Ugrás a fő tartalomra

Amiről nem beszélünk...az intim higiénia

A szépség alapja az ápoltság és az egészség..de sokszor nem térünk ki arra, hogy mi újság "ott alul"..
Az én kedvenc mosakodóm

Hát én most bevállalom..beszéljünk róla!
Biztos vagytok páran akik kerülik ezt a témát, és sok a kérdés vagy a téves elképzelés, szóval nekik szánom ezt a kis kitérőt.

Sok kommentet biztos nem fogok erre kapni, de biztos vagyok benne, hogy az egyik legolvasottabb bejegyzésem lesz, hisz minden nő találkozik az élete során ilyen-olyan problémával. 


Ha élsz nemi életet, ha nem, egy nőnek minden esetben oda kell figyelnie, hogy intim tájékon minden rendben legyen.
Ez nem a túlzott tisztálkodást jelenti, mert az szintén nem tesz jót.

Vannak olyan típusok akik meztelenül a porban csúszva sem kapnak el semmit, és vannak olyan lányok, akik egy hosszabb utazás után is kellemetlen tünetekkel küszködnek.
Típustól függetlenül az alap felszereltség egy jó intim lemosó legyen.
Erre azért van szükség, mert ph-juk eltér a sima szappantól vagy tusolóktól. A női intim terület ph-ja savas, így ezek a szintén savas ph-val rendelkező lemosók nem bontják meg a természetes flórát, így fenntartható a szervezet természetes védekező képessége.
Az én kedvencem sajnos itthon nem kapható, ez a Chilly gel, ami mentolos, kellemesen frissítő hatású.

Ezek a lemosók nem keverendők az irrigáló folyadékokkal ( amit belső öblítésre használnak). Ezek szükségességéről megoszlik a vélemény, de én is úgy gondolom, hogy indokolatlanul teljesen felesleges belülről öblítgetni magunkat, mert ha ezt tesszük előbb utóbb nem fog jól üzemelni a "rendszer".
Ha kellemetlen szag vagy bő folyást érzel érdemes inkább nőgyógyászhoz fordulni, mert az otthoni öblítgetés nem fogja megoldani a problémát hosszú távon, az fix.

Ha valami miatt mégsem keresnéd fel az orvost, de érzed, hogy nem vagy okés, akkor léteznek recept nélkül kapható kúpok ( pevaryl-g : 3 éjszakás, gombára), vagy ha nagyobb a gond akkor betadine oldattal ( hígítva) lehet irrigálást végezni pár napig, ez jód tartalmú és szinte mindent kiírt.
Természetesen nem javaslom az önkényes kísérletezgetést, de azért írtam le, mert inkább tudjátok ezt az alternatívát, minthogy nem törődtök a problémával és orvoshoz sem mentek el.
Illetve felhívom a figyelmet arra is, hogy amennyiben a tüneteket fájdalom is kíséri akkor nagyobb a baj és akár egy súlyos gyulladás is lehet ami elhanyagolva meddőséggel is végződhet, tehát irány az orvos...most!

Akárhogyan alakul, ezek a gyógyszerek tönkre teszik a hüvely ph-t, a jó bacikat is elpusztítják, így a használatuk után szükséges tejsavas kúp használata is, minimum 7-10 napig, minden este.
Tejsavas hüvelykúp
A könnyen fölfertőződő lányoknak is javaslom, hogy megelőzésképpen tartsanak ilyen kúrákat, mert nagyon jól ki lehet védeni a nyilvános wck, strandok, szaunák stb utáni parákat. Aktív szerelmi életet élőknek sem árt néha felrakni, hogy könnyebben regenerálódjanak.

Jelenleg a legjobb probiotikus hüvelykúpnak a Gyntima forte-t tartom, ami teafaolaj tartalma miatt fertőtlenítő hatással is bír.
10 darabos a kiszerelés, kb 2000ft. A Herbaházba tuti találtok.
Aki nem szerei a teafaolajat, annak van a sima Gyntima kúp ( forte felírat nélkül).
A Gyntima forte-hoz még annyit, hogy felhelyezés után az irritáltabb vagy sérült hüvely falát kissé csípheti, vagy viszkető érzés léphet fel, de ez fél órán belül elmúlik, nem kell kimosni, illetve általában csak a kúra első napján jelentkezik.
Gyntima forte kiszerelése
Aki kipróbálja annak felhívom a figyelmét arra, hogy szinte minden ilyen kúp folyékonnyá válik testhőmérsékleten, ezért behelyezni csakis lefekvés előtt, és vastag betéttel kipárnázva, ugyanis valóban folyékony lesz. Ez jó, mert így járja át teljesen a hüvelyt.
Ami nem oldódik ilyen vizesre az állítólag nem ilyen hatékony, mert nem tud egyenletesen elterülni belül.

Én is elég érzékeny vagyok a nyilvános helyekre vagy a műszálas fehérneműkre, de amióta havi egyszer egy 10 napos kúrát vagy kétszer 5 napot lenyomok, azóta nem ugrálnak rám a bacik, és nincs diszkomfort érzésem, sőt a tisztasági betétekre sem költök már.

Teafaolaj a tuti
Akik változatos vagy egyhangú nemi életet élnek, azoknak javaslom a szintén teafaolaj tartalmú Dr. Müller síkosítót. Erre is a Herbaházba bukkantam rá.
Megelőzi az esetleges baktérium vagy gomba támadásokat. Természetesen ez sem nyújt 100% védelmet, ha le van gyengülve a szervezeted, de jócskán lecsökkenti a fertőzés veszélyt, mert ugye a fiúd sem biztos, hogy mielőtt hozzád ér 5 percig műtéti bemosakodást tartott körömkefével és fertőtlenítővel.
A dr. müller síkosító leírása
Kapcsolatok elején a túlzásba vitt nemi élet is csökkenti a terület védekező képességét, ezért érzékenyebbek lehetünk, nem árt rá fölkészülni.
Tartós kapcsolatokba pedig minden gond nélkül bevezethető a használata.


Érzékeny lányok továbbá felejtsék el a sima fürdő vizet. Ha imádnak fürödni, használjanak minden fürdéshez sót. A DM-ben kapható 3 tasakos kiszerelésű tengeri só ami kb 1000ft. A sós víz fertőtlenítő hatású, fél vagy 1 kg / kád.
Ezek mellé lehet alkalmazni még gyógynövényes fürdőket amik a menstruációs fájdalmakat is enyhíthetik.
Gyógyfű fürdéshez, borogatáshoz

A nőgyógyászati panaszokra a cickafarkfű a legjobb, de ilyen párnácskákat lehet mindenféle növénnyel és panaszra használni.
Nem elég a vízbe rakni, hanem meg kell csinálni a tűzhelyen "teának", áztatni egy kicsit, majd a fürdővízbe kell önteni.

4 tasakot tartalmaz
Nem kerül sokba, és ez is beszerezhető a Herbaházban.


És mivel jön a nyár, az utazgatások a strandolások ideje, az se baj, ha fertőtlenítőkkel is felkészülünk. Kinek mi a szimpatikus, létezik zselé a kézre, vagy törlő kendő bármire, vagy spray széles körű használatra.
Kis helyen is elférnek

Ezeket a fertőtlenítő zseléket már bárhol megvehetjük, és nem árt, ha wc előtt használjuk, hogy nehogy valamit magunkra kenjünk.

A törlő kendő megfelel az eszközök vagy a bőr fertőtlenítésére is.
A spray forma pedig nagyobb utazásokhoz azért jó, mert én pl minden szállodában átfújom vele a wc-t kívül belül...mert ki tudja...

Orvosi fertőtlenítők
Persze az is köztudott, hogy a nyilvános wc-kben nem azért kapunk el valamit mert ráülünk az ülőkére, hisz az a combunkhoz ér, hanem azért mert a wc-ből méterekre is fel gőzölögnek illetve felcsapódnak a bacik. Ez a "túlélő" típusoknak meg se kottyan, illetve ha épp toppon van a ph-nk és a hüvely flóra akkor sem lesz semmi bajunk...de vannak ugye az érzékenyebb típusok illetve egy egészséges ph is fel tud borulni még a stressztől is..szóval jobb félni mint megijedni..

És akkor még pár alapvető jó tanács:
- bugyit csakis tiszta lábbal vegyünk föl..még véletlenül sem cipővel
- ha a bugyi a földre esik, vegyünk elő másikat
- az egyéb nemi betegségek ellen nem védenek ezek a szerek (HIV, Hepatitis, Clamidia, HPV stb), tehát arra pedig óvszer
- műszálas fehérnemű egészséges lányoknak sem ajánlott
- a leesett wc gurigával is lehet fertőzni, így érzékenyek csak saját papírral támadjanak
- wc ülőke papír teljesen felesleges, sajnos nem sokat ér
- nem árt az idegen wc-t használat előtt is lehúzni
- strandon, szaunában még bugyival is rakjunk tiszta törölközőt a fenekünk alá
- wellness hétvégék előtt-után erősítsük magunkat tejsavas kúpokkal
- fertőzések után ne felejtkezzünk meg a fehérneműk, törölközők és egyéb dolgok fertőtlenítéséről sem, mert bármikor újra fertőzhetjük magunkat ( kifőzés vagy mosás fertőtlenítővel)
- egyeseknél a problémákat kiválthatja illatosított wc papír, tisztasági betét is
- ha nem szellőzik megfelelően az intim terület az is problémát okozhat, mert sok ilyen kütyü a sötét nedves helyeken virgonc csak
- nőgyógyászt probléma nélkül sem árt évente minimum 2-4 alkalommal meglátogatni
- a szauna és a fürdők, wc-k a legveszélyesebb "telephelyek"
- ha rendbe a ph akkor a szervezetünk leküzdi a támadást, úgyhogy gyúrjunk ph-ra :-)
- ne legyünk felelőtlenek, mert az egyik legfontosabb szervünk


Biztos sok minden kimaradt, de órákig lehet erről írni és ami nekem természetes lehet másnak nem az.
Sajnos ezek a gondok nem feltétlenül múlnak a nemi élettől sem, sok barátnőm szenvedett ilyen olyan panaszokkal - partner nélkül - szaunától, biciklizéstől, uszodától, stressztől vagy épp műszálas fehérneműtől.
És azt se felejtsük el, hogy a fiúkon sok ilyen betegség nem jön ki, viszont hordozók lehetnek. Sajnos miután ők nem ennyire érzékenyek, ezért a higiéniás szokásaikat nekünk kell sok türelemmel, humorral és segítséggel megváltoztatni...ez nem ciki!

Vigyázzatok magatokra! Itt a nyár, a legjobb bulikon is legyetek körültekintőek.



Megjegyzések

  1. Hát igen, én sajnos a buszon állástól is összeszedek valamit kategóriába tartozom, pedig mindig extra óvatos vagyok. A wellness/strandolós hetek után mindig nőgyógyásznál kötök ki, úgyhogy idén már én is gondoltam, hogy amennyire csak lehet, "előkészülök" odalenn..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen próbáld ki ezt a gyntima forte kúpot, nagyon jól megerősíti a természetes védekezést!

      Törlés
  2. tök jó, hogy írtál erről. egyáltalán nem ciki a téma, sőt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen én sem érzem cikinek, sőőőőőőőt...de biztos sokan gondolkoznak máshogy- mint általában mindenben az emberek.
      Ettől függetlenül ha ciki ha nem, nagyon fontos a téma..és azért beauty blogon, mert a szépség "belülről" fakad - hehe ilyen rossz szóviccel élve:-)

      Törlés
  3. Jó kis poszt volt, köszi.
    Én szoktam erről a témáról beszélgetni barátnőkkel, illetve pont nemrég olyan is előfordult már, h egy távolabbi ismerős lánnyal keveredtünk el épp idáig és korrektül megbeszéltük, ki mit gondol és használ. Szerintem ez nők között teljesen természetes kellene, h legyen.

