2012. 07. 05.

Sok jó rúzs kis helyen is elfér...

Imádok praktikus és hatékony lenni..Ti hogy vagytok ezzel?
Ne számolj...ez 41 darab

Mai témám a rúzsok tárolása lesz, próbáltam "párat" összekaparni a fotó kedvéért...
Mivel rúzsból ugye sosem elég, és nem is fogynak rohamosan ilyen mennyiség mellett, főleg ha minimum kétszer ennyi szájfény is a rendelkezésünkre áll, így ezt áttekinteni, fejben tartani és tárolni nem egyszerű.

Természetesen a szaporulat úgy is egyre nagyobb lett nálam, hogy bizonyos mennyiség felett az embernek fogalma sincs, hogy megvan-e az adott árnyalat, és hajlamos megvenni a boltban azt a színt is amiből 5 hasonló várakozik a fiókban...legalábbis nálam ez valahogy így működik..
Megcsonkítva

Azaz működött, sok évvel ezelőttig, amikor végre úgy döntöttem ez így nem mehet tovább, muszáj feláldoznom a szép rúzsaimat és.. "törlést...szike"..

Bevallom, nagyon fájt belevágnom a formatervezett gyönyörű hengerekbe, de a cél szentesíti az eszközt, így végül megpróbáltam feldolgozni a feldolgozhatatlant...
Otthonra 2 palettát készítettem

És hogy mi volt ennek a vagdosásnak az értelme?
Természetesen sminkesként sokszor rúzs palettáról dolgozom, aminek létezik üres változata is, amit az ember magának kreálhat a tetszőleges rúzsaival megtöltve.
Egy ilyen kis palettába 32 féle szín tölthető, ami nem olyan rossz..
Kinyitva a két paletta
Sokáig tiltakoztam, hogy otthon nem iparosítom el a sminkelésemet, de végül győzött a praktikum.

Az Ó utcai sminkboltban lehet kapni a képen látható üres palettát, elenyésző áron, ebbe bele lehet tölteni az előtte késsel levágott rúzs darabot, és a tompa kés  lapjával szépen bele lehet kenni az üres rekeszbe, és könnyen be is lehet nyomkodni bele.
Semmilyen olvasztást, vagy egyéb variálást nem igényel.
"Szétszerelve"

A kemény műanyag palettába bonbon szerű vékonyabb, könnyű műanyag belső lakozik, ebbe kell bekanalazni a rúzsokat. Praktikus, mert a hátoldalára rá lehet írni, hogy melyik rúzst töltöttük bele, de alá is címkézhetjük, mert ott is van erre hely.

Nagyon tudom ajánlani amúgy avon rúzs teszterekhez, mert azok kb akkora mennyiségek amik ebbe a kis lyukakba valóak.
De olyan rúzsoknál is életmentő amit szájra kenni már nem tudunk, de még a töltő részben maradt egy kis mennyiség.
Írd rá, és tudod mi az..
Bele lehet kenni keményebb állagú szájfényeket is, vagy carmexet.
Utazáshoz ideális, mert 32 fajta színt tudunk könnyen és kis helyen magunkkal vinni, de tárolásnál sem mellékes, hogy nem gurulnak szerte a rúzsok, és látjuk milyen színeink vannak.

Hátránya, hogy egy idő után oxidálódnak a rúzsok, azaz olyan fél év után 1-2 illata fura lesz, egyéb minőségvesztést nem tapasztaltam, és ezt is csak az olcsóbb rúzsoknál vettem észre.
Fél év alatt amúgy simán kiürül a palettánk, a szakszerűen tárolt eredeti csomagolású rúzsainknak pedig kutya bajuk sem lesz a következő újra töltésig.

Ecsettel tudjuk a szákra vinni, ami szintén hátrány lehet annak aki megszokta, hogy nem ecsetet használ, de ennek az előnye pedig az, hogy kevergetni is tudjuk a színeket, így a 32 színből akár 100 fajtát is mixelhetünk.

Remélem sikerült ötletet adni, érdemes kipróbálni azoknak akik a bőség zavarával küzdenek.

8 megjegyzés:

 1. Tök jó ötlet! Csak - még - félek szétszedni a rúzsokat, lehet, hogy előbb-utóbb sikerül megkeményíteni magam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is sokáig így voltam:-)
   Átérzem...

   Törlés
 2. Én most pont fordított dolgot csinálok :) és pirosítóval :) a palettából szedem ki őket, és kis monokat csinálok, csak még üres mono dobozokat kell szereznem, amibe átköltöztetem Őket :) esetleg ha van ötlet szívesen fogadom :)
  Régen én is mindent egyben szerettem volna tudni, akkor szemhéjpúdereket költöztettem egy palettába, most meg mindent külön szeretnék.... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. He-he..igen ez ilyen:-) Az ember mindig mást akar.

   Én azt szeretem ha egy helyen, de még hordozható méretben vannak a cuccok.
   Nem is tudom ki csinált nemrég ilyen step by step-et, ha megtalálom belinkelem neked.

   Mono tartókat az Ó utcai sminkboltban lehet tudsz beszerezni ( még nem néztem, de ott minden van:-) )

   Törlés
 3. Nagyon jó ötlet, de nekem fájna a szívem értük! Díjat kaptál tőlem: http://lookfancy.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam.html :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ÁÁÁÁÁ nekem is nagyon fájt ám:-) Aztán nem bántam meg..

   Köszönöm szépen a kedvességed!

   Törlés
 4. Sok helyet foglalnak a rúzsok nálam is, de nincs szívem, hogy feldaraboljam őket, ugyan ez a helyzet a monó szemhéjpúerekkel is,hogy sok helyet igényelnek, de még nem vettem rá magam, hogy saját palettát készítsek :)

  Kaptál tőlem egy díjat:

  http://devilgirlmakeup.blogspot.hu/2012/07/liebster-award-dij.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Átérzem :-D én is sokáig ücsörögtem a dolgon, de ha ferdén vágod, 2 kenés után nem is látszik, hogy hozzá lett nyúlva a rúzshoz.

   Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám.-)

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...