Ugrás a fő tartalomra

A Milani legnépszerűbb pirósítói : Rose VS Baked

Milani Rose és Baked pirosító
A Milani rendelésem előzményeit ITT olvashattátok, ahol a Multitasker púdert teszteltem nektek.
A bőröm a Mac szerint Nc35-C4-Nc40 vonalon mozog, vagy máshonnan megközelítve meleg, olívás, nem túl világos szín vagyok, amit nem mellékes közölnöm a pirosítók tesztjei előtt.

A két legnépszerűbb pirosítót, a két legnépszerűbb színben mutatom most be nektek.


Milani Rose powder blush: az óriási méretű rózsa formájú pirosítót nagyon sokan kedvelik, ezért repültem rá, és a Romantic rose színt választottam, mert nagyon univerzálisnak gondoltam, nem véletlenül ez a legeladottabb szín.
A dobozban amikor megláttam, kissé emlékeztetett a Mac powder blush Small Vanity színére, de felkenve a Mac-nek van egy kis fénye, és sötétebb, bordósabb mint a Romantic rose, így mégsem hasonlítanak annyira mint elsőre gondoltam.
A két színt kikenve is lefotóztam, ami nem csak az eltérést mutatja jól, hanem a Milani Rose minőségét is. A tenyeremen jól látszik, hogy míg a Mac nem ül a ráncokba, nem kiemeli, hanem egyenletesen fedi, addig a Milani extrán kiemelve, porosan külön életet él a bőrön.
Milani és Mac hasonlóság

Az árnyalat valóban csodás, bár a bőrömön alig látszik, de pont ilyen színt kerestem mert nagyon természetes. 
Azért szuper pigmentáltnak nem mondanám, aki ezt annak mondja, javaslom fáradjon el az Ó utcai sminkboltba, hogy tudjon viszonyítani (bár lehet, inkább nekem kéne a olcsó drogériás sminkcuccok közé túrnom, és akkor lehet ezt is szuper pigmentáltak érezném, úgyhogy csak nézőpont kérdése).

Milani Romantic rose VS Mac Small vanity
A nagyobb probléma az a pirosítóval, hogy száraz vagy szárazra sminkelt ( púderes) bőrre nem jól tapad, így ami a mac pírekkel 1-2 ecsetvonás, az itt 4-5 rétegezés. Ezzel nincs egyébként semmi gond, mert az ára is fele annyiba kerül (3000ft), és mennyiségre több mint a duplája (mac 6g, milani 17g).

Ez a termék egyébként nem foltos nekem ( lehet az enyhe szín miatt nem jön ki ez a probléma), de sokan ezt is nehezményezik.

Nagyon szélsőséges véleményeket olvastam a külföldi oldalakon a Rose pirosítókról.
A termék legnagyobb baja, hogy nagyon "poros" így nem tapad megfelelően csak akkor ha valaki nem használ púdert, így vagy csak az alapozóra vagy a puszta (nem száraz) bőrére keni, vagy zsírosabb a bőre.

Figyelni kell arra is, hogy a Rose szériából rendszeresen adnak ki limitált kiadásokat, amikből van fényes is, és ezeknek a minősége teljesen eltér az alap szériától ( ami itthon a 01, 05, 08 -as szín ).

17 gramm (!!) és 3,5 gramm
Kipróbáltam keményebb merevebb pirosító ecsettel, ami sokkal jobban karcolja a terméket is, így többet felvesz ( tehát az 5-réteget sikerült 2-re csökkenteni), de ettől függetlenül poros maradt a finish az arcomon, amit aztán arcpermettel ( pl. ásványvíz spray) neutralizálok. A Mac píreknél ha ezzel az ecsettel esnék neki, amivel ezt használom szerintem mehetnék fellépni a Fővárosi Nagycirkuszba, annyi pigment ugrana a fejemre, így ehhez a Milani pirosítóhoz külön ecsetet használok.

Romantic Rose és Luminoso
Kinek ajánlom? Száraz bőrűeknek nem feltétlenül, de ha nem gond nekik többször a festékért nyúlni, és nem gond nekik a matt púderes hatású pír, akkor uccu neki, mert nagyon szép a szín. Ha valaki a nagy Ő-t keresi, akkor inkább spóroljon hozzá ugyan ennyit és irány a Mac, ha pedig csak az extra pigmentáltság a lényeg, akkor az Ó utcában válogasson, mert ott 1300-4000ft között profi termékeket kap. Ráncokra sem a legjobb, lásd a képen.

Baked blush: azt mondják, hogy ha a Rose blush nem jön be, akkor a Baked biztos bejön...hát biztos nem a csomagolásra gondoltak...
Hát valóban más jellegű a két termék, már ahogy az ecsettel belenyúlsz érezni fogod, mert a Baked pirosítóból többet tudsz felvenni az ecseteddel, így vissza is tértem a jó kis puha ecsetemhez.
Baked- belülről

A csomagolás az a szokásos gagyi műanyag, de ráadásul belül "lapozható", kistükör, kisecset, mint az oviban.. Használja ezt valaki? Szökőévben lehet, amikor rájön, hogy mindent otthon hagyott, kivéve ezt a pírt, de amúgy? Én fogtam és leragasztottam, mert nyitásnál repül minden, illetve nagyon nem stabil így az egész, tehát statikailag nem jó tervezés.

Természetesen a Luminoso szín lett a befutó.

A baked vonalon nem matt hanem különböző mértékben fényes színeket találunk. Szintén nem tűnik ki a bőröm színéből, így nagyon természetes.

Tessék rajtam megkeresni a színeket
Azért titokban megvallom, kicsit reméltem, hogy erősebb barackos lesz az árnyalat.
Sajnos a fényessége kiemeli a bőrhibákat, de ez nem mindenkit érint, és nem is a termék hibája.
Nagyon szép finom pigmentű termékről van szó, nekem jó alternatíva a nemrég tesztelt Kiko pirosítómra, bár az "simább" és pigmentáltabb volt.
Igazán csak a színnel nem vagyok elégedett, mert az NC35-ös bőrömön nem igazán van színe, inkább csak fénye a terméknek...megoldás: más szín kipróbálása.
A termék ára 2500 ft
Próbálkozás 2.

Kinek ajánlom? Mindenkinek aki szeretne magának olcsón egy jó minőségű fényes pirosítót. Vigyázzatok a szín választásánál, mert fotón csalóka, illetve a neten talált képeken általában igen világos vagy kékes árnyalatú bőrön próbálták, és melegebb vagy sötétebb bőrön nem úgy él a szín. Én természetes mivoltjában, száraz bőrön próbáltam, úgy ennyit tud. Jobban tapad és pigmentáltabb a Rose-nál, így nem zárkózom el további színek kipróbálásától sem.


Összefoglalva: a Rose vonal az én esetemben nem hozta meg az elvárt minőséget...sőőőőt, de valahogy mégis érte nyúlok, mert nagyon szép a színe a bőrömön.  
Igazi "hideg évszakos" jó választás, amikor érdekesen festene az ember ennél élénkebb pírekkel. Nagyon jó "puhító" szín még szemfestés esetén is, így mégis megszerettem, és inkább én próbálok meg a termékhez alkalmazkodni, mint ő hozzám....
Aztán inkább más fényekkel

A Baked széria pedig egy nagyon ígéretes pirosító, a szín az én esetemben nem igazán tud úgy érvényesülni mint az igazán világos bőrökön, de jó vele dolgozni, a csomagolástól eltekintve nem találok rajta fogást. Biztos próbálok még további színeket is.

A képeken próbáltam a valóságot mutatni, mert én is rákerestem a színekre mielőtt megvettem, de mindenhol jó erős és pigmentált képeket találtam.
Nos én nem zsíros bőrre vagy zsíros ujjakkal tuningoltam, hanem ecsettel dolgoztam rá a normálisan száraz bőrömre ahogy te is tennéd az arcodra..íme az eredmény...szemüvegeket föl!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.