Ugrás a fő tartalomra

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése.
Forrás: Pinterest

Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat!
Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin.

Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz.

Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.



Viszont, és de...figyelmetekbe ajánlanám, hogy teljesen felesleges és totál pénzlehúzásnak vélem ezeket a cuccokat, mert a legjobb az lenne, ha legalább a pasikat megmentenénk ezektől a "műanyag" függőségektől, és mi készítenénk el nekik a "homemade" kis ápolójukat fillérekből és tiszta adalék mentesen.
Innen rendelhető

Nem vagyok egy bio csucsu azt vágjátok, de a páromat igyekszem kímélni a bolti kész kajáktól és a mesterséges összetevőkkel durván tele pakolt kencéktől..pont elég ha én magamra kenem, legalább ő ne tegye, ha nem muszáj.
Na meg érezze a törődést...

Jelenleg igény és érdeklődés mutatkozott a legfrissebb trendek szerinti szakáll ápolására, és kicsit elkezdtem nézelődni.

Botrány szegényes itthon a kínálat, szinte csak külföldről lehet rendelni olyan dolgokat amit kerestem, ami szerintem megfelelő összetevőkkel és jó design-al rendelkezik, és persze irreálisan drágán, ahogy kell..

A képek alatti linkeken például szimpatikus termékek vannak és jó a design, de hát egy két termék ára + a posta együtt kicsit húzós.

Na és mi van bennük? Mármint a jobb cuccokban? Olyan dolgok amit otthon is szépen össze dobhatsz neki fillérekből és adalékoktól mentesen.
A szakáll ápolása pedig nem keverendő a hajápoló szerekkel, mert azért ez más.
Ne felejtsük el a párunkat azért felkészíteni arra, hogy az ápoló termékeket nem kell locsolni mint az arcvizet, hanem csak annyit kell használni amennyit "felvesz" a szőrzet.
Innen rendelhető

Mi kellhet egy arcszőrzetnek?

Szakáll olaj: puhításra, táplálásra, ne ragadjon, ne csorogjon, ne legyen zsíros, ne okozzon patit
Mi van benne: olyan olajok keveréke, amik " száraz" tapintásúak + egy kis illó olaj a jó illat miatt + E vitamin, könnyen össze állíthatod, csak az arányokra figyelj, erről a beszerzés helyén találsz infót.
Ezek lehetnek: argán olaj, babassu olaj, szőlőmagolaj, papaya olaj, tamanu olaj, jojoba olaj, kakutszfüge olaj, baobab olaj stb. Figyeljünk arra, hogy könnyen felszívódó és olyan olajakat válasszunk ami nem allergizál és nem comedogén ( pattanást okozó).
Mivel tartósítjuk: E vitamin
Honnan:  én EZT és EZT a beszerzési forrást preferálom

Szakáll wax: hogy úgy álljon a szőrzet ahogy állnia kell
Mi van benne: hát nem az ami a hajra való termékekben, hisz a szakáll formázásánál az arcbőrt is könnyen éri a kence, illetve a partner is kaphat ebből.
Miből áll akkor: méhviasz alap, némi olaj és illó olaj, semmi más
Honnan: az olajoknál említett linkek alól
Innen rendelhető


Szakáll szappan: a szőrzet további puhítása, kíméletes tisztítása és az arcbőr egészsége a cél
Mi van benne: érdemes natúr/bio hajmosó szappanokkal próbálkozni, normál vagy száraz hajra valóakkal
Azaz: Juh/kecsketejes hajmosó szappanok, fekete szappanok amikor még rövid a szakáll, hogy elkerüljük a gyulladást, magas értékes olajt tartalmazó szappanok ( pl Aleppo), bio samponok
Hol: natúr, bio, kézműves boltokban egyszerűbb venni, mint kutyulni vele.

Illatosító: a finom és kellemes, viszont nem tolakodó illatért, öntsd pumpás adagolóba, és tárold hűtőben.
Mi van benne: virágvizek, aroma vizek
Azaz: citromfűvíz, hamameliszvíz,rozmaringvíz, borsmenta víz, stb
Hol: az említett linkeken és ITT is

Szakáll balzsam: hűsítésre, puhításra lágyabb/vizesebb formában mint az olaj
Mi van benne: hűsítő, ápoló, puhító anyagok
Ezek lehetnek: aloe vera, shea vaj, olaj( lsd. fenn a választékot), virág vizek
Honnan: kikeverhetjük magunk is, de ehhez kicsivel több kence keverési ismeret szükséges, tekintve, hogy vizes és olajos anyagokat kell össze dolgozni. Recepteket a fenti beszerzési forrásoknál találsz.
Innen rendelhető

Mivel formázzuk, nyírjuk?

Fésű, kefe: kicsit vicces, de akkor szép a szakáll is, ha waxolás vagy olajozás után sűrű fésűvel vagy kefével átfésüljük(lsd.. a képen).

Olló: ha szakállat növesztünk szerezzünk be egy erre a célra való ollót, ez azért nem ugyan olyan mint az otthoni papírvágó.

Borotva: a szép kontúrokhoz már mindenhol lehet kapni eldobható, apró, fésű szerű borotvákat amiket szemöldökhöz árulnak ( pl.: DM az ecseteknél, szemöldök csipeszeknél), ezzel azért könnyebb mint a hagyományos borotvával dolgozni a kisebb felületeken.
Itt találtam

Szakáll vágó: ha nem szög egyenes a szőrzeted, biztos szembesültél már a problémával, hogy lehetetlen egységes hosszúságú borostát vágnod a hagyományos szakáll nyírókkal..nos ez a probléma nálunk megoldódott...EZZEL a nyíróval. Persze csak rövid szakállhoz jó. Követi az arc vonalát és hajlik a fej, így egyszerű és össze sem hasonlítható a többi fix fejes nyíróval.

És ha jó fazont akarunk:

ITT találjuk Budapesten a legmenőbbeket. Komoly a hangulat és a design, igazi férfi kuckó.
Érdemes meglepni a kedvesünket egy ilyen szolgáltatással... érezzék magukat különlegesnek.
Szakáll festést is vállalnak, ezt azért nem is írtam az otthoni teendők közé, mert bízzuk inkább profikra (és a szakáll festékek nem azonosak a hajfestékekkel).

Megjegyzések

  1. Tényleg nagyon trendi most a szakáll, személy szerint remélem hamar elmúlik a dolog, brrr :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm. Szerintem a szakáll viselet nem újdonsült, vagy trendi dolog. Szakállt viselő férfiak léteznek mióta világ a világ. Kossuth, Széchenyi vagy Lincoln, stb. stb. Például nem hiszem hogy divatból viseltek szakállat. (Nyilván azért említek híres embereket, mert a sarki fűszeres Józsibá't hiába írnám. Szóval nem csak az ismert vagy "híres" emberek privilégiuma a dolog.) Nem hiszem hogy elmúlna, az hogy mostanában erre terelődött a figyelem, nem jelenti azt hogy több a szakállas férfi. Kísérletező serkenőszakállú fiatalok is mindig is lesznek, ez sem új találmány. Aztán vagy marad, vagy megy a szakáll. Jó szívvel csak azt tudom ajánlani ha már annyira "brrr" a dolog, hogy nem muszáj szakállas embert puszilgatni! :D

      Törlés
  2. végre egy divat, ami nem a nemiségek egybemosódásával jár, hanem azt pont kiemeli. szerény véleményem szerint ez az elmúlt idők legörvendetesebb divatja.

    VálaszTörlés
  3. Ha kész olajat vásárolsz nagyon nézd meg mi van benne. Főleg az illat miatt. Én bele futottam egy magyar készítménybe melynek az illat úgy volt feltüntetve, hogy édes fűszeres. Hát igazából szegfűszeg illata volt. Olyan lett tőle a "szagom" mintha minden nap "karácsony" lenne! Azóta nézem
    a polcon. Drága tanuló pénz volt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor két legyet ütöttél egy csapásra :-) és az illatosítás is le lett tudva.
      Persze az ilyen engem is roppant zavarna, de minden évben karácsonykor el tudod durrantani és nyugdíjig elég is lesz ;-)... a csajok értékelni fogják.

      Egyébként nekem is úgy lenne a logikus, hogy ilyen férfi kencék - füstös, fás, citrusos- illatjegyekkel variálnak, és figyelemmel vannak arra a tényre, hogy a viselő egész nap szagolja, a szőrzet elhelyezkedése végett.

      És ha tudnád mi nők hány ilyen "tanulópénzbe" futunk...ááááá...bele se kezdek :-(

      Törlés
    2. ez a szakállasember terméke volt?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.