    A dr. Müller-es síkosítót fel is írtam magamnak a Herbaházas listámra, még sosem találkoztam vele és hasznosnak vélem.
    Sok nődokit megjártam, míg rátaláltam a megfelelőre (és arra, aki alaposan végig is vizsgál, mindenhol), ha valamit nem tudok, tőle szoktam megkérdezni.
    Az ő tanácsaira azóta hol sűrűbben-hol ritkábban használok tejsavas irrigálót (szerinte heti 1x kellene is, és minden mensi után is hasznos, de mensi alatt tilos), valamint ha bármikor némi diszkomfort érzésem van, ehhez fordulok. 1-2-3 nap alatt elmúlik az égés-csípész, ezek persze nem durva fertőzések/gombák/bacik, mert ahhoz kevés lenne, viszony szexuális aktus/mensi után nálam időnként előfordul ilyen érzékenység és ezzel otthon megoldható a helyzet.
    Szerintem ha egy nőnek már egyszer volt gombás fertőzése, tudja, h milyen, ilyenkor a dokim vagy a canesten duót ajánlja vagy a Gynasiol (vagy valami rettentő hasonló nevű) hüvelykúpot, szerinte felesleges ezért elmenni hozzá, húzni az időt, míg kapok időpontot, próbáljam meg ezekkel, ha nem múlik el, keressem fel. Egyszer azt mondta, h annyira örül ezeknek a már vény nélkül kapható kúpoknak, a nők legalább fele! (durva adat szerintem) régen gombás fertőzés miatt járkált csak hozzá folyamatosan és igazából a többségüknek egy gyengébb kúp/tabletta is elmulasztotta volna a panaszait, a fent említett két medicina épp ilyen.

    Az irrigáló fertőtlenítése az én vesszőparipám, elvileg sima, kéz meleg vízzel kell átöblíteni, de én mindig parázok, h elég-e ennyi neki, így szinte minden alkalommal beledobok egy fertőtlenítő tabit is a vízbe, biztos, ami biztos.
    Korábban találkoztam már olyan dokival is, aki nem tartotta olyan jó dolognak ezeket a belső hüvelyöblítőket, biztos sokan vannak ezzel még így. Viszont mivel ő meg a mellemet sosem vizsgálta meg és pont ezért mást kerestem helyette, nem az ő szava a mérvadó számomra, azt hiszem, ez érthető.

    Én Lactacyd feminát használok, sokat próbáltam már előtte. Ez bevált. Nemrég volt asszem a díványon (rá is keresek gyorsan, szuper, megvan: http://divany.hu/shopaholic/2012/04/28/intimm/) szóval ott volt egy nagy intim mosakodó körkép, itt is egész jó eredménnyel végzett a márka. NEm tudom megmondani, h miért kedvelem, de úgy érzem, jó nekem.
    Korábban használtam hosszabb-rövidebb ideig Niveát, Oriflamest, Avonost, Carefree-t, pár éve aztán valahogy ennél ragadtam le.

    Én már megjelenése óta (kb. másfél-2 éve) szemezek a proboitikus tamponnal (dr. Ellen), de még se gyógyszerészt, se a nőgyogyim nem kérdeztem meg a használatáról. Azt még nem próbáltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem próbáltam még azt a tampont, de én is néztem már.
      Sajnos a tejsavas irrigálás nekem nem tett jót, mert sajnos az irrigálás "rossz" tulajdonsága, hogy a vízsugár miatt a méhbe is fölnyomhatja azokat a bacikat amik nem feltétlenül jó ha átjutnak a méhszájon.

      Nekem az irrigálást teljesen kiváltotta a tejsavas kúp ami olyan folyékony lesz, hogy teljesen átmossa a hüvelyt, így felesleges lesz az irrigálás- teljesen.

      Az irrigálót pedig fertőtleníteni nagyon fontos, úgyhogy nagyon jól csinálod a tablettával!!!

      Itthon én is a Lactacyd-ra esküszöm!

      Törlés
    2. Én használtam már az Ellen tampont, szerintem pont azért mert tampon, nem annyira egészséges. Semmi pozitívat nem tapasztaltam sőt, épp a használatakor kaptam el egy olyan fertőzést a nyári 40 fokban, hogy 2 levél antibiotikumot kellett beszednem.. És mivel az ára meglehetősen borsos, ezért szerintem inkább az ember csak minimális ideig tartson magában egy vattapamacsot, és utána ápolja a hüvelyflóráját probiotikumokkal, ne akarjon mindent egyszerre. :)

      Törlés
    3. Hű, de jó, h kiderült az irrigáló rossz tulajdonsága, magamtól eszembe se jutott volna , így már tuti kipróbálom a kúpot, szintén felkörmöltem az előbb a listára.
      Köszi a tippeket!
      A szépség belülről fakados beszóláson azért jót vigyorogtam. :)

      Törlés
    4. @zsofi :Hát igen egy seggel 2 lovat ugye.. :-( igazad van

      @dyna: Hát én is irrigáltam anno vadul, és nem értettem, hogy a kis semmiségekből miért lettek kismedencei gyulladások:-/

      Sajnos az alulról "veretés" - alváz mosás föltol mindent amivel a hüvely megbirkózna, de a méh már nem. Illetve a sok öblítéstől a természetes védő nyák is bomlik ami védi a méhszáj kapuját az illetéktelen behatolóktól.
      Hiába irrigálsz tejsavassal, ha az lemos, max csak annyiban jó, hogy a PH-t nem borítja fel.

      Jaaaaaa és nekem is a 25. nőgyógyász adta meg a felvilágosítást, hogy ha van valami fertőzés akkor ÁRT az irrigálás.
      Ha minden okés (amit ki tud? ) akkor mehet az öblítés.

      Amióta áttértem a kúpra és kidobtam az irrigátort ( 4 éve) semmi gondom SOHA (ami elég meglepő és egyértelmű).

      Törlés
    5. Ez a tampon szerintem egyenesen RÉMES! Komolyan és mindig csak tamponozok, ciki nem ciki, mindegy, de ettől kvázi rosszul voltam!!! Ja, egy tampontól. Az milyen?:D

      Na mindegy. Másik. Jó kis post volt, kicsit elszégyelltem magam...:D Ugyanis igaz nem vagyok a buszon mindent összeszedő típus, de hát ezekről nem árt tudni, és jó hogy megírtad, ezentúl - főleg hogy itt a nyár - tuti odafigyelek ezekre is jobban. Viszont kérdésem lenne! (Erre sajna elég kényes vagyok) Ezek közül bárminek van hányinger hányás mellékhatása? Oké tudom hülyén hangzik, mivel nem lenyeled, de mégis.. Jobb félni.

      Törlés
    6. Nem tudok ilyen hatásról egyik terméknél sem, de szerencsére a boltban nyithatóak a dobozok, így a leírást el tudod olvasni, ha esetleg van valamire egyéni érzékenységed.

      Ha nincs kifejezett intoleranciád akkor
      - intim lemosó : nem lehet gond, hisz csak egy savas ph-ju "szappan"
      - irrigáló folyadék : savas, probiotikumos lötyi, nem lehet gond
      - gyógyszertári gomba ellenes kúpok, jód : érdemes rákérdezni a patikában
      - gyntima vagy más probiotikusos kúp : nincs benne semmi ami rosszul létet indokolna, de ha félsz akkor inkább sima tejsavas kúpot válassz teafaolaj nélkül
      - síkosító : nem indokolt
      - tengeri só : kizárt
      - gyógynövények fürdő formában : csak ha allergiád van rá
      - fertőtlenítők : egyéni érzékenység, de ezt nem feltétlen kell bőrre használni.

      Összefoglalva ezek CSAKIS egyéni érzékenységtől okozhatnak panaszt, de azt valószínűleg már tudod, hisz ami ezekben van azzal nem csak ezekben találkoztál már.

      A tampon okozta rosszullét nem egyedi probléma, nem riogatás miatt, de felhívnám a figyelmedet a toxikus shock szindrómára, így ha tampon miatt nem vagy túl jól, figyeld a tüneteket, és orvos...
      A tamponok papírján is felhívják rá a figyelmet, nem árt bele olvasni.
      Nem mondom, hogy mindig ez a gond, és azonnal a legsúlyosabb fajtája alakul ki, de valaki érzékeny erre.

      nézz rá:
      http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/toxikus_shock_szindroma/199

      Törlés
    7. Köszi! Majd akkor ezekt jobban beépítem a rutinba. Igazából nincs kifejezett intoleranciám, egyszer történt meg egy antibiotikumtól (indokoltabb, nyilván), de mivel engem ezzel az egy dologgal a világból lehet kikergetni (de tényleg, bármilyen fájdalmat elviselek csak a hányingert nem), már ezerszer megnézem.

      Amúgy a tamponokkal nincs bajom, csak konkrétan ez az Ellen volt ilyen. szóval én ezt nem ajánlom senkinek. Nem beszélve arról, hogy ahhoz képest nem valami olcsó:D

      Törlés
    8. (fú, hát azért ennyire nem volt durva, nem erről van szó! csak émelyegtem kicsit, de tudod és betegesen figyelem ezt mindig mindennél, szóval... mindenesetre EZ nekem tuti rosszabbul muzsikált mint az ob.)

      Törlés
    9. Persze, gondoltam, hogy ez túlzás lenne, de figyelj minden kis jelre ha sokat tamponálsz:-)

      Törlés
  4. Belt a karakterszám, így a végét újba kopizom. :)
    Az elmúlt 1-2 évben (újra) nagy dilemma a tampon vs. betét használat is, épp ehhez kapcsolódik az uccsó két zárótörténet. Az egyik az én hülyeségem.
    1. mensiztem, tamponáltam, nem bírtam ki, h ne ázzak egyet a kádban. 20 percet ejtőztem az illatos fürdőben, aztán nem nyomban cseréltem tampont, csak olyan 2 óra múlva. Meglepődve konstatáltam, h a tampon csupa víz, óriásira bucisodott. Nyilván nem jó dolog a pezsgőfürdő golyós vízzel teli tampont magunkban tartani még 1 percig sem, nemhogy hosszabb ideig. Tudom, rá van írva, h ilyenkor ne ülőfürdőzzön az ember, meg épp ésszel ezt tudom én is (nem hiába nem csináltam a 16 mensis évem alatt), de vágyódásom pár hónapja sajnos elnyomta a józan eszem.
    2. legutóbbi mensikor csak az első 2 napon tamponáltam, aztán jött a betét. És milyen jó, mert 2-3 nap múlva azt vettem észre, h a betéten egy tök nagy tamponkülsőháló (vagy hogy is definiáljam, ami összefogja a "speckó vattát") darabka jött ki a vérrel együtt a betétre. Nem guszta, elismerem. De szerencse, h kijött- Viszont ha ez az uccsó napi tamponból maradt volna ott, akkor mi hozta volna felszínre?! Legközelebb elmesélem a nőgyógyászomnak. Ő amúgy inkább betét párti, mert véleménye szerint nem is jó bent egy dugasz és a felhelyezésekor is kockáztatunk, de megérti, h a pelenkában ülés feeling viszont kényelmetlen és kellemetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vagyok amúgy tampon párti, de természetesen ha menni kell valahova csak az jöhet szóba! De itthon vagy a családom körébe, vagy éjszakára nem vagyok hajlandó tamponálni :-).. valóban nem a legjobb, hogy ott benn pang az állott vér órákig..

      Szerencsére nálam nincs hosszú vérzés, így 2 napot kibírok, viszont fontos a betét többszöri cseréje a nap folyamán, hogy ne lépjen föl gombásodás, ne szaporodjanak el a bacik a dunsztolástól.

      Törlés
  5. Én nagyon szeretem a Sába tejsavas mosakodóit, az intim szappanjuk ár-érték arányban megfelelő. Van sampon és testápoló is.
    A dyna által linkelt díványos PR-cikkben nem szerepelnek, de attól még lehetnek jó minőségű termékeik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, a sába ki is maradt, én is használtam őket!
      Szerettem,úgy emlékszem csak azzal volt gondom, hogy nem habzott annyira mint megszoktam, és ezért sokkal többet locsolgattam el kamura, ez az én nyomásom :-/..pedig ugye tudjuk, h minél jobban habzik annál több kemikália:-(

      Törlés
  6. Én nagyon örülök ennek a bejegyzésnek, és szerintem nagyon sok nő,lány számára tanulságos!Van akinek "ciki" beszélni erről, ezért sok mindenről nem is tud, úgyhogy ez a bejegyzés sokak számára hasznos lehet. Emlékszem, régen nagyon zavarban voltam, amikor tampont vagy betét vettem, azt gondoltam mindenki engem néz:DBeszélni sem szeretettem róla, pedig kell!
    Nekem a tamponnal volt többször problémám,és emiatt, csak akkor használom, ha muszáj. Mindenesetre fő a higiénia, mindig cserélni kell a tampont és a betétet egyaránt!Egy barátnőm használta a DM-ben kapható kifejezetten strandolós tampont, amit segít megakadályozni, hogy a bacit bekerüljenek!Ahogy ezt elkezdte használni, nem lett semmi baja utána, úgyhogy biztosan jók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik tampon volt ez? Erről még nem hallottam, bár ugye inkább kerülöm a tampon használatát, de nyáron azért sokszor kerül az ember olyan helyzetbe, hogy kivédhetetlen.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  7. DM-ben kapható, Jessa uszodatampon. 600ft, 4 db van benne!

    VálaszTörlés
  8. Szerintem sem ciki erről beszélni, én az egyik barátnőmmel a testünk minden pontját kibeszéljük:D Nekem szerencsére aránylag kevesebb bajom van, idegen helyen pisilés nálam egyenlő egy comberősítő gyakorlattal és intim törlőkendőt mindig tartok magamnál. Még a higiéniához hozzá csapnám a szőrtelenítést, bármennyire bután is hangzik; nekem mindig az volt a félelmem, hogy kozmetikusnál gyantázás közben elkapok valamit, le is álltam vele. Ami még így a síkosító kapcsán a véleményem: rengetegen szednek fogamzásgátlót, ami nagyon sok esetben hüvelyszárazságot okoz, nem kell szégyellni, ha elő kell kapnod a síkosítót, mert ellenkező esetben csúnya sebek is keletkezhetnek.Jah és Naturella tamponnal óvatosan, én mindent bírok, de erre allergiás vagyok, nem egy kellemes élném...
    Gratulálok a bejegyzéshez:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és a te bejegyzésed is hasznos volt.
      A gyantáról el is felejtkeztem ( sajnos nem mindenhol végzik higiénikusan), mert én már évek óta otthon borotválom inkább :-(
      + természetesen a borotvát minden használat előtt fertőtlenítem :-D..beteges

      Törlés
  9. Nagyon hasznos dolgokat írtál, és volt benne jó pár dolog ami újdonság volt nekem pedig én is szoktam ilyenekről olvasgatni, és a nőgyógyász is ad tanácsokat.
    Sokáig abban a boldog állapotban voltam, hogy engem elkerülnek a fertőzések, de aztán jött egy gombás téma (tudjátok, mint az utálatos reklámban..) és kénytelen voltam én is jobban beleásni magam a témába. Száműztem a színes, illatosított WC papírt a fürdőszobából, ritkán veszem fel tangát, stb.
    A tampont nagyon nem szeretem, de kénytelen vagyok élni vele sokszor még éjszakára is, mert elég kiábrándító lepedőmosással indítani a napot...
    Alix

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a tanga is kimaradt mint veszély forrás, de ha rendbe rakjuk magunkat és mindig oké a PH akkor ezek az "apróságok" nem fognak problémát okozni.

      Hát igen, erős vérzés esetén tényleg nem irigylek senkit..ott mindent be kell vetni:-(
      Ajánlom egyébként az eldobható "gumilepedőt" aminek tuti más a neve, de a lényege az, hogy egy széles sáv, ami alul nejlon, a teteje pedig pamut szerű papír, közte nedvszívó réteg ( mint egy nagy betét), és ha valami kifolyik rá, csak összehajtod és kidobod.
      Nem csörög és nem kényelmetlen, kb deréktól combközépig leér, és egy fekhely széles, a lepedő fölé rakhatod.

      Ha jól tudom gyógyászati segédeszköz üzletben lehet kapni.
      Bár tudom ez bonyolultabb megoldás, de ha nincs "kedved" a tamponhoz....

      Törlés
  10. Szia! A bloghoz gratulálok és köszi, hogy megosztod a tapasztalataidat :) a lézeres hámlasztásom után keveredtem ide.
    A Chilly intim lemosó tényleg nagyon jó, egy külföldi utazás alkalmával vettem és azóta se sikerült beszereznem. Te honnan rendeled?
    Viszont ráakadtam itthon egy leginkább gyógyszertárban kapható intim lemosóra, ami szerintem elég jó és merem ajánlani próbára is: Frezyderm Intime Aid tisztító lemosó gél intim területekre. Nem valami olcsó, mert 3000 Ft felett van az ára, de elég sokáig elég és egészségpénztári kártyára is vásárolható. Lindus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, h olvasol, és a kedvességed!
      Én is kinn Olaszba veszek chilly-t, ált. 2-3 flakon elég egy évre.
      Köszönöm a tippet, nemsokára sajnos kifogy a tartalék, és idén nem nyaraltunk arra, így akkor lesz mit kipróbálni:-) Látom gyógynövény alapúak, amúgy is teafaolajos típust kerestem volna eredetileg.

      További infó másoknak : http://www.mindennonek.hu/intim-higienia-vedekezes/468-frezyderm-intim-segitseg

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz