Ugrás a fő tartalomra

Yves Rocher - Regeneráló sampon

Nemrég írtam a szilikon mentes próbálkozásaimról, amit ITT olvashattok.
Yves Rocher - Szilikon mentes termékek

Ott már fenyegetőztem, hogy tesztelni fogom az YR szilikon mentes termékeket is, ami meg is történt.
Első körben a regeneráló samponnal/balzsammal kezdtem, tekintve, hogy nyár van, és a haj könnyebben kiszárad a napsütésben, főleg ha festett.



YR-Regeneráló család
A gyártó oldalán a sampont ITT találjátok, a balzsamot pedig ITT, és én annak vagyok a híve, hogy párba használjam a termékeket.
Ez a termékcsalád nagyon száraz hajra lett kitalálva, úgy, hogy közben szilikon mentes és elérhető áron van.

Nagyon elégedett vagyok a termékekkel, jól habzik kellemes állagú, azaz a sampon sem túl vizes, és a balzsam is megfelelő sűrűségű, bár nálam ez utóbbi gyorsan fogy, mert a balzsam csak 150ml, míg a sampon kitart mert 300ml.

Az öblítésnél nem árt odafigyelni, mert a balzsam elég vaskos, és az első mosásnál a FIN laza termékei után elszoktam az alapos öblítéstől, így benne maradt a hajamba, tehát tapadt itt-ott, amitől nem voltam túl boldog..

A samponról minden
Több használat és alapos öblítés után viszont nagyon elégedett voltam a termékkel, hajam puha, selymes és hidratált lett, szinte kicsúszik a hajgumi a hajamból úgy is, hogy a kedvenc Ximenia olajamat nem is használom elő pakolásként.
Az utólagos ápolást úgy végzem mint idáig, így nem változtatok semmit, tehát jól látom a változást.

A gyártó szerint 96%-ban természetes összetevőkből készül a termék, szilikon, parabén, színezék mentes.

Aki figyeli a hajas megmozdulásaimat az jól tudja, hogy felvarrt hajam van, ami nagyobb odafigyelést és intenzívebb ápolást igényel, így a bár eredeti európai finom de mégiscsak "halott" hajacskámnak sokkal erősebb hidratálás szükséges mint általában másoknak, így ezt a családot valóban csak olyanoknak ajánlom, akik töredezett, dehidratált, göndör hajjal vagy hajhosszabbítással bírnak.
A balzsamról az infó

Ennek ellenére a saját hajamat sem lapította le, pedig az vékonyszálú.

Összefoglalva: intenzív hidratálás, kitűnő ár/érték arány ha figyelembe vesszük a szilikon, parabén, színezék mentességet.
A termékeket csak együtt próbáltam, így érdemes használni.
Csak igazán száraz hajra ajánlom, és figyeljetek az alapos kiöblítésre.
Könnyen kezelhető a termék, egyszerűen megvásárolható, viszonylag jó összetevőkkel, sokszor akcióban, így kedvező áron megvásárolható.

Megjegyzések

  1. Én is sokféle sampont, balzsamot próbáltam már eddig (szőkített hajam van), de abszolút ez a termékcsalád az utóbbi idők nagy kedvence nálam :) Sajnos a másik YR (nálad is látom a képen) ennyire nem győzött meg. Az sem rossz, de közel sem ennyire kiemelkedő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld nekem meg közben tartós használat után a másik ( sárga ) jobban bejött :-D van ez így :-)

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik:-) Régóta ápolom szilikonmentesen a hajam, de eddig csak samponból találtam meg a tökéleteset ( syoss volume), a balzsamját viszont nem szeretem
    Tuti ez lesz a következő sampon-balzsam párosom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kevés is elég, meg kell szokni és alaposan kiöblíteni, mert valóban hatékony!

      Törlés
  3. Nagyon megtetszett a sampon a teszt alapján mert hát mind szép és jó amit leírtál meg az ára is, amíg fel nem figyeltem arra mondatodra,hogy jól habzik és meg nem néztem az összetevőket, az SLS-től (Sodium Lauryl Sulfate) habzik az a sampon...ami a szilikonhoz hasonlóan elég piszkos egy dolog, az előző samponok amiről tesztet írtál nem tartalmaztak ezt az anyagot ,azért volt gyenge a habzásuk.Ha már szilikonmentes hajápolásra teszed a voksod,akkor figyelj az SLS-re is! Nagyon káros anyag!

    Remélem nem veszed rossz néven,hogy szóltam!:)
    Éljen a natúr hajápolás!:)

    Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, veszettül figyelek az SLS-re, még fogkrémet is olyat veszek 100szor drágábban amibe nincs ( mert mindbe van pff ).
      Köszönöm, semmiképpen nem veszem rossz néven, hogy szólsz, csak a rossz stílust szoktam hasonló stílusban reagálni :-D, a tied semmiképpen sem az!

      Én egyébként SLS-t nem tudok a sampon összetevői között, hanem ALS: Ammonium Lauryl Sulfate ( a Faith termékekben is ez van) található benne és a másikban pedig SLES : Sodium Laureth( nem lauryl) Sulfate

      Az Alverde és Altera szilikon mentes samponok pedig Sodium Coco-Sulfate-val dolgoznak, amiről érdemes annyit tudni, hogy a SLS változata ( kémiailag ugyan az az anyag, csak megtisztítva).

      Szóval így vagy úgy SLS vagy származékai jelen vannak ezekben a szilikon mentes samponokban is :-(

      Törlés
  4. Remélem, jól vagy. Hiányoznak a posztjaid. Visszatérsz? Elle

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kezdek gondolkozni hogy nekifogok ismét :-) köszönöm
      Minden rendben, csak időhiány :-/

      Törlés
  5. Remélem nem sokára újra kedvet kapsz az íráshoz, a minap eszembe jutott, h valamilyen blogot én nagyon hiányolok! ;)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Boldog új évet neked!
    Remélem, majd visszatérsz hamarosan! Már nagyon várom :)
    Mia

    VálaszTörlés
  7. Szia :) Nekem amik beváltak,azok a White Hairben kapható termékek,ezek a hajápolók tényleg helyre hozták a hajam. Sajnos a YR termékektől nagyon viszketett a fejbőröm :/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz