Ugrás a fő tartalomra

A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?
St.Moriz barnító krém

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropez barnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..



St.Moriz lotion szín és állag
Ezt itthon is lehet kapni - nekem ez fontos 2 okból: utálok várni és utálok parázni, hogy megkapom-e a csomit valaha- , és a sok ezer videó és komment után úgy döntöttem, hogy én bizony nem a hab verziót fogom venni, hanem a lotion-t ( eme két formában létezik ugyanis )
A habra azért panaszkodtak, mert nagyon hamar szárad, nehezebb egyenletesen eloszlatni.
A lotion-al nincs ilyen probléma, pedig ez is hamar szárad, de mégse köt rá az ember kezére már kinyomáskor.

Gumikesztű, vagy barnító kesztyű mindenképpen elengedhetetlen hozzá, én kipróbáltam ezek nélkül, hát olyan 1 másodperc kellett, hogy a száraz tenyerem végleg bazalt színű legyen -és az azonnali lemosás sem segített (!!!), csakis szigorúan a sarokreszelő habkő :-/ ( fincsi volt az egész tenyeremen )..no comment, tudjátok a rutin és az évek ( hogy lehettem ilyen hülye)..

A lotion-al sem árt gyorsan dolgozni, mivel színezett így jól láthatjuk hol jártunk vele. Kicsit csíkos lesz az eredmény, de no para ez a következő fürdés során elmúlik.
Készüljünk fel arra is, hogy a vizet is jócskán megszínezi ha zuhanyzunk, így ezt ne olyan előtt gyakoroljuk akivel még nem vagyunk olyan kapcsolatban, mert ki tudja mit gondolna, mi az a barna lé ami folyik rólunk.

Szintén ilyen okokból javaslom sötét fehérnemű és egyéb ruci viselését a kenés után, és az első fürdés előtt - mivel én éjszakára kenem, nálam ez a pizsamám.

St.Moriz lotion színe (nélküle és vele)
Az én bőrömön extra természetes hatást bírt magából kihozni a cucc, mert nem narancsos az árnyalat, hanem "koszos" barna, azaz olyasmi mint ahogyan a bőr természetesen is barnul.

De ami végképp felemelte a terméket az az, hogy nincs elviselhetetlen szaga..ohh ezt inkább nagybetűvel írom: NINCS az az elviselhetetlen erős barnító SZAG!
Igen hölgyeim, végre feledésbe merülhet a dög erős, fáradt kéreg szag ( én így nevezem az önbarnítók jellegzetes bűzét).

Én testradír + fürdés után használom, testápolót NEM vegyítek bele, és a száraz részeket ( könyök, térd) sem krémezem be előtte, mert a fürdés során jól felpuhul a bőröm, és a kesztyűvel nagyon szépen és pontosan tudom adagolni a termék vastagságát, jól el tudom vékonyítani a kényes részeknél az anyagot, így sosincs foltos könyök vagy lábfej.
Egy jó barnító kesztyűnek pont az a lényege, hogy olyan mint a smink ecset ( bolyhos ) vagy alapozó szivacsos a felszíne, így úgy dolgozhatunk vele mintha sminkelnénk, azaz tudunk vele árnyalni.

Azt sajnálom csak igazán, hogy nem a "dark" verziót vettem, mert ez a normál változat csak a téli hófehér bőrömet dobja meg.

És akkor jöjjön az összefoglaló:
St.Moriz lotion használat után


Szín: természetes, közepes, nem sárga, nem narancs, barna-barna!
Szag: nincs, vagy enyhe
Állag: majdnem fekete lotion állag
Száradás: hamar megszárad, felkenés után elég hirtelen, igyekezni nem árt.
Egyenletesség: foltosnak tűnik, de ez elmúlik az első fürdésnél
Bőrre gyakorolt hatás: semmi problémát nem okozott még az én problémás bőrömön sem
Arc: kicsit "koszosan" mutat az arcon nekem, így arra még marad a Belnatur, de nem szívta ki a szemöldökömet és nem is maradt sötét bajusz tőle.
Idő: egyenletes kopás figyelhető meg, 4 napig látom kb
Rétegezés: lehet rétegezni, de ez nem aranyba hajlik, hanem "fekete" leszel
Mennyiség: kiadós, mert kevés kell
Kezelhetőség: a flakon nekem bejön, az állag tökéletes, kicsit folyik, de nem csöpög, oda kenem ahova célzom, nem lehet elrontani, csak sietni kell vele
Ár: elég jó árnak tartom a jelenegi 2000-2500 ft körüli árat a 200ml-ért.

Összefoglalva: Minden tökéletes nekem vele, mert nem sárga és nem narancs, nincs durva szaga és olcsó, mi kell még. Na jó az összetevők nem a legnatúrabb cuccok, de vagy ez vagy a szoli, mi legyen?
Jelenleg ez viszi a pálmát, még szerencse hogy vár még tesztre két szuper(nek mondott) önbarnító, mert különben nem is vennék mást.

Megjegyzések

  1. Jól hangzik.:)
    A szoláriumot nem bírom, de a 80-as évek Anakonda(?) önbarnítókréme után (a metrón 5 méter távolságnál közelebb nem állt mellettem senki, annyira sárga és foltos voltam) nem igazán próbáltam önbarnító krémet.
    Viszont nagyon szeretnék legalább lábszárra használni valami világos színt nyáron, így azt hiszem keresek valami világos színt. Ebből csak 1 színváltozat létezik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D szerintem én is kenegettem magam ilyen űberbrutál narancssárga krémekkel a 90-es években ...azonnal tudtam miről beszélsz..

      Van "ez" és van "dark" verzió.
      Az "ez"-t úgy ismered fel, hogy nincs rajta, hogy "dark" :-D

      Én itt vettem: http://simona.schmidtshop.hu/category/st-moriz/

      Törlés
  2. Ez nagyon szuper bejegyzés, és pont aktuális a téma. Várom a többi teszted is. :-)

    VálaszTörlés
  3. Szia

    Használod még? Hosszabb távon milyen? Gondolkozok hogy megrendelem, kellene egy kis szín télre...főleg ha nincs szaga..álom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen! Maradt a kedvenc, ezért is nehéz tesztelnem a többit amit még megvettem :-D
      Ennél mind rosszabb, szóval ár/érték arány itt a legjobb!
      Semmi problémát nem okoz nálam ( nincs kiszáradás, nincs ragya, de az arcomra csak 2szer próbáltam, mert oda kicsit aranyosabb színbe hajlót kedvelek).

      Törlés
  4. Végül hab állag érkezett a csomagomban, amit tesóm küldött Angliából. Hááát a szín okés, valóban hamar szárad, de ennek van szaga...nem olyan baromi erős, de akkor is van AZ a szag. :(( Na mindegy azért elhasználom aztán ebayen nézek lotiont.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhhh az durva, én ezt nagyon szeretem még mindig, pedig azóta párat (mást) kipróbáltam...rajtam 0 szag.

      Törlés
  5. kipróbálnám hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
  6. szia, ez az írásod még 2014-ben készült...az utolsó sorokban még megemlítesz további 2 szuper tesztet..ezeket hol olvashatom??köszi a választ előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbáltam őket, de mivel nagy csalódások voltak, ezért nem pazaroltam időt sem a megírásukkal :-(
      Ár/érték arányban jó ez a barnító, így maradtam ennél.
      Amivel még elégedett vagyok/voltam, az többször ennyibe kerül :-(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz