és nem robbantak össze, nem voltak elfertőződve és könnyebben kijöttek.


Összefoglalva: nem azt mondom, hogy minden problémát megold, de valahogy mégis látványosan nyugodtabb és egészségesebb kinézetű a bőr.
A faggyúm nem lett kevesebb ( egyelőre ), de mégis kevesebb a pattanás, a comedó vagyis ami látszik.
Nem robbannak össze, nem gyulladnak tovább a csúnyaságok.
A drogériákba kapható pattanástalanító tonikoknál jóval hatásosabb, de az alkohol tartalma miatt fertőtlenít és sajnos némileg szárít is (ami krémezéssel könnyen orvosolható).
Problémás bőrön csakis a rendszeres használat lesz hatásos és látványos, de akinek csak 1-1 pattanás jelenik meg az arcán, az is csak szökőévben, annak is ajánlom egy mini üveg beszerzését, mert sokkal jobb mint más ilyen termék. Arról nem is beszélve, hogy gyógynövény alapú szerről beszélünk.
Nem árt ha van otthon, hisz "mindenre" jó aduász.

Megjegyzések

  1. Nekem is van otthon, gyakran használom gyulladt pattanásokra, szépen összehúzza őket, valóban hatásosabb, mint a drogériákban kapható cuccok!

    VálaszTörlés
  2. Most vettem JutaVit 35 füves svédcseppet, ebben csak 1% alkohol van. A Mediline-ban az 500 ml-es 880 Ft volt (törzskártyával). A fogyasztói ára ergo 1200-1300 körül lehet.

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen bolti előre kikevert svédcsepp nem valami hatásos! Saját magadnak kell elkészíteni házi pálinkából és Schweden-Kräuter-ből, amit Magyarországon nem igazán lehet beszerezni. Én Németországból hozattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Persze ha valakinek van ideje és lehetősége legjobb otthon elkészíteni a házi svédcseppet, mint az öregek.."

      10 gr aloe,5 gr mirha,0,2 gr sáfrány, 10 gr szennalevél, 10 gr. kámfor, 10 gr rebarbaragyökér, 10 gr kurkumagyökér, 10 gr theriak venezian, 5 gr bábakalácsgyökér, 10 gr angyalgyökér, 10 gr manna

      A svédfüveket egy széles nyakú két literes tiszta üvegbe tegyük bele, és másfél liter 38-40 %-os gabonapálinkával, vagy gyümölcspálinkával öntsük fel. Két hétig napon vagy tűzhely közelébe tartsuk az üveget, majd szűrük át kisebb tiszta üvegekbe. Érdemes mindig csak annyit leönteni amennyit épp felhasználunk, a többit hagyjuk állni a gyógynövény keveréken. Minél tovább áll a keverék annál hatásosabb.


      Azért a boltit sem mondanám "nem valami hatásosnak", legalábbis, a tapasztalatom a bőrömmel nem ezt mutatta, de persze mindenből jobb a home made, az fix :-)

      Törlés
  4. Bőrre még nem próbáltam, viszont kiskoromtól kezdve a mostani hétig számtalan középfülgyulladás alkalmával mentett meg attól, hogy fel kelljen szúrni a fülem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz