Ugrás a fő tartalomra

Bronzosítsunk!

A világ legnagyobb bronzosítója vagyok..
Bronzosítóim
Nem tudom miért alakult ez így, de már a 90-es években is azért vásároltam sötétebb púdereket, hogy azokkal bronzosabb hatást érjek el. Pedig akkor még azt se tudtuk mi az a bronzosító..volt pirosító meg púder aztán kész...
 Diák voltam, az aluljárós termékekre volt csak pénzem, és természetesen az akkori fiatal, feszes, hibátlan bőrömre ezek is tökéletesen szuperáltak.
Arra tökéletesek voltak, hogy megtanuljam olyan szinten bronzosítani magam, hogy azt még szakavatott szemek sem szúrják ki - kivéve persze ha csillámos...



Azóta "sajnos" változott ez-az..leginkább eltelt ki se mondom hány év, de a bronzosító imádat nem változott.
Persze ne képzeljetek egy narancssárgára sminkelt szétszolizott hatású Miami Barbinak, a bronzosítót egyszerűen csak arcformázáshoz, kiemeléshez és egészségesebb megjelenés eléréséhez használom.
A bronzosító használata a dekoltázsra is kiterjed, illetve a ruhából esetlegesen kilógó vállakra, hogy szép és természetes legyen az összkép.

Tattttaaaaammm...
A bronzosítóimhoz én nagy kabuki ecsetet használok, ezzel tudok a legfinomabb kontúr mentes árnyékolást elérni. Ha célzottan szeretnék dolgozni, természetesen a pirosító (nyelv alakú) ecsetemet vagy a ferdén vágott árnyékoló ecsetemet használom.

Jelenleg hat bronzosító van nálam használatban, de bizonyára elő tudtam volna még húzni párat a fiók aljából, ha egy kicsit mélyebbre túrok..

Alapvetően a Guerlain bronzosító termékeit szeretem a legjobban, de sokan ezeket túlságosan "keménynek" tartják.
Én erre azt mondom, hogy egy bronzosító akkor jó, ha egyszerre annyi anyagmennyiség kerül az ecsetre, hogy egyenletes és ne kontúros legyen a felvitt festék mennyisége. Szóval nem baj, ha nem olyan puha és nem olyan könnyen porzik, és nem kerül az ecsetre azonnal a termék fele.
A puhább bronzosítókból (és kezdőknek is) érdemes világosabb színt választani, mert ezekből könnyebb a szükségesnél nagyobb mennyiséget felvinni, és könnyen leszünk nevetségesek.

A keményebb termékek esetében választhatunk kicsit sötétebb színeket is, hisz nem fog az ecsetünkre egyszerre annyi tapadni, hogy az túlzás legyen. Jó minőség esetén csak fátyolként hullik a bőrre a bronzosító és nem pedig pirosító vagy púder hatású lesz.

Keveset többször!
A bronzosítókról tehát nem árt tudni, hogy az ecsetünket csak lazán és könnyedén érintsük bele, törekedjünk a sokszor keveset elvre, és ne erőltessük a maximum felvehető por mennyiséget az ecsetünkre.

Mi különbség a púder/pirosító és a bronzosító között? Hogy jó esetben a bronzosítónak nincs fedése, azaz úgy színez, hogy közben áttetsző marad, emellett általában keményebb kompaktok mint a púderek..Ezért is tartanak olyan sokáig a bronzosítók, mert elvileg a jó minőséghez hozzá tartozik bizonyos "keménység", hogy kis mennyiséget vigyél fel egyszerre.

A bronzosítónak nem az a lényege, hogy minél sötétebb legyen a bőrünkhöz képest, hanem akkor lehet őket a legszebben alkalmazni, ha épphogy elütnek azaz csak némileg sötétebbek mint a bőrünk.
Úgy számolj, hogy a maximum barnulásodhoz képest 1-2 árnyalattal legyen sötétebb a legsötétebb bronzosítód, és szerezz be egyet  arra az időre is amikor ki vagy fakulva.

Nekem is azért lapul több egyszerre a fiókban, mert más - más bőrszínemhez passzolnak jól, illetve más hatást érek el vele ( matt és csillámos ).
Ezek közül mindegyiket nagyon szeretem, így nem hasonlítanám össze őket, de a tulajdonságaikról azért ejtek pár szót.

Lássuk jelenleg mit használok, felső sor:

Clarins-Bronzing powder 30 : ez a legtermészetesebb hatású bronzosító amit használtam, matt a bőrön, bár apró csillámok felfedezhetőek a kompaktban, de ez nem köszön vissza felkenve, épphogy csak annyira, hogy természetes legyen. Kellően áttetsző ahhoz, hogy észrevétlenül dolgozzunk vele, mégis jól színez. Nem túl kemény, könnyen kezelhető és a kialakítása, mérete is praktikus.


Dior- Dior bronze : évekig csak ezt vásároltam, mert nagyon bejött a barackosan bronzos árnyalata. Évekig ennek a bronzosítónak voltak a legjobb színei az enyhétől a sötétebb árnyalatokig, ezért használtam sokáig...szóval a Dior anno időben kapcsolt, amikor más gyártónak még alig volt ilyen terméke, vagy korlátozott volt a szín választéka, akkor a Dior már az eltalált színeivel sok vásárlót szerzett.
Jól kezelhető, kellemes bronzosító, az enyém enyhén csillámos, de arcon inkább matt árnyalatú. Szépen lehet vele dolgozni, nem foltos, nem kontúros.

Chanel-Soleil tan 617 : Chanelt is fogyasztottam párat, és szerintem ez a legpuhább bronzosító ezen termékek között. Ez a leginkább "krémes" por, azaz nagyon puha és finom, emiatt biztos sokan szeretik...én meg pont ezért nem annyira :-).
Nekem ez egy kicsit púder minőség, de az biztos, hogy ez miatt "felhasználóbarát", és azok is megszeretik akik a többi márka termékét nem preferálják.
Más-más hatás
Nekem ez a bronzosító fogy a leghamarabb, két okból, egyrészt, mert puha, így több anyag fogy, másrészt, mert sokszor a legsötétebb színei is csak a nyári púdereimmel voltak egy árnyalatban, így vakolnom kellett vele, hogy legyen hatása..
Imádom a Chanelt, de a púderessége miatt szerintem nem ez a legjobb bronzosítóm.

Az alsó sorban pedig a Guerlain termékek, ezeket ketté választom:
A két fényes:
Guerlain- terracotta indian bronze  és Guerlain- terracotta africa rythm :csodálatos limitált kiadások. Igazi "kemény" préselésű bronzosítók, így számomra nagyon jó velük dolgozni....sosem fogynak el feeling..
Mindig a kellő mennyiség kerül a bőrre, már az első húzás is elég, de szépen építhető, igazi erős csillogásukkal gyönyörűen kiemelhetjük a csontozatot és íveket.
Ha nem szeretünk sok terméket használni egyszerre, szemfestékünkben is visszaköszönhet.

Guerlain- terracotta light sheer bronzing 03  több színből áll, így a szépsége mellett egy fényes igazi bronz színt kapunk. Szintén tudunk vele a szemhéjra is sminkelni, ha szükséges. Nagyon szeretem ezt a kiadást, bár volt előtte jópár "sima" verzióm amit szintén szerettem, ez némileg puhább azoknál (azaz a sima terracotta kompaktoknál), így kicsit óvatosabban kell vele bánni a felvitt mennyiséget illetően. Ez a legsötétebb, de problémamentesen tudok vele dolgozni világosabb bőrön is.


És pár tanács: Heges vagy pattanásos bőrön a matt bronzosítók mutatnak jól.
A csillámos vagy fényes bronzosítókat csak makulátlan felületre vidd fel, mert kiemelik a szépet és a csúnyát is..
A bronzosító nem szoli vagy nap helyett van, csak pár árnyalattal lehet sötétebb mint a bőröd ( használj önbarnítót előtte, vagy bronzosító krémet ).
A jó bronzosításhoz nem kell "vakolni", egy jó termékből elég egy leheletnyi.
Szerezz be hozzá egy nagy ecsetet, ne a hozzá adott gyári ecsetekkel próbálkozz és főleg nem puffnival...a bronzosítás igazi ecsetes téma.
Ne csak az arcodra, hanem a "kilógó" testrészekre is kínálj belőlük.
Nagyon sokáig kitartanak, de nem árt két színben beszerezni.



Megjegyzések

  1. A Chanelt nagyon szeretem, a másik kedvencem pedig egy Lancome (aminek most nem jut eszembe a neve...).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁ a Lancome bronzer széria...én még nem is próbáltam:-(

      Törlés
  2. Megint szuper bejegyzést írtál :)
    Szerintem ez a legcsodálatosabb sminkcucc, ami szakértőkezekben szó szerint csodát művelhet egy arccal.
    Sajnos ezt nem a saját tudással értem el, régebben egy Estée Lauder kozmetikus a kezelés után mindig kisminkelt és szinte magamra se ismertem annyira megváltoztatta az egész arcom az árnyékolással, nagyon profi volt.
    Mostanában kezdtem sötétebb árnyalatot vásárolni bronzosítóból, azelőtt csak a Chanel és Dior világos bronzosítóit használtam, kezdőknek tényleg tökéletesek.
    Az is nagy igazság, h csak tökéletes arcbőrre szabad csillámosat használni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, nagyon imádom én is ahogy alakul az arc és megfelelően rakva roppant "egészséges" látványt lehet vele elérni:-)

      Köszönöm a kedves szavakat:-)

      Törlés
  3. Dior Dioros tetszik a legjobban a te elmondásod alapján, ilyet te hol szoktál venni? kíváncsi vagyok, és hogy mennyibe kerül? köszi puszi
    http://torteij88.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Prémium drogériákba találsz: Müller, Marionnaud, Douglas
      Ott a friss árakról is tájékozódhatsz, de olyan 12-13.000ft körüli az ára :-(..

      Törlés
  4. Uhhh, épp tegnap fogadtam meg, hogy most még 2 sminkes dologra vágyok, amit születésnapi ajándékként veszek meg (jó kifogás) de most meg lett a harmadik a listán: Clarins bronzing powder. Nagyon tetszik, pont olyan amit szeretek.
    Én sokáig nem voltam oda a bronzosítókért, de aztán lassan megváltozott.
    Szeretem ha matt, mert nem mindenhol szép a bőröm, és ha fényes a púder-bronzosító, akkor nagyon kiemeli azt...
    többfélém van: világos- amit halványan az egész arcra lehet (és szinte csak egy halvány nyári színt ad, de semmi extra barna-bronz színt) és sötétebbet kontúrhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem a Clarins-t, pont azért mert "semmi extra", tehát észre se venni (pedig igen) :-)..na ezt jól megmondtam...

      Törlés
    2. Pontosan értem :) Én ugyan így fogalmaznám meg:) egyre gondolunk:)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz