Ugrás a fő tartalomra

Hogyan múltak el a pattanásaim?

Ahhh jön az örökzöld...ami másnál az "essence" az nálam a pattanás téma..
Gyógyszertár itthon

Nem akartam elkiabálni, mert nem mertem, de több hónapja nincsenek jelentős pattanásaim!

Wowww és hűűűű és kopp-kopp-kopp ( tuti jön rám holnap egy ), virágokat az öltözőmbe kérem...
Ez az egész persze lépésről lépésre történt, nagyon törékeny, és egy rendszer felépítése és következménye az egész.
Nincs olyan, hogy 1 cucc megváltoztatta az életem...max több olyan dolog van ami használ, vagy együtt használható..

Minden együtt és egybe "segített", mert több oldalról kellett megközelíteni a problémát - ezért is esünk el sokan félúton a harcban, de erről már ITT is írtam a bőrproblémák kapcsán.
Türelem, idő, pénz, utánajárás...áldozatok...fárasztó..
Vegyük most ezt egy éves összefoglaló jelentésnek, ha már úgyis 1 éves lett a blog.
Mi vált be?


Önmagában semmi sem 100%-os, hisz aki bőrproblémával küzd, az általában hajlammal is rendelkezik, így sokkal inkább több oldalról körül kell magát bástyáznia ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot.

Persze most azokról beszélek - mint én- akiknek tisztázatlan okokból kifolyólag évek óta fennálló bőrproblémái vannak (egyre többen vagyunk) ..és persze a megismerésemhez nem árt elolvasni a sztorimat  ITT .
A jó kaja..fontos

Hosszú távlatból nézve összesítem a kipróbált dolgokat, hogy egy helyen láthassátok minek mi az értelme, érdemes-e kínlódni ezzel-azzal. Amit nem említek meg, az vagy "kevés" vagy "elmegy" vagy semmi extra vagy van jobb..vagy nem is próbáltam..

Azért lesz ilyen széleskörű a leírás, mert figyelnünk kell önmagunkat, a testünk jelzéseit, és hogy mire hogy reagálunk.
Az is eredmény ha valami "kicsit" segít és javít, azt kell inkább megtalálni még, hogy mi az ami további javulást hoz mellé.
Megmondom őszintén jelenleg olyan a bőröm a fraxel után, hogy szinte el tudnám hagyni a külsőleg ápoló termékeket, de persze nem teszem, mert nem merem azért hosszútávra száműzni őket.

Belsőleg:

ITT beszámoltam nektek, hogy szedem az Imedeent. Amikor postoltam, akkor már feltűnt, hogy a bőröm sokkal puhább és szebb, aztán a gyulladások és a pattanások jelentős csökkenését is észrevettem tőle..szóval szedem a mai napig.
Imedeen Derma One
Azóta sajnos írt a magyar forgalmazó, hogy elvették tőlük a forgalmazás lehetőségét, és fogalmuk sincs mi lesz, de reméljük majd lehet kapni még itthon ( az anyacéggel minden rendben elérhetőek ITT )

Odafigyelek arra is, hogy megfelelő legyen a folyadék bevitelem ( 2-3 liter tiszta víz vagy gyógytea), illetve ne szárítsa a bőröm a kocsiban a fűtés, a szoliban ( max havi 2 alkalom) a hűtés, és próbálom a levegőt párásítani. Ha ez nincs meg a bőröm sokkal mitesszeresebb, vagy jobban látszik, egyre megy..a lényeg, hogy nyomkodom ha látom...

ITT olvashattatok arról, hogy nem eszem húst. Nem ettem ( múlt idő ), ugyanis a nem ellenőrzött (azaz amit a boltban lehet kapni) húskészítményektől ragyás lettem ( a bennük maradt gyógyszer és hormon tartalom miatt ), illetve a hús fogyasztása a gyulladásra való hajlamot s növeli.

Belevágtam a paleo táplálkozásba is, így oda lett a vegaságom, viszont így is nagyon kevés húst eszek-azt is ellenőrzött bio forrásból, de inkább halakkal pótolom a fehérjéket -persze nem extrém mennyiségben.
Időlegesen tejterméket sem fogyasztottam, és valóban csökkent a gyulladásra való hajlam, de ez csak a gyulladás, nem pedig a comedo, szóval ezt jó kiemelni. Magyarul ez annyit tesz, hogy a faggyú mennyisége maradt, de nem gyulladtak be/össze a bőrömben.

Érdemes elolvasni..
Viszont ami kiemelkedő és feltűnő volt, az az, hogy amióta nem fogyasztok glutént, a bőröm "lecsendesedett" sokkal jobb a közérzetem és a beleim állapota, azaz kb olyan tisztának és könnyűnek érzem magam mint utoljára 10 évesen..
Szóval valószínűleg lehetett nálam ezzel is valami gubanc, bár semmilyen többször is elvégeztetett allergia teszt ezt nem támasztotta alá, illetve rosszulléteim sem voltak soha semmilyen kajától.
Sajnos a paleo elveket 100%-ig nem tudom követni, azaz nálam azért egy kis rizs és kukorica beficcen, hogy a tejterméket ne is említsem, de a vegaságból és a paleo-ból összefésültem magamnak egy egészséges, natúr alapokra épülő sokrétű táplálkozást, amin úgy látom jót tesz nekem.
A glutén elhagyása nagyon nehéz ( rejtett glutén források), 9 hónapja nyomom, de voltak mélypontok, és nagyon sok lemondással és rengeteg kellemetlen szituval jár. Pl nyáron napokig vadásztam gluténmentes fagyira -szinte 99%-ban tartalmaznak glutént a fagyik..pfff miért is?- és mire találtam belerakták nekem töööölcsééérbee..értitek? Búza=glutén, tészta= búza..csakhogy lesarkítsam ( mert sok más gabona is tartalmaz glutént) ..szóval nincs meg ennek a kultúrája itthon, az fix...szegény glutén érzékenyek innen is üzenem -respect!

Ezeken felül anno végeztem egy A és E vitamin kúrát, amit orvosi felügyelet alatt csináltam 30 napon át.
Nem kell a fejhez kapni, a nemzetközi egységeket szem előtt tartva adagolták az A vitamint, ami jelentősen szebbé és letisztulttá tette a bőrömet, sokkal kevesebb faggyú képződik azóta is, mellékhatás zéro ( orvosi felügyelet!).
A vitamin csak receptre, E vitamin recept nélkül is kapható, viszont nem kell a sufni tuning, tényleg érdemes bőrgyógyásszal intézni a dolgot.

Missha Boomer
Persze azért ide sorolnám azt is, hogy nem árt egyből egy vérvétel, kiszűrni a gyulladásokat, hormonális problémákat, mert az ilyen gondok teljesen más miatt okoznak bőrproblémákat, így ezzel kell kezdeni a történetet!

Külsőleg:

ITT pedig lecseréltem az alapozómat a koreai Missha perfect cover 27-es-re ami alá Missha Boomert használok, mert sokkal hatásosabb így. Rohadtul érzem, hogy sokkal jobb mint a prémium (!!) kategóriás alapozóim. Nyugtatja, gyógyítja a bőröm. Fontos viszont a "tiszta" forrásból való beszerzés, mert sokan azért húzzák le a terméket mert gagyit vettek, vagy mert totál más típusú a bőrük mint amire van a cucc.

Ázsiai hámlasztásom
Azt is tudjátok rólam, hogy a bőrömre sokkal jobban oda kellett figyelnem, így Lézeres és Ázsiai hámlasztáson is nem egyszer voltam. Ezeknek rövid távon ( hónapok) megvolt az az előnyük, hogy jelentősen csökkentették a mitesszerre és pattanásra való hajlamot. Hosszú távon ( évek ) nem segítettek- csak ismételt kezelésekkel-, csak a tüneteket kezelik.
Nem bántam meg őket, mert verhetetlenek a fiatalítás és a bőr megújítása terén, és ezek segítettek, hogy ép ésszel túléljem az elmúlt éveket.
Most éppen a fraxel lézeres kezeléseket nyomom, így ez is bizonyítja, hogy a hitem még megvan a lézerben..

A rendszeres bőrradírozás természetesen az életem része maradt, és ami a leginkább érezhető volt és javított a bőrömön, az a Baviphat mangós radírja, amit úgy használok, hogy jól bedörzsölöm, masszírozom 5-10 percig az arcom vele ( egészen kifehéredik a cucc), aztán 10 percet még fennhagyom pakolásnak, csak aztán mosom le...verhetetlen, és nyugtat (!). A baviphat után vettem még más radírokat is, de kedvem sem volt megírni róluk a teszteket, nekem annyira bejött ez a cucc.

Az arcápolási rutinom pedig tök változó, figyelembe veszem azt, hogy épp milyen tapintású/ állapotú a bőröm, és igyekszem ennek megfelelni. Ha szárazabb a bőröm, akkor éjszakára bekenem az Arden eight hour krémemmel, ami gyógyít, puhít és sosem okoz pattanást. Heti két alkalommal igyekszem valamilyen hámlasztó krémet használni ITT mutattam be, hogy milyenekkel rendelkezem, nyáron persze ezt a fényvédelem miatt nem erőltetem, és a lézer vagy egyéb hámlasztások mellett sem használom.
A Baviphat almás éjszakai pakolás krémje is helyet kap a heti rutinban, általában a hámlasztó vagy egyéb krém felett használom, fél óra elteltével.
BRTC C-10 vitamin szérum
Hosszú távon és kúraszerűen használva az Avene Eluage is nagyon bejött, csökkent a comedó mennyisége az arcomon tőle, mert ugye ez A vitamin származék, de a krém amúgy ránctalanításra van.
Most a BRTC C vitamin szérum az ami szintén látványos az arcomon, szépen halványítja a hegeket, foltokat, így próbálom legalább heti 2-3 alkalommal beiktatni.

Persze van itt még talonban Skinoren - ha megnyomkodnám magam- de erre egyre inkább nincs szükség, csak azért szólok róla mert sok bajon átsegített anno, karöltve a Zynerit ecsetelővel.
Suiskin Panacea

Toniknak régóta a Svédcseppet használom, ami minden várakozásomat felülmúlt! Erről tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, marhajó, de persze 1 hónap használat kell ahhoz, hogy látható legyen az eredmény, és hosszú távon úgy érdemes használni, ha beiktatunk 1 hónapos szüneteket, hogy ne vesszen a hatásából.

Lemosónak csakis a Belnatur Pur skin jöhet szóba, és ennek a krémjét használom nappalra, ami a faggyúműködésem beállításában segít.
Ha több hidratálásra vágyom a Suiskin Panacea jól funkcionál alá, és még jobban benn tartja a vizet a bőrömben.

Belnatur Pur Skin
Anno a fenn említett A vitamin kúra alatt kaptam még Alksebor krémet, amiről még nem írtam nektek, de nagyon elégedett vagyok! Recept nélkül kapható, nem mondom, hogy minden bőrtípusra tökéletes, de az én korpás szeborreás és túlzott fagyúműködésű bőrömnek jót tett a vitamin kúrával kiegészítve. Hónapok óta érzem a jótékony hatását.

Jelenleg ennyi ami az eszembe jutott, remélem nem maradt ki semmi...fél év múlva biztos tartok egy új mérleget, hogy mi a változás, és mi maradt..
Nektek milyen ötletek vannak a tarsolyotokban, amire jelenleg esküsztök?

Megjegyzések

  1. Le a kalappal, nagyon kitartó és alapos vagy! A kajás kitartásra hatalmas respect! (Velem nem tudom, mi lenne, ha pl. allergiás lennék, egyáltalán nem vagyok fegyelmezett kaja terén.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:-)...áááá botrány ez a kaja téma, bár már megszoktam :-)

      Törlés
  2. jó cikk volt, pont mostanában olvasgattam vissza a régebbi bejegyzéseidet de jól jött egy frissítés, hogy tudjuk mi az ami maradt és mi az ami nem annyira nagy szám. Én első körben az Isis Glyco-A krémet "vettem át" tőled, és szerintem már nem is fogok más kémiai hámlasztókkal próbálkozni, annyira bejött...sokkal jobban, mint pl a Suiskin AHA&BHA komplexe, de azért használgatom azt is, hogy nehogy rám romoljon :D A Baviphat mangós radírját én is imádom, az almás pakolást egy időben szerette a bőröm de aztán elhagytam mert úgy láttam kis felszíni apró ragyákat okozott, de azóta annyit változott a bőrápolási rutinom, hogy nem is biztos, hogy ő volt a ludas (a krémet pedig azóta a nővéremnek ajándékoztam). A koreai BB krémekről akárki akármit mond én imádom őket és mostmár eljutottam arra a szintre hogy le nem cserélném őket (illetve egészen pontosan a Missha Signature-t) semmire :D Néha vannak "kicsapongásaim" különböző (nem drogériás) alapozók felé, de mindig megbánom...Ami szintén biztos marad, az a BRTC C-vitaminos ampulla...egyszerűen csak imádom és úgy érzem jót tesz a bőrömmel. A bőrápolási rutinomban mégis, be kell valljam abban segítettél nagyon sokat, és ezért nem győzök eléggé hálás lenni neked, hogy meg tudtam határozni a saját bőrtípusomat...igazad volt, nagyon sokaknak téves elképzeléseik vannak a saját igényeikről, hát mint kiderült énis közéjük tartoztam. Sokáig meg voltam róla győződve, hogy nekem kimondottan zsíros a bőröm, és használtam ész nélkül a szárító cuccokat persze nem sokat segítettek, sőt. Mostmár tudom, hogy kevert bőrtípusom van, a T vonalam kicsit zsíros de amúgy teljesen normális (szal soha nincs ott mitesszer vagy pattanás, kifényesedésre hajlamos - ez az, amit én extrém zsíros bőrnek hittem én agyatlan liba) az orcáim normál kategóriába sorolhatóak de vízhiányos, és ott szoktak kis felszíni ragyák keletkezni, amik ilyen egy naposak de azért elég zavaróak. Ezt a vízhiányt azért már korábban is tapasztaltam de szárazságnak hittem és akkor elkezdtem mindenféle masszív, zsíros, olajos krémet használni amik - ki gondolta volna - csak rontottak a helyzeten. Aztán rájöttem, hogy nekem víz bázisú, olajmentes mélyhidratáló cuccok kellenek, és nagyon kíméletes lemosók, és azóta úgymond tökéletes a bőröm. szóval ezt a jelenlegi állapotot kb a teljes arcápoló rutinom lecserélésével sikerült elérnem (mióta rájöttem hogy más kell a bőrömnek mint hittem). most jó minden, de azért nagyon félek, hogy mi lesz ha elhagyom a fogamzásgátlót (volt egy fél éves szünet, akkor főleg a hátamon jelentkeztek a problémák...), meg hát nyáron gondolom majd nem a vízhiány, hanem más problémáim lesznek:D Egyébként sose említetted (vagy csak az én figyelmemet kerülte el), hogy fogamzásgátlót külön a bőröd miatt szedtél-e, ha igen segített-e...Persze nem tudom, hogy terveztek-e a férjeddel mostanában gyerekvállalást:) Abban reménykedek, hogy talán annyira nem lesz rosszabb a helyzet, mert így is a legalacsonyabb hormontartalmú bogyót szedem, mivelhogy pajzsmirigy problémám (alulműködés) is van juhéé... Ez mondjuk annyiban jó, hogy negyedévente-félévente megyek vérvételre, teljes kivizsgálásra, és hát így eléggé "szem előtt vagyok". Szóval, ez az én helyzetem. Tudom, hogy nem vagy se orvos, bőrgyógyász se kozmetikus és most biztos azt gondolod h én hülye miért hozzád fordulok, de azért érdekelne hogy mi a véleményed, mi segíthetne szerinted így látatlanban rajtam:) (mármint a jövőre vonatkozóan, amikor abbahagyom a tabit mert most jó minden - lekopogom). Bocsi a hosszú és unalmas kommentért!!:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh remélem nem hagyok ki semmit :-)

      Igen szedtem fogigátlót a bőröm miatt, akkor csodálatos lett minden, de erre 2x fél évet voltam hajlandó, mert a testem viszont nem lett annyira jó formába tőle, azaz fenn igen, de deréktől lefele nem :-D..tehát vagy fej vagy test...én a testet választottam, így ahogy abbahagytam minden visszaállt a régibe...

      Amit csak bőrre írnak az full extra hormon adag, így természetesen az abbahagyás után kb 3-4 hónappal újra visszatért az erősebb faggyú működés és kezdődött minden előröl.

      Minden hormon változáskor lehet a bőrön reakció ( főleg aki érzékeny erre ) így valószínű lesznek apró szmötyik a homlokon, háton, állon olyan 2-3 hónapig, ami ha szerencséd van el is fog múlni ahogy a szervezeted visszaáll a megfelelő működésre.

      Az van, hogy a "hormonális" patikon kívülről semmi sem fog annyira segíteni mintha inkább szednéd tovább a hormont, tehát csak a bőröd jelzéseire kell jobban odafigyelned és várni, várni, és nem szabad nyomizni magad, max sűrűbben kozmihoz járni.

      Legrosszabb esetben újra szeded a tabócát, ez lebegjen a szemed előtt ( még ha tudjuk is, hogy nem akarsz ismét szedni, de ez megnyugtatja az embert ).
      Szóval előbb várjuk meg lesz-e pati vagy nem, mert lehet totál megúszod az egész átállást, és tök felesleges stresszelni rajta ( ami meg patit okoz ugye).

      Csodaszer vagy "kiváltó" valami sajnos nem létezik, max az, hogy jobban odafigyelsz illetve a rendszeres és fárasztó sport jót szokott tenni ahhoz, hogy a hormonok jól működjenek.

      :-)

      És tök jó, hogy sikerült megismerned a bőröd, már megérte megírnom a blogot!
      Köszönöm!

      Törlés
  3. Hu...tartalmas lett,komolyan emnnyi pénz,idő és energia,én is pattanásokkal kezdem,de én eddig még csak a Zinerytet és az Entizol gyógyszert próbáltam,amitől megszűntek a dudorok,most mrá csak a pattanás nyomok maradtak,de felíta utánna a Skinorent is a bőrgyógyász,amit akkro kezdek el hazsnálni ha már elfogy a Zineryt.
    Esetleg meg kérdezhetem,hogy hogy a legalmasabb használni? Hámlani fog a bőröm ettől is? Hidratálhatok előtte/utánna/közbe?(még nem nagyon olvastam utánna)
    Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zineryt-et én is szeretem, a skinoren is nagy kedvencem.

      A skinorentől minimális feszülés, csípés vagy enyhe hámlás felléphet, ezen át kell esni, hamar elmúlik.
      Én a helyedbe kezdetben csak este használnám 1 hétig, nappalra vizes (!) nyugtató hidratáló ( esetleg aloe vera), aztán mehet reggel-este ahogy az orvos előírta, és ha enyhül a probléma ( patik) akkor vissza lehet térni a napi 1 ( esti) használatra.

      Hidratálót a skinoren-re kenni nem ajánlom, de pár óra ( 3-4) elteltével mehet, egyébként ha megszokja a bőröd nem fog szárítani és hámlani, így pl én nem is használok már mellé semmit ha nyomok ebből egy kis fenntartó kúrát.

      Törlés
  4. Ez a svédcsepp felkeltette az érdeklődésem.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy próbát megér, van nagyon pici kiszerelés is párszáz forintért!

      Törlés
  5. Ahj, de imádom ezeket az alaposan,körültekintően megírt bejegyzéseidet.
    Minden szava aranyat ér! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök, hogy megírtad ezt a cikket! Én is küzdök a pattanásokkal, és kamaszkori nyomkodásaim után maradt borzalmas hegekkel. Én is igyekszem a lehető legjobban odafigyelni a bőrömre. Egy ideje már csak házi készítésű, természetes alapanyagokból készült szappanokat használok az arcomra. Ez és a helyes táplálkozás nagyon sokat segített, viszont még nagyon hosszú az út. nagyon érdekes volt amit az alapozóval kapcsolatba írtál. A hegeim és pattanásaim miatt régi vágyam volt egy jó minőségű, MAC vagy Clinique, alapozó. Szerinted inkább egy koreai BB krémmel kellene próbálkoznom? Persze a bejegyzésből kiderül hogy igen, de kérlek erősíts meg! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áhhh ennek a hosszú útnak sajnos sosincs vége, ha van rá hajlamunk :-(

      Pattanásos bőrre a Clinique jó alapozót csinál, a Mac- közül viszont pár alapozó pattanást is csinálhat, így nekem a koreai vonal jobban bevált.
      Ha nem Korea akkor max Clinique..

      Törlés
  7. Huh, nagy köszönet ezért a posztért is, nagyon szeretem az ilyen típusú bejegyzéseidet!

    Örülök, hogy sikerült kialakítanod egy olyan életformát és kitapasztalnod azokat a termékeket, amik megoldják a problémáidat, nem semmi munka lehet mögötte!!
    Én még keresem a saját kis rendszeremet, de nagyon sokat segítenek ebben a bejegyzéseid és a tapasztalataid, sok általad javasolt terméket próbáltam már én is, és vannak, amik szépen beépültek az arcápolási rutinomba. A mangós radír nálam is óriási kedvenc, a BB krémem még színtípusra is ugyanaz, mint a Tiéd, és most várakozik tesztelésre az epres maszk, valamint az almás éjszakai krém. Remélem a legjobbakat, és azt is, hogy hosszú távon is eredményt mutatnak a nehezen megtalált csodaszerek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, bár tudom, hogy ezek a "szerek" mindig változnak, így kíváncsi leszek még hosszabb távon mi lesz velük.
      Ami tuti, a mangós radír szuper!

      Törlés
  8. Épp azért klikkeltem ide, h végigolvassam a radírozókról-hámlasztókról szóló írásaid (mert úgy gondoltam, h még épp időben vagyok a nagy tavaszi napsütés megkezdése előtt, h gyorsan beszerezzek 1-2 "radikálisabb" szert, a bőrképem egységesítéséhez), erre most látom, h az utolsó 2 bejegyzésed nem jelent meg a readeremben, vagy csak nem jókor lestem meg.

    Már korábban is világos volt, h kevés dolgot nem próbáltál ki, de ezután a beszámoló után még elszántabbnak gondollak. Az étrendváltozással kapcsolatos kitartásod becsülöm leginkább, én ilyenre képtelen lennék. Jó, nincs kifejezetten problémás bőröm, de azért ha túl sok olajos magvat vagy zsírosat eszek még rajtam is meglátszik.
    Az Arénában van egy Free from nevezetű bolt, ott vásárol az egyik glutén érzékeny barátnőm is. (Meg asszem az Andrássyn van még egy bolt).

    Olyan jó lenne, ha a nők csak tized ennyire lennének tisztába a saját bőrükkel és az egyéb bőrre ható összefüggésekkel-hatásokkal. Anyukám sajnos már 2 éve nem él, de még mindig fiatal lenne (53 éves), hozzád hasonlóan problémás bőre volt, rengeteg mindent kipróbált és megvásárolt, de igazából 90%-ban nem jó dolgok jöttek szembe, bezzeg most, a Te bejegyzéseidből annyi mindent tudnánk kamatoztatni, csak akkor még én sem érdeklődtem ilyen dolgok iránt és hát persze a blogod sem volt meg. Nem szomorkodni szeretnék, inkább lelkendezni, h olyan jó, h nem vagy rest megosztani a különféle problémád és tapasztalatod, sokan profitálhatnak belőle! ;)

    Asszem a következő BB shopos rendelésemnél kosaramba teszem a mangós radírt (eddig a csokis maszk volt tőlük a kedvenc, de mostanában egészen megszerettem az epreset is, a rózsás pakolást pedig olyan lagymatag semminek érzem, a rizsest pedig alig 2-3 hete rendeltem, de még nem bontottam fel), és ha addig nem lövök vmi gyümölcssavas hámlasztót, akkor egy suiskint aha+bha-t is lövök tőlük. :)

    Egyszer majd megmutatod nekünk azért a teljes pofid? Babapopsi jelleg meglététől függetlenül szeretek arcokat társítani a blogokhoz, pláne ha valamiért kifejezetten szimpinek találom az illetőt. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh igen ez az arc téma egy kényes pontom, egyrészt a munkám miatt is (hogy ne higgyék azt az emberek, hogy pl sminkelés közben az ő problémájukról fogok írni legközelebb), másrészt a saját bőröm miatt is, hogy aki sminkben ismer ne lássa mi van alatta és miket művelek vele :-D...de tökre átérzem, engem is azok fognak meg akiknek tudom milyen az arca..igen ez természetes, akkor alakul ki a "ragaszkodás" vagy "mintha ismerném" hatás.

      Valószínű ha divatblogot írnék és nem a szennyest mutogatnám én is adnék arcot hozzá:-D..de a bőrcafatok és ragyák mellé?? :-D

      Uhhh anyukád kemény ügy, nagyon sajnálom, őszintén, nehéz ezt felfogni ilyen fiatalon:-(
      A rózsás és rizses pakolásról írhatnál bővebben, mert itt is teszt alatt vannak egy ideje, de semmit nem tudok róluk írni..kb annyit mint te..szóval megerősítene, ha hallanék róla mástól is véleményt, mert azt nem akarom/akartam megírni, hogy "hmm" és vége....

      És köszi a kedves szavakat!:-)

      Törlés
    2. Picit ráállok majd a rózsás maszkra és 2-3 hét múlva kibontom a rizseset is (addigra kb. elfogy az epres) és akkor majd azt is lelkesen használom és ha okosabb lettem, szívesen beszámolok róla! ;)
      (A rózsással alapból az a baj, h túl könnyű kis krém, és bár tényleg nem problémás a bőröm, de jobban preferálom azokat a maszkokat, amik sűrűbbek, nehezebb lemosni őket, vagy akár lehúzhatósak, illetve a használatuk után látványosabban puha-olajtalan a bőröm. Ez meg csak úgy rajta van és hupsz, most le és semmi eltérés nincs az előtte-utána állapot között. Használtam hetekig heti 2x, meg is untam. :))

      Törlés
    3. (bakker, írtam választ és a "hoppá, hiba történt" felirat fogadott, valószínűsítem, h nem ment el).
      Szóval most küldés előtt ctrl-c-zem. 2-3 hét múlva elfogy az epres maszkom, most arra álltam rá, akkor kibontom a rizseset és közben újra lehetőséget adok a rózsásnak is, jó pár hét használat után szívesen beszámolok róluk. A rózsással alapjáraton az állaga a baj, én sokkal jobban preferálom azokat a maszkokat, amik részint látványosabb változást eredményeznek a bőrön, vagyis utána sokkal puhább, kevésbé olajos (vagy utána napokig nem olajos), stb., illetve tisztítóbbnak is érzem a sűrűbbeket és vagy a lehúzhatósakat. Ezt csak felkened, ott van és lemosod és kész. Szinte semmi változás nincs az előtte-utána állapot között, legalábbis a puha pofit már megszoktam, mióta rendszeresen foglalkozom vele, 99%-ban annak érzem. Mikor megérkezett (nyár vége), hetekig kenegettem magamra heti 2x legalább, de nem észleltem előrelépést, amiért azt mondanám, h újra beruházok rá (annyira kedvelem az indiai éttermekben a rózsavizet és a rózsás lassit, h azzal mindig meg lehet fogni, de már kezdek rájönni, h oké, a rózsavizes víz/lassi az finom és nyammnyamm, de ettől még nem kell minden rózsa szót tartalmazó dolgot megvenni:))

      Törlés
    4. (upsz, de mákom van, elfelejtettem kopizni, de elmentette:))

      Törlés
    5. Igen megvan minden!
      Nagyon várom mit írsz a rizsesről..nehogy elfelejts:-)

      Törlés
  9. Egy ilyen bejegyzés után értem, miért írtad azt, hogy vannak bejegyzések, amiken napokig dolgozol... bele sem merek gondolni, mennyi munka lehet egy ilyennel:) Nagyon részletes! Nem mentem ma be az egyetemre, mert eltörött a lábam, de képzeld, úgy érzem, hogy többet tanultam ezzel a bejegyzéssel, mintha bmentem volna az előadásokra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D nemáááááá


      Uhh remélem a lábad hamar meggyógyul:-(
      Most legalább lesz időd ( legálisan) szétnetezni magad :-)

      Törlés
  10. Hú, ez aztán alapos bejegyzés:)
    Szerencsére az én bőröm is elég szép mostanában, de messze nem ilyen körültekintéssel és önfegyelemmel értem el. Két dolgot tudok be neki, a Glyco A12-őt és egy kurkumás házi maszkot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencséd van, kevés is elég volt :-)
      Kurkumás maszk? Ide a receptet:-)

      Törlés
  11. kurkuma fűszer, (csicseriborsó)liszt, tej. de sztem lehet sima liszt is. nagyon erősen színez, csak estére lehet használni.
    de hatalmas "irodalma" van, ha beírod, hogy turmeric mask. főleg pattanások ellen, de úgy általában is nagyon istenítik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na meg fogom lesni :-) a google jó barátunk!

      Igen, főzök kurkumával ( thai és indiai konyha), aztán a körmöm hetekig sárga tőle ha nem figyelek :-D mivel tisztítod le a kezedről?

      Törlés
    2. és ezt mennyi időközönként ajánlatos megcsinálni? :)

      Törlés
  12. a kézről könnyen lejön vízzel nekem, arcról viszont nehezen, azért is csinálom este, de a párnát így is megfogja.

    VálaszTörlés
  13. olyan jó egy ilyen összetett cikket végigolvasni, főleg, hogy sajnos pont nekem is korpás szeborreás a bőröm és nagyon küzdök vele.. eddig egyedül ami igazán segített az (sajnos) jó kis patikában kikevert szteroidos arckrém, már egészen normálisnak mondható tőle a bőröm. mindent kentem már rá, mindig próbálok letérni róla, se 1-2 hónap után menekülök vissza, mert sajnos semmi nem hozta a várt eredményt.. pont most tervezem a physiogel dolgokat kipróbálni, nagyon sok jót hallottam róla, de így, hogy megláttam ezt az összeállítást legszívesebben sorban végigvásárolnám az összes terméket, hátha nekem is helyrevágja a bőröm szteroid nélkül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát azért óvatosan..tudod ahányan vagyunk annyi féle igény, és pont nem a krémek cseréje ( kivéve ha gyógyszer) a legfontosabb..az csak max segíthet... vagy az is jó, ha nem ront a helyzeten:-)

      Törlés
  14. Köszönöm a részletes leírást. Te aztán tényleg elkötelezted magad amellett, hogy rendbe hozod a bőrödet. Én is sokszor nekifutottam már a "halmozottan hátrányos" bőrömmel, de nem sikerült semmivel tartós eredményt elérnem. A problémák vagy el se múlnak vagy visszatérnek.

    A hivatásos szakértőkbe vetett bizalmam kicsit megcsappant, mert minden és mindenki "látványos és végleges" eredményt ígér, bárhová fordulok, mindenki megpróbál meggyőzni róla, hogy csak az ő terméke, csak az ő módszere menthet meg, aztán nem ment meg. Az orvosok, bőrgyógyászok általában már a diagnózisnál felsülnek (az okokat nem tudják feltárni, az egyik ezt mondja, a másik homlokegyenest az ellenkezőjét), a kozmetikusok csak akkor tudnak valami tüneti eredményt elérni, ha egy életre elkötelezem magam a kezeléseik mellett heti-kétheti rendszerességgel... Én viszont nem hiszek a tüneti kezelésekben - nem mintha akár csak a tüneteket meg tudták volna tartósan szüntetni.

    Ez a kémiai arzenál, amit felvonultatsz egyrészről igen ígéretesnek hangzik, másrészről elkeserítő. Félre ne érts, csak az benne az elkeserítő, hogy ennyi minden kell ahhoz, hogy az ember bőre a normálishoz közelítő állapotba visszaálljon, és akkor még az étrendi önmegtartóztatásról nem is beszéltem. Persze valamit valamiért, az ember döntse el, mi a fontosabb. A gond akkor van, amikor olyan alapélelmiszerekről kell lemondani, mint a gabona vagy a tejtermék. Szóval minden elismerésem, gratulálok az eredményhez, te aztán tényleg megdolgoztál érte.

    Az E- és A-vitamin kúra egyébként milligrammra levetítve mit jelent?
    Arra tudsz esetleg tippet, hol lehet az IMEDEEN-t megbízható külföldi forrásból beszerezni, most, hogy a magyarországi forgalmazótól megvonták a jogot?

    Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a szomorú, hogy a kémia, csak egy pici része egy nagy egésznek, és csak tüneti megoldások, de hasonlóak a tapasztalataim, mint neked a sok guruval:-(

      Én sem tudom az Imedeent honnan fogom rendelni , az is lehet, hogy kiugrok és veszek az osztrákoknál vmi gyógyszertárban..

      A vitamin: súlyra számolták ki nekem ( 50g vagyok, és ha jól emlékszem 25.000Ne volt), én ezt kaptam, és nagyon jó volt:
      http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/vitamin_a_bioextra_50000_ne_lagy_kapszula/2534

      és ha jól emlékszem 200mg E vitamin volt hozzá:
      http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/vitamin_e_bioextra_200_mg_lagy_kapszula/2110

      :-)

      Törlés
  15. NE egyetek fogigátlót a pattik miatt! Nem vagyok ilyen egészségfan, de ne hormonkezeljétek magatokat, ha nem muszály ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is ezt vallom, de valakin sajnos tényleg nem "segít" más, így nagyon nehéz tartani magát az embernek, ha évekig nem talál más megoldást..de valóban ne ez legyen az első és egy út!

      Törlés
  16. Szia!
    Először is le szeretném írni, hogy imádom a blogodat, bár a napokban találtam csak rá, de örülök, hogy akadt valaki, aki hozzám hasonló problémáktól szenvedett, sikerült megoldania a bajt, mert már kezdtem elveszteni a reményt, mert a comedokra semmilyen hatással (vagy rosszal) voltak a krémeim, bezzeg a havi 1x-2x megjelenő nagy gyulladt pattanásomra bezzeg találtam módot a nyomkodáson kívül, hogy elmulasszam...Én ugyanilyen bőrtípussal rendelkezem, bár az én bőröm inkább normál, mintsem száraz nyáron/tavasszal, de a baj ugyanaz mint Nálad. Az alksebor krém használatánál pontosan mit tapasztaltál? Legutóbb ezt kaptam a bőrgyógyászomtól, de félek kiváltani, mert nekem a skinoren, zineryt, akneroxid, stb kúra rendesen tönkrevágta a bőrömet. Köszönöm a választ előre is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:-)

      Az alksebor vény nélkül kapható, kb 1000-1300ft.

      Ez nem fog szárítani, de nappalra "zsíros" hatású lehet, így lehet csak éjszaka fogod használni.
      Én szerettem, de nem mindenkinek válik be :-(

      Sajnos nincs általános recept, ahány ember annyi fajta bőr és reakció, így ez a krém már nem oszt-szoroz, nem szárít, több patit nem fog okozni, max nem használ..hát ez van..sajnálom, h nem tudtam konkrétabbat mondani :-(

      Törlés
  17. Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak, imádom, rengeteg mindent tanultam tölled, ezért is fordulok most hozzád, azt szeretném kérdezni,hogy mi a véleményed a comedo nyomóról?ugyanolyan ártalmas mintha kézzel nyomnám ki a mitesszert? vagy ha helyesen használom akkor kevésbé sérül a bőr?ha személyes tapasztalatod nincs, akkor elmondanád, hogy miket hallottál rólla? és még egy kérdésem vagyis kérésemlenne, a következő termékeket hasznalom: cliniqe 3 lépéses család kombinalt zsiros bőrre, Paula s Choice 8as aha gél, Dr. Brandt no more pores vacuum cleaner, Clinique turnaround szérum , Juvena moisture plus gel, aok seasand peeling, Schaebens epres maszk, és a te tanacsodra beszereztem a Vichy mattitó 50 faktoros fényvédöt(nagyon szeretem, pedig eléggé utáltam ezt a márkát, egy par éve jól szétszáritottam a normadermel a képem), monjuk az utobbival okes, de a többivel kapcsolatban ugy érzem ossze vissza használom őket, arra szeretnélek kérni, hogy fel tudnál-e álitani egy renszert,hogy mégis mit mikor használjak.
    A bőröm hasonló a tiedhez, elég száraz, de tele állandóan komedókkal, legjobban két oldalt az arcom (orcáim :D ), pattanásom mindig van 1 - 2 darab, mire egyik leszárad akkora jön az utánpótlás, de inkább a comedóim gyulladnak be,vagy nem birom ki és kinyomok néhányat, na abból másnapra dudorok lesznek és hűségesen kitartanak 1 hétig... :(
    Lányeg ami lényeg, ha lenne rá egy kis időd, leirnád,hogy mit hogyan, vagy esetleg mit nem ajánlassz ezek kozzül, vagy mivel lenne érdemes kiegésziteni őket?
    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi a Juvenat elirtam, nem moisture plus, hanem olajmentes aqua recharge gel, es a tegnap megvettem az Avene triacnealt, ahogy olvastam a cikkedet a retinolos bejegyzesedet, hogy az Avene nehany termekeben tenyleg benne van hatekonyabb szazalekban, egy kis remennyel toltott el.Bongeszgettem egy kicsit, inkabb kulfoldi oldalakon talaltam infokat, allitolag a hegeket is halvanyitja (sajnos megannyi termek igeri ezt... de amiket probaltam eggyik sem jott be) ,szerencsere mar abbol is juttott nehany.A termekkel szembeni felelmem csak a kiszaritas,de mivel hamlaszto hatasa van és probalom reggelente hidratalni (megvettem melle az Avene Hydrance Legert) remelem nem a vastag, kiszaradt, comedokkal teli bor lessz az eredmeny.Amugy a csomagolason az all, hogy nem comedo kepzo.Az elozo kerdesem meg mindig el, mert ugyanyug csak a nagy kaoszt latom a kencéim kozott :D
      Nagyon várom hogy irj, a te velemenyedet igazan fontosnak es megbizhatonak tartom, eszem agaba sincs cikizni a tobbi blogot,mert en is bogaraszok a sminkcuccok kozott, de a tied az amit onmagamnak erzek, nem az eleve ragyogo bor sminkeleserol szol, hanem a fo temad az apolasa, sot sajnos a rendbehozasa, es hat engem es meg nagyon sok embert ez erdekel.
      Na de egyszer hatha eljon az ido...:D
      Megegyszer koszonom, hogy idot forditasz ram

      Törlés
    2. Comedo nyomó: nekem is van, profi cucc, néha nagyon hasznos, de ált. nagyobb sérülést okozok vele mint nélküle. Csakis bizonyos típusú mitkók kinyomására alkalmas, és ezt az tudja jól megítélni aki naponta forgatja a kezébe. A szöget is jól el kell találni, és inkább a homlokon működik jól, ha magának csinálja az ember.

      Ha száraz a bőröd, nem értem hogy kerül bele a Clinique zsíros bőrre való rendszere, sztem azt felejtsd el, max a kinyomott patikra pöttyözd el a tonikot és többet ne vedd újra, ha érdekel a véleményem...az rohadtul szárít..
      A te bőrödre egy nagyon kímélő, semleges lemosó való, esetleg gyógynövényes minden mentes tonik, nem pedig ez a rendszer ( a száraz bőrre való sem)...de ez az én véleményem.

      A PC 8%-os király, azt használhatod nyugodtan a többivel személyes tapasztalatom nincs, így hülyeséget nem írnék róluk:-(.

      Az Avene-vel viszont mást egy időben ne használj, azaz úgy értem, használd ezt este önmagában és kész, se alá, se fölé semmi, mert különben nem hatásos.
      Reggel használj egy vizes hidratálót, és az Avene-t tartsd meg estére.
      Lehet 2-4 napig száraznak érzed magad, de ezt napközben kompenzáld egy jó vizes hidratálóval.

      Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszoltam, de úgy el voltam havazva, hogy nem akartam összecsapni a választ. Nyaralni is voltam és a postok is csak automatára voltak rakva-előre lettek megírva-, ezért láthattál új bejegyzéseket a blogon.

      Törlés
    3. Nagyon köszönöm a válaszodat, ugy vartam mar mint a mikulás csomagot, reggel-délben-este néztem :D de semmi gond, megértem, hogy nem tudtál hamarabb irni, remélem jól telt a nyaralás!
      Igen, a Clinique-re kezdtem rájönni,hogy jol mellé lőttem :P az a nagy helyzet, hogy a kozmetikunok annyira az aknékra és a mitesszerekre (ezalatt csak a kis fekete nyavalyásokat értem) vannak irányulva, emiatt vagyok nagyon eltévedve, hogy akkor most mi is a jó nekem??? én meg olyannal nem találkoztam, hogy száraz ,comedós bőrre....
      Az Avene-t (triacneal) csak este használom, egyebet nem kenek rá, viszont húzódik is a bőröm rendesen, toniknak most termálvizet használok este,mert a cliniqe mar elviselhetetlenül száritana.Reggel pedig lemosás- tonik és az Avene Hidrance Légere (van valami tapasztalatod ennek a márkának a hidratálóival, vagy hallottálrolla véleményt?).
      És jön az ujjabb nyafogás, hogy milyen lemosót és tonikot ajanlanál nekem, és lényeg az is, hogy Auszriában kaphatót, mert jelenleg itt élek.
      Nagyon köszönöm a válaszod!
      Andrea

      Törlés
    4. Az Avene -én az Eluage Cream-et választottam a bőrömre.
      http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/07/retinolok-vitamin-szarmazekok-roncsolt.html
      Elvileg szépen beáll és nem lesz húzódás olyan 1-2 héten belül, így remélem már "alakul", bár amit te vettél az pattanásos és nem mitesszeres bőrre van..tehát comedóra én nem ezt vettem volna, mert jobban szárít mint az eluage..

      A termál víz nagyon jó, használhatsz még 100% aloe vera levet is, ha úgy érzed, hogy kevés a termál víz.

      Igen a száraz de comedós azaz korpás szeborrea kicsit mellőzve van a kozmetikumokban, de nekünk olyan cuccok kellenek, ami inkább vizes alapú és nem comedogén, viszont dehidratált bőrre van, viszont semmiképpen sem pattanásos vagy zsíros, esetleg tini bőrre.

      Az Avene egyéb hidratálóit sajnos nem ismerem.

      Lemosó-tonik, belnatur -nálam csak ez jöhet szóba!
      http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/04/napi-arcapolasi-rutinom-szaraz-de.html

      Törlés
    5. Szia!Meg egyszer koszonomszepen a tanacsaidat,nagyjabol sikerult kialakitanom egy rendszert, azota voltam bogyogyasznal, hat persze kapasbol Roaccuttan, melle egy termalvizes Ivapur nevu lemoso es La Roche effaclar k krem.Egy patikus baratnomtanacsara meg egy ideig hanyagolom a gyogyszert, o adott istorexint(este) es skinorent(reggel), hat egy honapja hasznalom es ugy nez ki javit a helyzeten, toniknak csak svedcseppet hasznalok es a borgyogyasz altal felirt lemosot.
      De nemis emiatt irok legfokepp,hanem az elobb olvasgattam egy recept blogon es egy glutenmentes etelbarrol szolo cikkbe utkoztem ami nemreg nyilt Budapesten, igeretesen hangzik, gondoltam hatha erdekel,itt a link : http://kajapiazongora.blog.hu/2013/10/04/az_ut_europa_fele_a_kolesen_at_vezet
      Bocs az helyesirasert,de nincs magyar nyelv a gepemen.
      Szep napot!
      Andrea

      Törlés
    6. Örülök, ha javulgat a helyzet, a link-ért pedig külön köszönet, ez aranybányának tűnik nekem! :-D
      jújjjdejóköszönömszépeeeen

      Törlés
    7. Nagyon szivesen!Es orulok,hogy ujra visszatertel :)

      Törlés
  18. Szia!

    Egy ideje már böngészgetem az oldaladat,nagyon szeretem,nagyon hasznos.Nem semmi mennyire kitartó és erős vagy.Teljesen átérzem a helyzeted ugyanis lassan 5 éve szenvedek a bőrömmel.Előtte semmi baj nem volt vele egy darab pattanás arcpír semmi.sosem használtam alapozót de még krémeket se.Aztán beütött valami,amivel azóta is szenvedek és a sokadik orvosi megállapításra seborrheas dermatitisem van.De voltam lupusos,atópiás ekcémás,sőt forró olaj fröccsent a bőrgyógyász szerint az arcomra.Nagyon sok mindenen keresztül mentem rengeteg vizsgálatom volt rengeteg orvos látott,de megoldás nincs.Az eredményeim jók,elvileg egészséges vagyok.az arcom mégis folyton hámlik száraz és piros foltos.hőre érzékeny lettem stresszre is kipirulok.Idővel a testemen is száraz lett a bőr kis ráncos redős bőrdarabkás vagyok.Hihetetlen.Ma már szinte csak természetes dolgokat próbálok használni mert a szteroidos kencékből elég volt.Shea vaj ami bejött nekem.Sokféle alapozót próbáltam hogy legalább utcaképes legyek,de szinte semmi nem jó mert ahogy száraz az arcom csúnyán ráül.ráadásul elég fehér vagyok így valami nagyon világos kellene,de amúgy nem tudom létezik-e olyan amivel tényleg eltudnám fedni a foltokat.Most nyáron jobb,nem is olyan száraz és csak egy-két foltom van.nem tudom mit tehetnék már.Az a baj hogy szeretem a jó kajákat és így az életmódváltás elég nehezen megy.Ráadásul van egy hülye háziorvosom aki még egy A vitamint se írna fel és valahogy eddig egy normális bőrgyógyászt se sikerült találnom pedig durva pénzeket fizettem magán úton...de gondolom ezt a kálváriát nem kell bemutatnom Neked.Én nagyon megutáltam magam,huszonévesen hámlik a bőröm néhol olyannak látom mint egy öreganyóé és aggódok folyton melyik reggel milyen arccal kelek.Volt olyan mikor annyira belobbant hogy gumiarcúként se nevetni se sírni nem tudtam annyira hámlott..lehámlott 10 nap alatt és ennyi.Ne stresszeljünk tudom és lelkileg tegyünk magunkat rendbe..nehéz.
    De egyébként minden elismerésem a Tiéd hogy ennyire összeszedett,részletes blogot írsz és azért reményt adsz és sokat segítesz :) Egy-két tanácsodnak ,véleményednek,tippednek,ötletednek mit tehetnék esetleg, örülnék.
    Szép napot Neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Uhhh hát ilyenkor rájövök, hogy az én bajom semmi pl. hozzád képest..

      A te bőrödre nagyon jó hatásúak a (valódi!!!) holt tengeri iszapos termékek, amit neked találtak ki, illetve a holt tengeri só.

      Nem véletlenül "gyógyulnak" a holt tengernél a bőrbetegek.

      Jó még az aloe vera, a teafa, a méz, oregáno mert ezek fertőtlenítő hatásúak.
      A fényterápia is szépen lenyugtatja a betegséged ( nyáron is ezért jobb.)

      Candida diéta is drasztikusan segít (ez az alapja ha gyógyulni akarsz :-( )

      Durva ha nem ezzel kezdték az orvosok a kezelésed :-(

      Törlés
  19. Szia!

    Köszönöm a válaszod :) Hát igen nekem se egyszerű az biztos.
    Egyszer vettem már Holt tengeri só krémet de nagyon csípte a pofim így el se használtam de lehet h az "gagyi" volt mert nem volt túl drága és elég sok volt benne.
    Oregáno,teafa: ezeket hogyan alkalmazzam? Aloe veraval kenegettem egy ideig de nem használt semmit csak kicsit megnyugtatta.
    Szoláriumozás szerinted? ront a helyzeten vagy segít? eddig nem mertem mert elég fehér bőrű vagyok meg féltem h szárít vagy ilyesmi.
    Ezt a candida dolgot én is latolgattam már.Honnan tudhatnám h esetleg candidás vagyok-e mikor egy orvos se nézte volna meg meg semmi.Én azt nem értem hol van olyan orvos aki tényleg mindenre gondol vagy megnézet ezt azt mert nekem eddig majdnem mind csak antibiotikumot vagy szteroidos krémet írt fel és közölte h szokjam meg.

    Azért köszönöm a segítséged és még annyit kérdeznék h szerinted akkor van olyan alapozó amivel azért elfedhetném ha épp előjönnek és mégse szárít meg nem okozna irritációt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a helyedben vennék holt tengeri száraz ( !!tehát homok formában lévő) iszapot és magamnak csinálnék abból pakolást ( víz+por=sár).
      A só valóban csíp, de ezt nem töményen, hanem fürdőben kéne alkalmazni, azaz 1kg holt tengeri só a kádba, és minimum 30 perc vízben ücsörgés ( heti 1-2 alkalom minimum), vagy old fel vízben a holt tengeri (!!) sót -nem kell sok- és arcpermet.

      Oregano és teafa olajat lehet kapni, amit pár csepp mennyiségben kell használni a fürdővízben vagy arctonikba ( pl a sós vízbe).

      A szoli úgy tudom neked segítene, hisz fényterápiára küldik az ilyen betegeket, de ha szteroidos bogyót szedsz vagy kensz akkor nem kéne azzal napozni, mert hamar leég a bőr, így fényterápiát ált. ilyen szteroidos gyógyszerek nélkül alkalmaznak.

      Candida: nézz a candida diéta után, rengeteg embert ismerek akinek ez segített.
      Elvileg van egy ilyen teszt is: http://www.vitaminstation.hu/hu/candida-teszt
      De azt is tudni kell, hogy maga ez a diéta, ha jelen van a candida, ha nem, akkor is sokat segít minden betegségen.

      Alapozó: organikus, bio, natúr termékek között kéne keresgélni, még azok is okozhatnak irritációt, állapotodtól függően, tehát ilyen bőrbetegségeknél sajnos csak a kipróbálás segít, mert ami jó másnak az nálad nem biztos, hogy működik.

      Törlés
  20. Szia!

    Nagyon Köszönöm a tanácsaidat :) Egy olyan kérdésem lenne hogy mivel elég pirulós vagyok meg alapból kicsit rózsaszínes ha vennék ilyen zöld korrektort az segítene optikailag tompítani ? Néztem egy fajtát és kikérném a véleményedet smashbox photo finish color correcting foundation primer green
    ismered esetleg ezeket a termékeket? szerinted érdemes lenne kipróbálnom? bár ha van valami amit ajánlanál megköszönném mivel ha jön a tél szükségem lesz egy kis "álcára" ,de fogalmam sincs mivel próbálkozzak ezeket a dmben rossmannban kapható alapozókat már nem merem mert akárhányat vettem egyik se vált be.És ha már költök egy ilyenre akkor az legyen igazán jó.És te elég hozzáértő vagy :)
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam a Make Up For Ever a nyerő ( ha már szín korrektor) hd primer, zöld.
      ....segít, de "csak" semlegesít a zöld szín (a pirosat), tehát szerintem kéne majd rá egy kis élet :-) azaz valami szép púder (ha alpozni nem akarsz)

      Törlés
  21. Szia! :-) örülök,hogy ràtalàltam a blogodra,annyit szeretnék kérdezni,hogy IPL-es fénykezelés alatt lehet alapozot hasznàlni??? Belevetem magam,mert sajnos ez làtom a legjobbnak! Előre is köszönöm a vàlaszod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha úgy értetted, igen a kezelés UTÁN is lehet használni akár azonnal, mert ez nem a bőr felszínét sérti hanem a mély rétegekben indít változást.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz