Ugrás a fő tartalomra

Sminktanfolyam konyhanyelven V.rész - Korrektorok és használatuk

A korrektorok rendkívül népszerűek, és roppant sok fajtát találunk a boltokban, így néha valóban nehéz a megfelelő választás.
Coastal Scents - Camouflage Palette
Leginkább az alapozókhoz tudom őket hasonlítani ( aminek fajtáit ITT találod), méghozzá azért, mert a textúra, a fedés és a finish terén is pont olyan sokoldalú a választék.

Minden problémára más-más típusú, fedésű és kiszerelésű korrektort célszerű használni.
Az sem mindegy hány éves vagy, milyen a bőröd, mert a korrektorra nagyon jellemző, hogy ahány ember annyi fajtára esküszik.


Vannak általános elvek, hogy például vaskos korrektort szem alá nem használunk, de aki fiatal, vagy feszes-vastag-zsíros a szeme környékén is a bőr ( igen..van ilyen, csak lehet még nem sminkeli magát.. ) annak biztos nem lesz gond a vastag korrektorral sem a szeme körül, így hülyének fog nézni, hogy miért írok ilyeneket..

Én egyébként a minél vékonyabban felvihető, de a vastagsághoz képest erős fedéssel rendelkező korrektorokat szeretem ( gondolom mindenkinek ez az álma ), és számomra az sem mellékes, hogy a szemem közelébe csakis arra ajánlott terméket szeretek kenni...Igen! Érdemes megfogadni mire javasolja a gyártó, és még akkor sem garantált, hogy nem fogsz benne csalódni..

Azt is megkülönböztetném, hogy nappali vagy esti fényekhez vagy fotózáshoz készítünk sminket, mert egész más termékeket használok eme három különböző fényviszonyhoz, így ebben a korrektor sem kivétel.
Nappali sminkeknél jobban szeretek vékonyabb textúrával a színekkel variálva, fátyolosan, optikailag csalni, mint vaskos pigmentált rétegeket pakolni, ami pedig egy fotózás során teljesen normális és teljesen természetesnek fog hatni, no meg az esti dizsibe se lesz feltűnő.

A mindennapokban persze rendben van a vékony és természetes hatású korrektor, de profi sminkeknél ( fotó/videó) oda kell arra figyelni, hogy erősebben legyen pigmentált a szem környéki korrektor is, mert a fények különben átvilágítanak a terméken és nem érik el a kellő hatást ( általában ez miatt is más a profi és a sima smink és sminktermék).


Használat:
Aknecolor: korrektor+gyógyszer egyben
A korrektorokat alapozó alá ne kenjük, mert az alapozáskor el is maszatoljuk a precízen felvitt korrektort, így értelmetlen. Kivétel ez alól az olyan termék ami pattanásra való hatóanyag + korrektor is egyben, pl.:Aknecolor vagy e.l.f. Zit Zapping, de én ezt úgy használom, hogy az alapozó felett is megismétlem a korrekciót.

Alapozás után érdemes korrektorozni, majd arra ügyeljünk, hogy púderezéskor ne simítsuk a területet, hanem paskolva vigyük fel a púdert rá.

Az sem probléma ha púderezés után a szükséges részeken ismét korrektorral javítunk, de ez csak pici rész legyen ( pl. pattanás), mert  nagy felület "túrósodhat" a púder felett.

A korrektort szinte mindig ütögető, nyomogató mozdulatokkal építjük a problémára, egyedül a szem környéken fér bele simító mozdulat, de ez gyengéd legyen, épphogy érintjük a bőrt.

Egy jó minőségű korrektor általában jól fed és jól tapad, jól építhető. Ha valami nem az "igazi" akkor vagy a termékkel, vagy a használat módjával lehet a gond. Az is előfordul, hogy nem arra használod amire van, pl.: egy szem környékre való korrektor nem pattanásra való, mert azon vagy lecsúszik, vagy nem fed semmit. Mindig keress a problémádra célzott terméket, figyeld meg a fedést, és válassz megbízható minőséget.

A korrektor széleit igyekezzünk optimálisan elvékonyítani, hogy ne éljen külön életet az arcunkon, és jól belesimuljon az alapozónkba, vagy a bőrünkbe, tehát ne legyen kontúr.

A korrektorokat célszerű lágy porpúderrel fixálni, de bevethetünk sminkfixálót is, így tartósabban maradnak a helyükön. Van olyan korrektor is, amin ez csak ront -észre fogjuk venni- így ott célszerű a lepúderezett alapozásunk felett javítgatni vele, és semmit nem tenni a tetejére.

Vegyük sorra a legnépszerűbb típusokat, a használatuk módját, helyét, és egyéb tulajdonságaikat.


Kiszerelés szerint:
YSL touche éclat szemkörnyékre
- ecsetes, tollas korrektorok, highlighterek
Általában ezek vizesebb, krémesebb, táplálóbb, állagukból adódóan lazább fedésű korrektorok, amiknek a bőrre gyakorolt hatása csak attól függ, hogy melyik márkától vásárolod meg...például szem alá javasolja a gyártó, ápoló, ránctalanító összetevőkkel stb.
Gyártmánytól függően enyhe és közepes fedésűt találhatunk.
Az ecsetes vég nagyon jól kezelhető, kellemes fátyolos fedés érhető el vele, pontos felvitelt tesz lehetővé, de természetesen az ujjainkkal el kell szépen dolgozni.
Az adagolás is kényelmes, általában tekerős vagy "kattintós".
Szemkörnyékre az én kedvencem az YSL amiről ITT írtam bővebben. Ez optikailag világosít fel, enyhe fedésű, viszont nem ül be a ráncokba, fekete karikákkal nem küzd meg, de "normál" szemkörnyékre ideális.


e.l.f. Zit zapping pattanásokra
- applikátoros korrektorok ( szivacsos végű )
Ezekből is láttam már tekerhető toll, azaz adagolós verziót is, de általában úgy működnek mint a szempilla spirálok, csak a kefe helyén egy szivacsos vég tündököl.
Rengeteg állagban és fedésben találkoztam már vele, a szinte víz szerűtől a durván sűrűig, az 1 forintostól az irreálisig, de általában az olcsóbb márkák kedvelik ezt a kiszerelést.
Találhatunk ebből szem köré való táplálót, pattanásra ami szárít, így mindenképpen óvatosan és körültekintően vásároljuk meg, nézzünk rá, hogy mire kínálja a gyártó.
Fedése sokszor a sűrűségével egyenesen arányos, enyhe vagy közepes fedés az általános.


CS -korrektor palettája
- tégelyes préselt krém korrektorok
A korrektor rúzsoknál általában krémesebb formulák, így én jobban szeretem őket.
Fedésük szerintem ezeknek a legjobb, az állagát is nagyon szeretem, viszont ezt sem alkalmazom - csak speciális esetekben- szem köré.
Közepes vagy erős fedésűek lehetnek, ecsettel használjuk.
A professzionális márkák préselt krém alapozói is sokszor megfelelnek a célnak, de amennyiben a márka gyárt kifejezetten korrektort is, valószínűleg annak még jobb lesz a fedése. Próbáltam már sok terméket, a Mac Studio finish Concealer volt sokáig a kedvenc, de a CS korrektor palettája is van olyan jó ( pár esetben jobb is, mert krémesebb ). Teszt róla ITT.


- korrektor rúzs/stift/ceruza
Avon Clearskin
Ezek a korrektorok rendszerint tömött, vaskos textúrájú stiftek, erősebb fedéssel, elsősorban pattanás vagy pigment problémákra javasolt.
Szem környékére én elképzelhetetlennek tartom, mivel az apró ráncokba beülve a szem környékét méginkább fáradtak mutatják. Szem körül - indokolatlanul- nem célszerű ilyen textúrát alkalmazni.
Korrektor rúzst jobb merevebb korrektor ecsettel használni, a korrektor ceruzával pontosan tudunk kis helyeken is pontosan javítani ( pl. erek).
Itt is szépen el kell dolgozni a felvitel után a korrektort, hogy ne legyen éles kontúr.
A széleket ecsettel érdemes elfinomítani, de használhatunk fülpiszkát vagy az ujjakat is.
Amit én patikra szeretek és használok, az Avon Clearskin (púder nélkül a kész sminkre ha előtűnik egy pati), ITT írtam róla többet.



MAC Select Cover-Up
- tubusos folyékony/krémes korrektorok
Folyékonyabb, krémes halmazállapotú korrektorok ezek is. Hasonlóak az ecsetes/tollas korrektorokhoz, de tapasztalataim szerint a fedésük általában jobb, viszont kevésbé táplálóak mint azok.
Általában közepes fedést tudnak.
Tubusos korrektort szem környékére csak akkor szeretek használni, ha sötétebb karikák vannak, és ez miatt indokolt, illetve a tubusos korrektor a gyártó szerint is ápoló, puhító, ránctalanító stb. összetevőket tartalmaz, azaz nem szárít, így nem okoz később galibát.
A leginkább lágyabb korrektor ecsettel szeretem eldolgozni ezeket a folyékony korrektorokat.
Az én kedvencem a tubusos verziók közül a Mac select cover-up, bővebben vesézgettem ITT.



Fedőképesség szerint:

e.l.f. tone correcting concealer - fátyol fedés
- fátyol fedésű : célszerű egy árnyalattal világosabbat venni, így felvilágosításra lehet használni, nem pedig igazi bőrhibákra. pl.: probléma mentes szemkörnyékre, vagy orr kiemelésére.
Ilyen korrektor pl.: az elf tone correcting, amiről ITT a teszt.

- irizáló, fátyol vagy közepes fedésű: szemkörnyékre ajánlatos vagy bármilyen felvilágosításra, optikailag tünteti el a ráncokat. Ilyen a fenn említett YSL touche éclat.

e.l.f. cover everything - közepes fedés
- közepes fedésű: ezek általában nem olyan vastag és "száraz" termékek mint az erős fedésű korrektorok, viszont a fátyol fedésnél többet tudnak, ha jó minőségű a termék és sok ápoló komponenst tartalmaz akkor mimikai ráncokban sem fognak megtörni. Ilyen pl.: e.l.f . cover everything, amiről teszt ITT található.

- erős fedésű: hiába erős a fedése, általában ezek olyan masszív termékek, hogy inkább mimikai ráncoktól távol célszerű használni őket, mert meggyűrődnek, megtörnek a ráncokban. Pattanásokra, tetoválásokra ajánlott, sajnos jó minőségűt ritka találni, így érdemes utána olvasni, hogy ki mit ajánl. Ilyen a fenn említett CS camouflage vagy a Mac studio finish concealer.


Halmazállapotuk szerint:

- folyékony olaj/szilikon mentes: általában fátyol vagy közepes fedéssel, sima vagy irizáló kiadásban. Problémás, érzékeny bőrre, pattanásra hajlamos bőrre ideális.

- folyékony nem olaj/szilikon mentes : szemkörnyékre gyártanak ilyet, ez azért jó, mert ha jó minőségű akkor ápolja is a szemkörnyéket, máshova nem ajánlom kenni, mert arra érzékeny egyéneknél okozhat patit.

- krémes korrektor: elég ritka, de pár márka még gyárt ilyet. Általában nem olaj mentes, inkább idősebb és száraz bőrre ajánlott krém formula (azaz olyan mint egy sűrű krém). Szemkörnyékre is ideális ha kellően ápol, általában közepes-erősebb a fedése. Ha olajmentes akkor patikra is lehet kenni bátran, de nem lesz olyan tartós a pattanáson mint a préselt korrektor, viszont "sima" felületeken tökéletes lehet (erek, tetoválás).

- préselt korrektor : krémes vagy por alap, ami össze van préselve, azaz szinte vízmentes, nem folyékony termék, ilyen például a korrektor rúzs, vagy a korrektor ceruza is. Ha olajmentes vagy teafa olajos, akkor pattanásra is tökéletes és tartós is. Ha jó minőségű a termék, ennek van a legjobb fedése.
Merev kis ecset patikra
Van por alapú is ( professzionális használatra ) amit vizes ecsettel viszünk fel.



Eszközök:

- ecsetek : lapos, nyelv, kör...puha vagy merev, mind más korrektor típushoz és más problémára a tökéletes, vegyünk sorra párat:

- merev, lapos, hegyesebb rövidebb szőrű, kis méretű ecset: pattanásokra, préselt korrektoroknál használjuk
- puhább, hosszabb, kb fél centi széles, lapos "nyelv" ecset: szem alá, krémes vagy folyékony alapozók felvitelére
- kerek, kör alakú ecsetek: ezek az ujjbegyet "imitálják" kitűnőek nagyobb felületre, nagyon természetesen lehet velük dolgozni (pl. piros foltok, szemkörnyék)

Korrektor ecsetek, 3 lapos, 1 kerek
- szivacsok : háromszög szivacs a szem alatt lehet megfelelő, de én nem szeretek szivaccsal korrektort használni, szerintem nem célszerű.

- ujjak: szépen lehet velük is dolgozni, de inkább csak nagyobb felületen (pl. szem alatt), a kis bőrhibákra nem tuti (pl pattanás) mert nem olyan precíz mint egy ecset.




Korrektorok színei:

Testszínű: érdemes a bőrrel megegyezőt, 1 árnyalattal világosabb és 1 árnyalattal sötétebbet is tartani
Zöld: a pirosság semlegesítésére, pattanásra
Sárga: piros-kék foltok, rosacea
Lila: sárga foltokra - sárguló ütés nyomokra
Rózsaszín: a kék-zöld semlegesítése, szem alatti karikákra
Fehér: minden fajta felvilágosításra

Kifejezések:

Camouflage: sűrű, jól fedő krém, azaz a préselt krém korrektorokat hívjuk általában így
Concealer: kendőző, hibajavító, minden korrektor, fedéstől és állagtól függetlenül
Highlighter: felvilágosító, kiemelő, több infó és részletek a kontúrozásról ITT


Fontos! Korrektorokat is gyárt boldog-boldogtalan, mint minden más terméket.
Sajnos nem lehet általánosítani vagy összehasonlítani az olcsóbb, esetleg minőségtelen termékeket a valóban jó minőségű termékekkel, azaz hiába azonos a forma vagy a kiszerelés, egy aluljárós termék valószínűleg csak elveszi a kedved a korrektorozástól, míg egy jó minőségű (nem feltétlenül nagyon drága) cucc egy életre a barátod lesz.

Én a megbízható márkák termékei alapján állítottam össze ezt az irományt, így azokra érvényesíthetőek (rugalmasan) a kiszerelés-halmazállapot-fedés szerinti kategórizálás.
Mondok egy példát: egy megbízható márka préselt korrektora 90%, hogy maximális és tartós fedést nyújt, míg egy megbízhatatlan márkánál zsákbamacska a dolog... lehet fed jól, de lefolyik 2 óra múlva stb. Általánosítani is muszáj volt..ezért a fenn említett "90%", mert olyan is előfordul a legjobb márkáknál is, hogy X-Y termékük fosul sikerül, így nem üti meg a mércét.
Mindent próbálj ki, és olvass teszteket róla mielőtt megveszed, így egyrészt látni fogod mi újság másrészt mások tapasztalataiból is kiindulhatsz.

Szerintem az alapozás és mint ennek a folyamatnak a részeként a korrektor az ahol inkább a minőség az elsődleges és nem az ár, így erre érdemes költeni a legtöbbet ( már aki használ ilyen cuccokat).
Véleményem szerint az alapozó-korrektor-púder hármas amiből mindig törekedjünk az elérhető legjobb és  legalkalmasabb terméket megvenni.
Rúzsból, szemceruzából az olcsó márkák is szupi termékeket kínálnak, nincs akkora minőségi szakadék mint az alapozó-korrektor-púder vonalon.

Igaz mindig vannak csodák, de sajnos a "woow" termékek nem az olcsó drogériák pultjain hevernek, és sokszor csak azt hisszük, hogy olcsóbbak mint a profi termékek.
Tessék befáradni például az Ó utcai sminkboltba (korrektorok 2-4000ft körül)  vagy egy mac márkaboltba (korrektorok 5-6000ft körül), és ha nem is terveztek költeni, próbáljátok ki, hogy "másként" is lehet...persze ez inkább annak érdekes aki nem született makulátlan bőrrel, vagy szeretik a maximumot kihozni a hozott anyagból.

Folyt. köv..

Megjegyzések

  1. Én a szemem alá keresek valami jó korrektort (húszas éveim végén járok)...sajnos nagyon karikás szemű típus vagyok. :( Egyelőre nincs meg az igazi.

    Pattikra viszont igen, nálad láttam először az elf féle zit zappingot. Remekül fed. (Már nálam is elkezdett hámlani a kupak... :S)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez király, mármint, hogy bejött a zit. Ár/érték arányba elég jó, szerintem is.

      A karikák mély árkokat jelentenek, vagy viszonylag egy síkban van az az rész, csak barnás-lilás elszíneződéses? Mert mindkét esetre más korrektor javasolt.

      Törlés
    2. Csak a lilás elszíneződés... Van ötleted merre keresgéljek? Köszi előre is. :)

      Törlés
    3. Akkor optikailag kéne "csak" gondolkodni, bár nem mind1 mennyire lila a lila :-)
      Én ezeket próbálnám ki a szemem körül(fontos, h kipróbáld mielőtt megveszed): YSL Touche Éclat, Bobbi Brown Eye Brightener, MAC Brigh Forecast.

      Próbáltad már ezeket?

      Törlés
    4. Ha kipróbáltad mindenképpen írd le a véleményed, mert érdekel mit tudnak a problémádon javítani!
      Tudom, hogy nem olcsók, de egy próbát megérnek!

      És egyre több embertől hallom a Catrice tégelyes korrektorát, bár én még nem próbáltam, meg se néztem (!!!), de itt a kommentekben is írnak róla, szóval ezt is kipróbálhatnád - szigorúan csak az üzletben- hogy mit tud..
      http://kremmania.hu/kremek/catrice-camouflage-tegelyes-korrektor

      Törlés
  2. Jaj de jó volt, ismét egy nagy köszönöm :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó összefoglaló lett :) Az a sokszinű korrektor nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Ismét azt tudom mondani hogy köszi, és nagyon szuperül összeszedted a dolgokat :)

    VálaszTörlés
  5. wow, nagyon alapos, jól összeszedett poszt volt!
    nekem a korrektor vásárlás mindig a halálom...főleg amit a szem alatti karikák elkendőzésére keresek. nekem genetikailag nagyon sötét karikáim vannak, függetlenül attól mennyit alszom vagy mit eszek - de tényleg még a kicsi gyerekkori fotókon is látszik, hogy szinte lilás karikáim voltak/vannak :( De ebbe már belenyugodtam, és ezek elfedése még hagyján, de egyszerűen nem találok olyat ami nem ül meg minimálisan is akár a szem alatti ráncocskákban...pedig igazán nincs sok :S Tök mindegy, hogy folyékony, vagy krémes, hogy milyen alaposan dolgozom el, vagy hogy fixálom-e, aláhidratálok-e ...egyszerűen ha az ujjammal finoman kicsit lehúzom a szem alatti bőrt látom a csíkokat...úgyhogy naponta kb 3-4x kell ezt igazítanom...nagyon idegesítő:D főleg, h ezek a ráncok korrektor nélkül nem is látszódnak:D mi lesz később, mikor már tényleg lesznek "valós" ráncaim?:/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát korrektort én is utálok venni ha ez megnyugtat, mert 60 óra előmunka előzi meg, míg kiokosodom és vagy 10 szer kipróbálom mielőtt megveszem..ahh botrány..

      Sajnos hiába javasolnak valamit, ezer problémára ezer korrektor van, így valóban szükség van némi odafigyelésre, nem éri meg más javaslatára vásárolgatni.

      Miket próbáltál a szemed alá és melyik volt a legjobb?
      Ráncsimító primert is próbáltál már?

      Törlés
    2. Huh hát igazából a drogériás korrektorok közül már majdhogynem mindet...high end kategóriába még nem merészkedtem, bár már nagyon érik :/ amit többször is újravettem az a Maybelline Affinitone korrektora, de az utóbbi időben már vele sem vagyunk olyan jóban :S most még ezzel az új Catrice krémes korrektorral szemezek bár nem vagyok 100%-ig meggyőződve arról h az szem alá annyira király lenne (nekem) :S Ráncsimító primert nem próbáltam még, miket javasolsz?:)

      Törlés
  6. Brutál szemkarikáimra épp ezen a héten találtam meg életem eddigi legjobb korrektorát.
    A Catrice camouflage tégelyes terméke az.
    Az én problémám ugyanis kettős: a karikák mellet vannak ráncocskák is bőven. A termék ugyan masszív állagú, de ujjbeggyel bekopogtatva, majd púderrel enyhén fixálva az eddig tapasztalt legszebb, legtartósabb eredményt tudom elérni vele.
    B. Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ül be a ráncaidba? Hosszú távon nem szárít?

      Majd ránézek én is:-) köszi a tippet!

      Törlés
    2. Az összetevőit nézegetve inkább attól féltem, hogy túl olajos, ragacsos, mászkálós lesz, és nagyon kellemesen csalódtam. Természetesen aláhidratálok tisztességgel, és nem, nem szárít. A felület, amit nyújt, azonban teljesen száraz, sima tapintású.
      Nagy szerelem ez! Már azt hittem, le kell mondanom a tökéletes látványú szemkörnyékről, szerencsére nem :)
      A jó korrektor után képes vagyok hetekig vadászni!

      Törlés
    3. Nagyon jól hangzik, majd betesztelem én is..sajna a látogatott drogériámban nincs Catrice...tök gáz :-/

      Törlés
  7. Én is a szemem alá keresek korrektort, sötét, barna színű karikáim vannak plussz azok a rettenetesen mély árkok, és még csak 21 vagyok :D bár ezen inkább sírnék... már kezdtem azt hinni, hogy ilyen problémám csak nekem van, mert mindenhol kék karikákról írnak, hogy azt milyen színek ütik ki, de nekem barna színű karikáim vannak :)

    Addig eljutottam, hogy a színt hogy üssem ki,először egy tömény réteg (catrice camouflage) aztán egy vizesebb (catrice re-touch) aztán transp. púder. De jó lenne egy természetesebb megoldás, meg az árkokat ez nem oldja meg, bár van egy sejtésem, hogy nincs is ilyen. Sárgás alaptónusú, száraz bőröm van

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Árkokra sajnos csak optikai felvilágosítást tudunk (még mindig) csak alkalmazni, az igazán mély árkokat sajnos csak plasztikai sebész tudja feltölteni :-( , ilyen sminkcsodák nincsenek, sajnos nekem is árkos a szemem mióta az eszemet tudom, de még mindig jobb mintha táskás lenne, így fogom föl :-D

      A barna karikákra sajnos valóban kell a jó fedés úgy, hogy közben ne legyen "vaskos" hatású a szem alatti terület.

      Javaslok egy próbát ( csak nézd meg és próbáld ki, ezek pont erre vannak ) Bobbi Brown Eye Brightener-t, ami nagyon kedvelt a problémádra.
      A MAC Prep+Prime Highlighter is nagyon jól felvilágosít optikailag, ezzel is tennék egy próbát!

      Valóban nem Catrice árfekvés, de jelenleg ezek a legjobbak erre a problémára, így ha más nem, érdemes tájékozódni, hogy többszörös áron jobb-szebb-e a végeredmény, vagy nem érik meg az árukat.

      Mindkét terméket ingyen föl fogják neked rakni, ha ki szeretnéd próbálni, így ne habozz, ez nem kötelez vásárlásra, hazamész benne, és meglátod hogyan szuperál.

      Törlés
  8. Én ma láttam egy por állagú, apró tégelyes korrektort, amelyet mimikai ráncokra ajánl az Alverde márka.
    A lehetőség borzasztóan felcsigázott, de elképzelésem sincs, hogyan kellene alkalmazni, így otthagytam a drogériában.
    Letti, van erre vonatkozó tanácsod?
    B. Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyanítom erre gondolsz: ( és a hozzászólásokat is olvasd el)
      http://kremmania.hu/kremek/alverde-mineral-korrektor-puder

      A tapasztalataim azt mutatják, hogy a por alapú feltöltő termékek igazán csak a zsíros bőrön működnek úgy-ahogy... ahol a bőr zsírtartalmával jól össze tudnak vegyülni, és feltűnés nélkül tudnak beülni a ráncocskákba, ezáltal kitöltik a "réseket".

      Szinte minden márkának van ilyen terméke, még az olcsóbbaknak is, de ezt száraz bőrre el kell felejteni,mert csak beleül és kiemeli a kis barázdákat, vagy meg se marad a száraz bőrön - márka válogatja.

      Tehát ha zsíros bőröd akkor érdemes ilyen termékekkel próbálkozni ( irreális elvárások nélkül) , ha nem, akkor kár rá költeni a pénzt.

      Ezek tehát finom ( fehér ) porok, amik beülnek a mimikai ráncokba, smink nélkül is lehet őket használni, van gyártó aki a smink előtt ajánlja mint egy primert, és van aki fixálásra mint egy púdert.

      Az Alverde eme termékéről külföldi bloggereknél nem olvastam elégedett teszteket, azaz ne számíts arra, hogy drasztikus hatást tudsz vele elérni a ráncok terén :-(,viszont púdernek megteszi..

      Ilyen célra én inkább a folyékony vagy gél állagú ráncfeltöltő primereket javasolnám.

      Törlés
    2. Köszi szépen :)

      Törlés
  9. Na, csak megvettem ezt az Alverde korrektor púdert a mimikai ráncokra! A kifutó termékek kosarában volt, 600 Ft-ért, csak nem hagyhattam ott :D
    Műlödik!
    Lekorrektorozott szemkarikák fixálására vetettem be, egy kis, puha ecsettel.
    Nagyon selymes púder, felvitel után áttetsző. Olyan állaga van, mint a lepkék szárnyán lévő finom porréteg.
    A korrektor becsíkosodását majdnem teljes mértékben megakadályozta, egész napra.
    Kár, hogy kifutó termék.
    B. Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na örülök akkor, hogy bejött neked! A vaterán is láttam valaki árulta, csapj le rá akkor gyorsan ott is:-)

      Törlés
    2. És valóban igazad volt, talán azért működik az én szemkörnyékemen ilyen jól, mert ez a terület nálam meglehetősen zsíros, könnyen fényesedő.
      Köszi ezt a korrektoros bejegyzést, úgyszólván naponta forgatom :)

      Törlés
    3. Ahh igen, nekem meg száraz az a terület, így még tesztelni se tudom/akarom őket, mert nálam ezek a porok botrányosan viselkednek :-D
      Máson tesztelgetni meg nem az igazi, így örülök, hogy írtál róla, köszi :-)

      Törlés
  10. Melyik alapozót ajánlanád a legjobban ár érték arányban? Ami olyan hogy "olcsó, de jó" ? :) Köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen fedést szeretnél, és mi az ami olcsó?
      Milyen a bőröd és mennyire bírod az alapozót az arcodon?
      Mert egyik részlet se mind1 ;-)

      Egyébként saját részre sajnos nem nagyon próbáltam igazán olcsó alapozót, így nem fogok tudni neked ebbe érdembe segíteni :-(.
      Nézd meg a krémmánián mit dicsérnek, miről van több jó vélemény, talán az hitelesebb lesz, mert mindenkinek más ami "jó" :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz