Ugrás a fő tartalomra

Több mint hajgyógyászat - Nice

Gondoltátok, hogy a hajunk is hű lenyomata a szervezetünk állapotának?
Nice hajgyógyászat
És itt nem csak az extrém (pl. foltos hajhullás) problémákról beszélek...

A szépségápolás mellett az egészségetek is fontos?
Nekem igen..bár sajnos az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége csak a külsőségekre figyel, és inkább leplezni próbálja azt amit inkább "gyógyítani" kellene.

És itt jön az a csoport, aki mindent megtett már, és úgymond "csalódott" a hagyományos orvoslásban, mert -elsősorban- a bőr és a haj állapotának változásával kevés orvos foglalkozik megfelelően, és sok pedig nem is veszi komolyan eme "nem létfontosságú szervek" megváltozott működését, állapotát.

 Néha olyan nagy vagy éppen olyan csekély a problémánk, hogy ezért vagy azért szégyellünk orvoshoz fordulni, és inkább különféle trükkökkel vagy hasra-ütés szerű változtatásokkal próbálunk túllendülni a problémán...aztán persze jön a struccpolitika vagy a depresszió, amikor magunkra próbáljuk erőltetni, hogy elfogadjuk: "ezt dobta a gép"..

Nos ennek a korszaknak vége..avagy a Nice Hajgyógyászatnál jártam és Kis Éva holisztikus (test és lélek egyben) hajgyógyásszal beszélgettem..
Budapesten, a Stefánián a gyönyörű villák és a patinás zuglói feeling, egy enyhe őszi napon már megalapozta a hangulatomat, hogy most valami különleges fog történni velem. Parkolóhelyet közel és szinte azonnal találtam, így ez sem tudta a kedvemet szegni, és külön feldobott, hogy parkolni is ingyen lehet.

Stefánia út 81. fsz. 2.
Maga a Hajgyógyászat egy új építésű társasház földszinti kedves lakásában üzemel, ahol kellemes halk zene, kényelmes váró, fogadó pultok és külön vizsgáló helységek gondoskodnak a megfelelő színvonalú szolgáltatásról.

Előzetes bejelentkezés alapján időpontra érkeznek a gyógyulni vagy szépülni vágyó vendégek, akik a legkülönfélébb problémákkal keresik fel stúdiót (kapcsolat ITT ).
Itt senki sem átlagos, itt nincs kezelési rutin, itt minden gond egyedi, és némileg eltérő bánásmódot igényel.
Az első alkalommal egy több lépcsős hajvizsgálat történik.
Ebbe foglaltatik bele a :
- mikrokamerás hajvizsgálat
- skalpdiagnosztika ( fejbőr, haj állapotának átvizsgálása, jellemző jegyek keresése)
- gerinc és hasi szervek manuális vizsgálata ( áttapintása )
- kezelési javaslatok, probléma átbeszélése.

A hajvizsgálatot minden esetben célszerű kiegészíteni és alátámasztani egy toxin tesztel, amit szintén a helyszínen végeznek..de mi is ez?
Termékskála

A mérés nem jár fájdalommal, ez egy biorezonancián alapuló vizsgálat, ahol a bőr ellenállását vizsgálják, ami különböző tesztampullákkal lép reakcióba, és így jelzi, hogy hol a probléma. Itt a különféle szervi elváltozásoktól kezdve a mérgeken és allergián keresztül az élősködőkön át mindenre fény derülhet amit nem is sejtettünk.
Persze van aki kételkedik az ilyen "modern" természetgyógyászati ketyerékben, de érdemes megfigyelni, hogy a hagyományos vizsgálatok és a modern technika milyen szintű egyezést mutat.

Ezzel a berendezéssel azt is könnyen kiválasztják, hogy számunkra mely táplálékkiegészítő a hatásos, és melyik ami hatástalan, így teljesen feleslegesen fogyasztanánk.
A toxin tesztet célszerű a hajvizsgálattal elvégeztetni, hisz így a két eltérő módszerrel feltérképezett állapotunkról bizonyosságot nyerhetünk, a két eredmény alátámasztja egymást, amit két különböző személy végez rajtunk egymástól függetlenül.

Természetesen ha találnak allergiára, élősködőkre utaló tényezőket vagy hormonális tanácsadásra van szükséged, akkor lehetőség van további kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is.


No de megvannak az eredmények, megvan a probléma gyökere, hogyan tovább?
Muszáj a szervezet méregtelenítésével, tehermentesítésével kezdeni a dolgokat, amihez a Hajgyógyászat az Energy készítményeket ajánlja, amik bio információt tartalmazó gyógynövény kivonatok, így hatásuk elvileg többszöröse a sima -információ mentes- gyógynövény készítményeknek.
Helyben még további kezeléseket is igénybe vehetünk.

Az új hajketyeréim - Hair Nice
Természetesen ha a probléma gyökere megkívánja akkor a hagyományos orvoslás is szóba jön (pl. rossz fog kezelése), tehát a helyszínen ilyen irányú javaslatot is kaphatsz, de a Nice orvosokat nem alkalmaz, és nem is dolgozik más orvosok alá.

Kiegészítésként még nem maradhat el a fejbőr és a haj megfelelő ápolása, ezzel is elősegítve a haj és a fejbőr megújulási és méregtelenítési folyamatait.
Számomra a Hair Nice holisztikus termékcsaládot javasolták, ami nagy növényi hatóanyag koncentrációjú és manufaktúrás módszerekkel állítják elő.

Több fajta sampon, hajkenceaktív lotion és hajbalzsam kapható a márkából, az enyém fejbőr és hajfiatalító hatású, hajkencéből és samponból áll.

A javasolt terápiát kézhez kapva távozol, majd aztán 8 hét után szükséges egy újabb konzultáción részt venni, és kiegészülhet egy ismételt toxin tesztel ami a fenti áron elérhető.

Hajkence - Hair Nice
Mivel én "csak" tájékozódni, és a hajápolási termékekért mentem, így a részletekről ennyit tudok nektek most írni, de jöjjön a sampon és a hajkence teszt.

A "hajkence" elnevezésű pakolást, hajmosás előtt a fejbőrre -és nem a hajra- kell felhordani.
Az általam használt hatásairól pontosat ITT tudtok olvasni.
100 és 150ml-es kiszerelésben kapható.

Én választékokat csináltam, és úgy dolgoztam, majd az ujjaimmal gyengéden masszírozásba kezdtem. Messziről meleg hajszárítóval megfújtam a fejemet ( hogy melegebb legyen ), majd gyorsan zuhanysapit húztam rá -egyszerűbb mint a folpack- majd törülközőt, hogy jól bedunsztoljam.
20-30 percet javasol így eltölteni a gyártó, de én sosem tudom pontosan kiszámolni mikor jutok el hajat mosni, így 1 óra után sem okozott gondot.
Hajkence leírása
Az illata nekem nagyon tetszik, gyógynövényes, szauna illóolajos..jó erős...imádom érte!

Az állaga nem olyan sűrű, nem zsíros, inkább vizes krém érzésű, jól eloszlik, és elég kevés is elég egy alkalommal. Nagyon jól el lett találva, csillagos ötös!
Szerintem vagy 10 használat tuti kijön a 100ml-es verzióból..de lehet több is, majd kiderül.
Hűsítő érzést nyújt a fejbőrön, nagyon kellemes mértékben.

Hajkence - erős sárga, de nem fog!
Lemosáshoz a hozzá való samponnal kétszer mostam át a hajam, ami teljesen leviszi egyébként a pakolás maradványait. Bár érezhetően nem ragacsos a "hajkence", azért azt hittem a sampon majd kicsit küzd vele, de nem..

A sampont egyébként 3szoros vízben kell felhígítani, aminek elsőre örültem, hogy woow, akkor a 200ml igazából a triplája, és sosem fogy majd el, de sajnos számomra a sampon elég híg alapból is, felvizezve meg pláne, így sok folyik el a semmibe, azaz ráöntöm a hajamra-fejemre és csurog végig a nyakamon-arcomon...pedig step by step adagolom..

Ez lehet csak nekem probléma, és valószínűleg ha fodrász mosná a hajamat akkor ez nem jönne ki, de ez azért kicsit kényelmetlenné teszi számomra a használatát.

Az első mosásnál nálam nem habzott, ez több dologból eredhet, egyrészt nincs tele műanyagokkal amik a habzást segítik, másrészt az első adag a pakolással vegyülve nem habzik össze..nem tudom.
A második kör már kellemesebb volt, nem kell habparty-t képzelni, de aki használt már natúr sampont annak nem lesz újdonság a hab természete és mennyisége.

A folyékonysága miatt egyébként sajnos jó sok elfogyott 1 használat után, hiába adagoltam lépésben a hajamra, így az egy flakon nálam 3-4 alkalmat bírna, amit kicsit kevésnek tartok az árához mérten.
Hair nice sampon leírása
Kicsit sűríthetné a gyártó az állagát, hogy legyen mit hígítani, mert így elég vizes, túlságosan folyik, és mivel a sampon is vadítóan illóolajos - imádás!- nem volt olyan kellemes amikor a szemembe csurgott - hiába volt csukva-.

Sajnos mivel nagyvárosban élek, és a hajamra styling termékeket is használok (hajhab, lakk, hajápolók),  így nekem a sampon negyede, azaz olyan 50ml +hígítás elment arra, hogy úgy érezzem a hajvégekből is kimostam a trutyit.
Jelenleg váll alá érő a hajam, viszont fel van varrva, így kb kétszer annyi hajam van mint egy átlagos embernek..szóval másból is kell a mennyiség, de azért ebből valóban sok kellett.

Legközelebb úgy fogom csinálni, hogy csak a fejbőrömet és a hajam felső harmadát fogom átmosni ezzel a samponnal, mert ennyit ellocsolni luxus, a hajvégekre pedig keresek egy olcsóbb -natúr és szilikon mentes- alternatívát.

De miért mondom mindezek ellenére, hogy szupi a termék?
Mert hajszárítás után, és az azt követő 3-4 napban(!) a hajam olyan szinten nem tapadt le a fejemre, hogy ilyet a legjobb hajtőemelőkkel sem értem még el!
Természetesen a Hair Nice cuccok mellé a szokásos stylingokat használtam, pont azért, hogy lássam a különbséget, ne változtassak több dolgot egyszerre.
A fejbőrömet sokkal tisztábbnak és frissebbnek éreztem ( sokkal inkább mint a szilikon mentes samponok után), nagyon jó érzés volt, könnyű, mégis dús hatású volt a hajam a fejbőrnél is!

Hosszútávú hatásokról még nem tudok beszámolni, hisz azok hónapok lesznek, de mindenképpen figyelni fogom a fejbőrömet, hogy miként alakul a változás, mert itt-ott nem vagyok elégedett a hajam mennyiségével.
Mindenképpen újra fogom venni a terméket, azaz a "hajkencét" 1000% beiktatom a hajápolásomba, a sampont pedig a hajtövekre tartogatom majd, mert érezhetően jobb volt a tövekre és a fejbőrre mint amit idáig én kipróbáltam.


+Tipp: ideális karácsonyi ajándék is lehet egy ilyen konzultáció..én legalábbis örülnék neki :-)





Megjegyzések

  1. Húú, ez nagyon érdekes beszámoló volt! Anno sokat jártam biorezonanciás vizsgálatra, ahol szintén "bemérték", hogy milyen táplálékkiegészítőt van értelme szednem. Nagyon jól hangzik ez a sampon, én már hosszú ideje nem találom az igazit, nekem alapból is elég sok hajam van és gyakran rájön a korpásodás. Erre nincs valami tipped? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaajjj de jó neked! Mármint a sok hajad miatt!
      Nálunk "igazi" korpásodással senki se küzd, de ennek a cégnek is van korpára cucca, tehetnél egy próbát, és beszámolhatnál róla :-)!

      Törlés
  2. http://www.hajgyogyasz.hu/rolunk.php - én itt voltam,nekem nagyon sokat segített, elkezdett újra nőni a sok alvó hajhagymámból a haj :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez csak mikrokamerás nem?
      Ahogy elnézem a Nice azért ennél széleskörűbben vizsgál...vagy csak a honlapjuk ilyen információ visszatartó?
      :-D

      Törlés
  3. dede, csak azért említettem meg, mert attól hogy 'csak mikrokamerás', nekem segített :)

    VálaszTörlés
  4. Szia mágnes! Mivel érte el nálad a Trichocenter a gyors javulást? Róluk már mástól is hallottam :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz