Ugrás a fő tartalomra

Hogyan növesszük le a műkörmöket ( fájdalom nélkül, esztétikusan )

Meguntam..rövidet akarok..pedig praktikus volt, mert 3 hétig rendben voltam..
Az otthoni "kis" S.O.S készletem

Nem tudatos döntés volt, egyszerűen csak így jött ki a lépés..nem jelentkeztem be, nem volt időm se, lereszeltem a hosszát..aztán a felületét is, hogy ne legyen olyan vastag..aztán rájöttem: most vagy soha.


Sóvárogva néztem már hónapok óta a rövidre reszelt színes körmöket, de elérhetetlennek tűnt, a hosszabb körmökön pedig nem tetszenek a színes lakkok.
Köröm előzményeimről egyébként ITT láthattok képeket.

Lereszeltem a zselét
Nem vagyok körmös, de mivel próbáltam már mindent..azaz a gél lakkal kezdtem (ami nekem nem vált be), muszáj volt beszereznem egy csomó cumót itthonra, ha nem akartam a körmöshöz rohangálni 4 naponta minden sz*rral.
A körömágy bőréhez
Mivel a zselé lakk nem teljesítette az elvárásaimat, ezért szép lassan áttértünk a sima zselére, előbb kérésemre vékonyan, aztán mivel úgy meg repedésre volt hajlamos, egyre vastagabb lett azaz észrevétlenül kikötöttem a műkörömnél (épített zselé). Amúgy szerettem, mert 3 hétig szép volt, és nulla karban tartást igényelt (az otthoni szerekre sem volt többé szükség).

Itt még nem néz ki valami jól
Azt semmiképp nem akartam, hogy a körmömet műkörmös távolítsa el, leoldással vagy lereszeléssel ( mert néha túl drasztikusak, és annyira leszedik, hogy érzékeny lesz a köröm), így én ugrottam neki otthon, ennek a fázisait mutatnám be.

1. A zselét durva reszelővel eltávolítottam, természetesen hagytam a körmömön egy vékony réteget, hogy maradjon tartása, és ne legyen érzékeny a felülete.
További használt ezközök
Célszerű ilyenkor a lehető legrövidebben hordani a körmöket, ezzel is csökkentve a külső behatások esélyét.

Hát innen lecuppant az anyag
2. A körömágy bőrét föltoltam, eltávolítottam, és egy kicsit a saját körmömmel együtt a teljes felületet durva reszelővel minimálisan "fölkarcoltam", hogy előkészítsem a további lépésekhez.


Gomba ellenes folyadékkal kezelve
3. Sajnos a mutató ujjamról közben levált az eredeti műköröm, így vékony és érzékeny volt, némileg rövidebb is, mint a többi, így ide új zselé bevonatot húztam. A matrica támasztéknak van, hogy tudjam a hosszt tetszőlegesen növelni.

Gumi zselével építettem
4. Gombaölő folyadékot használtam a felcsiszolt köröm felületére, mert ez eltünteti a nedvességet, ezáltal akadályozza meg a köröm begombásodását. Ez nagyon fontos lépés.



Na ő az..Gum Gel
5. Gumi zselével dolgoztam, ez olyan anyag ami nem merev, hanem rugalmas, könnyű használata miatt vettem meg. Természetesen UV lámpa hatására köt meg.
Próbáltam egyenletesen és két vékony rétegben fölvinni ( közben lámpázással), hogy szép és tartós legyen.
A mutató ujjammal kezdtem

6. Minden fölcsiszolt, zsírtalan, lenőtt körmömet a gomba ölő után vékony rétegben átkentem a gumi zselével, így megszűnt az átmenet a régi zselé és a lenőtt rész között.

 7. A mutató ujjamon lévő "alkotást" formára vágtam ( igen a gumi zselé vágható:-) ), aztán formára reszeltem, majd így jött rá a második réteg.

Jópofa érzés vágni..:-)
 8. Az "új" körmöt a mutató ujjamon fölpolíroztam, hogy az esetleges egyenletlenségeket eltüntessem a vastagabb anyag használat miatt. A többin nem bántottam a felvitt zselét, tekintve az egy réteg szép egyenletesre sikerült.

Mutató kész, frissen fölreszelve
9. Az UV lámpa után is ragacsos marad a zselé felülete, amit speciális folyadékkal kell áttörölni. Ettől megszűnik a ragacsosság.

10. A gumi zselé tetejére Easy Off zselé lakk került ( átlátszó ), amitől magas fényű szebb felületet kaptam.

A friss zselé felületére
11. Ismét UV lámpázás, hogy az Easy Off is megkössön. Lámpa alatt olyan 5 percig tartom az ujjaimat, de ha tutira akarunk menni, inkább több mint rövidebb idő legyen a kötés. Forgatni, döntögetni is érdemes.
CN Easy off erősítő zselé lakk


12. Én ezt is át szoktam törölni a Cleanser folyadékkal, tuti ami fix, és kész.

13. Tetszés szerint lakkozható, és a lakk nagyon tartós lesz, tekintve, hogy a műköröm felületére kerül.


Ha valamit nem pontosan a szakma szabályai szerint csináltam, vagy írtam le elnézést, de nem vagyok körmös, sosem tanultam, csak figyeltem max amikor a körmösömnél voltam.
Mivel ezt pár hete készítettem, pont azért most közlöm, hogy elmondhassam teszteltem a tartósságát, és két hete semmilyen probléma sincs vele, azaz nem vált le, nem pattogzott le.
A végeredmény
Lassan újabb karban tartást igényel, mert gyorsan nő a körmöm, ami úgy fog zajlani, hogy gyengéden fölcsiszolom a felületet, és vagy önmagában az Easy Off zselé lakk kerül csak rá, vagy ha a körmöm igényli alá húzok ismét egy vékony gumi zselé réteget is.

És, hogy akkor ebbe mi a lenövesztés, ha folyamatosan "töltöm" a körmöm? Hát az, hogy a lenőtt részt szinte minimálisan polírozom föl (mint anno a sima körmömet a lakkozás előtt szoktam, hogy egyenletes legyen a felülete), és nem úgy mint egy műkörmös. Ha ő ilyen gyengéd lenne, két nap múlva mennél vissza, hogy leesett a körmöd. Ez a gyenge polírozásra építés csak addig tartható amíg a köröm végén ott van a fix erős régi műköröm, ami nem válik el a körömtől, szinte az tartja össze az egész művet.
Más szögből
Ha sikeresen lenövesztettük, akkor ezt a magunknak gyártott "tákolmányt" egyszerűen le tudjuk "húzni", reszelni vagy oldani, miközben a saját körmünk a minimális kárt szenvedi, hisz sosem reszeltük föl annyira mint körmösünk a műköröm alatti részt.

Ez a módszer lényegében az átmeneti időszakot könnyíti meg, így nem kell hetekig betöredező fájó és érzékeny körmökkel létezni, amik nem mellékesen vállalhatatlan kinézetűek.

Én a Crystal Nails anyagait használtam, persze nem azért mert reklám, sajnos semmi sem volt ingyen... hanem pár éve itt vettem meg ezt a sok kütyüt. Szerintem jók és egyszerűen beszerezhetőek az anyagok.

Árak:
UV lámpa: 6000ft
Gumi zselé 5ml: 2000ft
Ecset: 1500ft
Reszelők: 4-700ft
Easy Off: 3000ft
Bőrfeltoló kaparó: 2-3000ft
Cleanser 40ml: 650ft
Gomba ölő: 1000ft

Természetesen lámpát olcsóbban is lehet kapni ( aukciós oldalak, piacok), és reszelő, bőrfeltoló pedig mindenképpen lenne itthon. A túlélő szett tehát UV lámpa + 5-8.000ft között megoldható.
Mivel ezek évekig használhatóak magán célra ezért szerintem megéri beruházni, hisz egy kis kézügyességgel jó pár kellemetlen dologtól megkímélhetjük magunkat a későbbiekben is (pl köröm beszakadás, letörés stb).

Megjegyzések

  1. Szia! Én nem tudom, hogy milyen körmöshöz járhattál, ha a drasztikus szót használod... :) Amúgy normális körmös csak nagyon picit reszel (gyenge reszelővel csak mattítja a körömfelületet), nem gyepálja agyon a körömlemeztés a körömágyat, és a leszedésnél is óvatos. Én mindig mondom a vendégeknek, hogy ha az egész 'beavatkozás' alatt bármi egy picit is fáj vagy kellemetlen, akkor szóljanak, mert a körmözés abszolút fájdalommentes... Jah és a cleanser helyett simán jó az acetonmentes lakklemosó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Sajnos akkor nem találkoztam még " normális" körmössel, mert ha nagyon picit reszelt-ami nekem is "pici", neki pedig minimál volt..(ami pedig neki "pici" az nekem már "sok" :-) ) ...akkor a műköröm hipp-hopp levált.
      Amúgy szerintem ez kicsit olyan mint a fodrásznál amikor vágja a hajat...az "épphogy a végéből" neki minimum 5 cm, nekem pedig 0.5-1 cm lenne..Szóval nézőpont kérdése a "pici" is :-).

      Nekem sosem volt "szétreszelve" a körmöm, a körömágyam sem sérült ( szerintem ez látszik a fotón..vagyis remélem nem sérült..én nem látok semmit rajta) :-D

      Ettől függetlenül mivel nem szedettem még le a körmöm soha, a "mert néha túl drasztikusak" kifejezés azért hangzott el, mert 52 barátnőm már leszedette körmössel itt-ott, de még soha senkitől nem hallottam olyat, hogy ez nem vette igénybe a körmét, és minden olyan mint volt, hanem mindenki érzékenységre és nyeklő-nyakló körmökre panaszkodott...

      Szóval ezt ki se akartam próbálni (magamon). Szóval ne "bántsuk" a körmösömet, mert szegény nem okozott nekem soha fájdalmat, ki se próbálhattam ő hogy szedné le nekem, de a leszedésekről általában sem hallottam még soha senkitől pozitívat.

      Ha a köröm nincs rendesen fölbolyhozva az anyagok (nekem) leválnak róla, hiába kennek alá ilyen-olyan szupi tartós "ragaszkodós" folyadékokat a zselé előtt..se vele se nélküle nem volt különbség. Ezt a körmösöm is jól tudta, de mivel erőszakoskodtam, hogy ne reszeljen föl annyit, ezért megmutatta az milyen ..:-)
      Ha "picit" reszelt ( szerinte) akkor minden oké volt, a körmöm soha nem vált föl.


      Igen a cleanser helyett lehet lakk lemosót is használni, ezt én is hallottam már:-)

      Köszi az infót!

      Törlés
  2. ÉN kb 1,5 hete szedtem le a műkörmömet, mert már rettenetesen le volt nőve és egyáltalán időm sem volt elmenni a körmöshöz, amikor meg lett volna Ő nem ért rá. Mivel kb már csak a körmöm 1/3-án volt műköröm így felvált és a hajam beleakadt, ami nagyon felbosszantott, és egyszerűen leszedtem, mint egy felragaszthatós műkörmöt, mert annyira könnyen elvált a körmömtől. Most a körmöm 1/3 része nagyon gyenge, de kb 2 hét és minden rendben lesz! :) Persze a Te módszered sokkal logikusabb és igen most nagyon érzékeny a körmöm és folyton repedezik! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jááááááááááj de kellemetlen:-/

      Nekem nem válik el a körmömtől, valószínű nem is fog, elég masszív, így szerencsére ilyen gondom nem volt vele.
      Hát nekem még 2/3-rész a műköröm, szóval azért az utolsó harmad-negyed már biztos nehéz lesz.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz