Ugrás a fő tartalomra

Mac basic sminkkészlet - Ha csak 5 dolgot vehetnél...

Mac - jolly jokerek
Azokat az alap MAC sminkcuccokat szedtem nektek össze, amik egy kezdő készletnek is maximálisan megfelelnek.

Itt most feltesszük, hogy tökéletes szemöldökkel, és majdnem hibátlan arcbőrrel rendelkezel, illetve nem szereted túlreagálni a sminkelést, 5-10 perced van a szépséged tökéletesítésére, és jól bevált termékekre van igényed..

Pár dolgot tehát hiányolhattok ( de még mennyire ), az vagy egy fekete szemceruza, vagy egy szemhéjtus, szemöldök festék illetve haladóknak egy áttetsző porpúder.. nem is folytatom, mert mindjárt felsorolok minden sminket...de ezt most felejtsétek el..kulcsszó: basic!

Ez most egy olyan smink összeállítás, ami 90%-ban lefedi mindenki igényét aki minimális sminket használ, és nem szeretne brillírozni.


Mac Prep+Prime Light Boost
Mondjuk már hazudtam is a címmel...de megmagyarázom hogyan lesz 5-ből 6..

Mi lenne ha csak 5 sminkcuccod lehetne? ( Válaszom: katasztrófa)
Mi lenne, ha nem is lenne többre szükséged? ( Az én válaszom saját magamnak: CSODA..na az lenne)

Te miket választanál, mi neked a legfontosabb?
Én nem tudnám leredukálni 5 termékre a készletem, de ha én lennék a világ legszebb nőcije, azért nagyduzzogva megoldanám :-)

Szóval azért láttam már "olyanokat" akiknek bőven elég ennyi sminkcucc, vagy azért mert úgy gondolják, vagy azért mert úgy is van!

De akkor nézzük miről lenne szó, mi az az 5+1 termék amit azoknak ajánlok akik nem akarnak sminkel vacakolni, vagy nincs is szükségük rá...de mégis kényszert éreznek, hogy "láthatatlanul" kifessék magukat.

Mac Studio fix, pír és 127S
Az alap, hogy egy jó minőségű korrektort használsz a szemed alá, ez ne legyen túl vaskos.. hacsak nem korom fekete ott a bőr, és nem pont ez a legnagyobb szépséghibád..bár nem tudom mi a rosszabb egy sötétebb karika vagy egy cement vastagságú korrektor a szem alatt..


Light smink kedvelőinek tehát én a Prep+Prime könnyű ecsetes highlighterét választanám a Mac-tól. Vékonyan dolgozol vele, tehát nem ordít és szépen is viselkedik a szemkörnyéken.
Nagy fájdalmam, hogy a "light" szín többé nem elérhető, de jó alternatíva a light boost...a képen jól látszik, hogy nem látszik!
Ezt természetesen az ujjaiddal fogod szépen lágyan bele simítani, nyomkodni a bőrödbe. Ne nyúzd-vond, szinte csak gördülnek az ujjaid.

A kisebb bőrhibákat is eltüntet, de természetesen ha pattanásaid vannak és szeretnéd alaposan fedni akkor ez a cikk nem neked íródott.
Na és akkor itt jön be a porpúder esete..én szeretem, ha ez le van picit fixálva egy könnyű HD akármivel..de ugye most erre esély sincs.


Mac: Deser rose VS Small vanity
Nyilván nem alapozunk, ezért ezt átugorjuk és választunk egy olyan púdert amit szárazon és nedvesen is tudsz használni, ez pedig a Studio Fix kompaktja, ami szárazon púder, vizes szivaccsal pedig egy jóval erősebben fedő alapozó ( amit száraz bőrre azért nem igen javaslok mert elég "poros" a finish). Van benne szivacs, így szerencsére eszközre sincs szükséged. Ecsettel is szuper felvinni, így még lazább, de ugye ecsetünk most nincs..

Ha a babaszépségű bőrödet tökéletessé tetted, akkor a pirosítás sem maradhat ki, választani én egy olyan joker színt szeretnék, amivel nem eshetsz nagy hibába, ez pedig a "desert rose" árnyalat.  A Powder blush árnyalatai közül a "small vanity"-hez áll közel, bár ennél élénkebb, rózsásabb. Természetesen a színt úgyis a bőröd árnyalatához választod, illetve évszak szerint is van némi eltolódás, de ha egy azaz 1db pirosító, akkor az legyen olyan ami a legközelebb áll a természetes pír színéhez.

Itt van szükséged először eszközre, ő nálam a +1 termék, a Mac 127S kétoldalú ecsete, nélkülözhetetlen és profi választás.
Természetesen finoman használjuk ezekkel a jó pigmentáltságú pirosítókkal, és könnyed simító mozdulatokkal visszük föl, építve, a kevesebb több elvén. Az ecset különlegessége, hogy mindkét oldalán más tulajdonságú szőrzettel bír, így teszteld te és a terméked melyiket szereti jobban.

Mac Lip pencil - Edge to edge
A szád hangsúlyozása egyéni lehet, egy könnyed pink szinte mindenkinek feldobja a megjelenését és friss külsőt sugároz, bár a "natúr friss smink elvét követve" bébi rózsaszín helyett érdemes mályvásabb  irányba elmenni 40 év fölött.
A szájceruzát használhatod a szád teljes besatírozásához is, ez sosem kelt annyira erőltetett látványt mint a rúzs.
Felületesen is dolgozhatsz vele, össze is tudod satírozni, így ha nem akarsz rúzsra is költeni elég egy jó szájkontúr ( és ha nem matt ajkakat szeretnél, bármilyen ajakápoló vagy színtelen szájfény mehet rá). A Mac sima Lip pencil verziója pont olyan könnyed tud lenni, hogy ne is érezd, hogy viseled. A választásom "edge to edge", és segítség miatt a Ben Nye watermelon rúzsához passzol.

A szempilládat még akkor is érdemes spirálozni ha tilos, azaz épített pillát viselsz. Hisz nem mindenkinek áll jól ha az alsó pillasor szinte nem is létezik a fenti fekete pamacsok alatt.
Azoknak sem árt a spirál akik csak pár szálat és nem százezer D pillákat dobatnak föl.
Olyan spirált választottam tehát (ITT találod) ami vékony és kicsi fejjel van ellátva, így biztos nem kened mindenhova ahova nem kívánatos, és minden apró szálhoz is hozzáférsz vele, a legmélyebben ülő szemeknél is.
Mac - Extended play gigablack

Ez lenne tehát az az 5 top basic termék és + 1 ráadás, amit azoknak tudok javasolni akik csak ismerkednek a sminkek világával.
Záró gondolatként -alkalmakon kívül- a "kevesebb több" elvén sminkeld magad (én sem így teszem, nálam az alapozás a gyenge pont) és még egy okosságot beszúrnék ide, az pedig az, hogy a "drágább hosszabb távon olcsóbb".

Egy kezdőnek vagy alkalmi sminkelőnek sokkal érdemesebb minőségi terméket vásárolnia, egyrészt a jó minőség = könnyű használat, kevesebb csalódás, szebb végeredmény másrészt 90%-ban lassabban fogynak a koncentrációjuk miatt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Frakcionált CO2 lézer - Összegzés

Ígértem nektek, hogy 3 kezelés végeztével összegzem a tapasztalatokat. Fraxel CO2 előtte-utána Előzményeket és részleteket ITT láttátok, a felépülés 6 napig tart, tehát nem árt egy hetet rászánni erre az ügyre. Persze akit nem zavar ha így mutatkozik, akkor valójában 1-2 nap is elég otthon, mert aztán már semmilyen kellemetlenség nem érezhető..csak a látvány gáz.