Ugrás a fő tartalomra

Vizet a bőrnek - Suiskin Biológiai fermentált Panacea

ITT láthattátok mit rejtett a kis dobozkám, amiből ma az egyik Suiskin hidratálót mutatnám be.
Nagyon édes a kis fa a tetején

Eleve van egy olyan érzésem, hogy szerintem vonzódom ehhez a márkához..ITT olvashatjátok az egyéb Suiskin termékekről, amit már próbáltam, és a beszerzési helyet pedig ITT találhatjátok.

Hát azt kell mondjam, ennek az izének már a lehetetlen neve is megfogott..minden szó vonzó benne, az ember úgy érzi, hogy valami nagyon jó fog vele történni.


Suiskin panacea - nagyon folyékony
"Biológiai" azaz élő természetbeli - "fermentált" azaz mikroorganizmusokkal végzett erjesztés - "panacea" azaz varázsszer..nem hangzik rosszul..én valahogy úgy képzelem, mint Drakulát, aki hazája földjéből nyerte az erőt, és megfiatalodott benne minden éjjel nappal, amikor bele feküdt.

Mivel a vásárlás előtt már próbáltam informálódni a termékről, ezért azt tudtam, hogy ez valami roppant más cucc lesz mint amit megszoktam, már ha a ránctalanítás, hidratálás, fehérítés szavakat hallom...miért?
Vessetek egy pillantást a képre ahol a kezemben látjátok...ez folyadék..azaz tej állagú. Nem krém, nem zselé, nem olaj..vizezett tej..

Egy 100ml-es flakonba érkezik, és emiatt rohadtul nem felhasználó barát, hisz ultra nehéz vele dolgozni, én biztos direktbe az arcra spriccelős kiszerelésbe gyártottam volna le, így sokkal egyszerűbben és gazdaságosabban lehetne kezelni.

Suiskin fermentált panacea
Persze ez az apró malőr nem vette el a kedvem, mert mint említettem, rá voltam készülve, de elsőre biztos azt hittem volna, hogy romlott, ha nem ismerem..vagy azt hittem volna, hogy vattára kell csöpögtetni, mert arctej vagy sminklemosó..

Elvileg ez 4 az egyben funkciójú lotion, ami anti-oxidáns, táplál, hidratál, rugalmasságot ad.
Az erjesztés lényege az, hogy a bőrhöz közeli anyagot állítottak elő, azaz tejsav baktériumok, lipidek, aminosavak segítik a hatékony beépülést.

A termék növeli a természetes hidratáltsági faktort és csökkenti a vízvesztést a bőrből (TEWL= transepidermal water loss = bőr vízvesztesége), azaz megelőzi a TEWL-t.

Nagyon jól hangzik, hogy a bőrömet a saját anyagához hasonló szerekkel próbálom védeni a kiszáradástól, és növelni a hidratációját, miközben bezárom a folyadékot a bőrömbe úgy, hogy ezt nem vastag szilikonokkal vagy zsírokkal érem el, hanem egy ilyen kis laza folyadékkal, ami nem okoz pattanást, és nem tömíti el a pórusokat.

Lehetne jobb adagolási mód
A folyadék amúgy nagyon kellemes, gyorsan felszívódó anyag, amit az én száraz vízhiányos bőröm nagyon hamar elnyel. A termék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami lehetővé tesz azt, hogy önmagában vagy kiegészítésként használjuk az arcápolási rutinunkban, azaz a kedvenc krémünk alá is jól megfér.

A nyáron és párás meleg országokban (valószínűleg) nappalra elég hidratáló természetesen télen és igénybevett bőrökre kevés lesz, így én mindenképpen csak kiegészítésként próbálom beépíteni a kencéim közé, de ha önmagában használom, sem húzódott vagy hámlott a bőröm, egyszerűen csak nem éreztem olyan puhának magam ahogy megszoktam.

Semmilyen irritációt vagy comedó-t nem okozott az erre érzékeny bőrömre, arcmosás után használom, szérumként, ami nagyon könnyen beszívódik, és védi a bőröm saját vízháztartását, miközben hatékonyan táplálja azt a bőr közeli anyagokkal. Úgy használom mint egy tonikot (persze vatta nélkül), és ezután jöhet a megszokott krémem.

Óriás változásról nem tudok beszámolni, de úgy gondolom ez nem is szükséges, hisz a hidratáltsági szintet nagyon nehéz folyamatosan szinten tartani, talán a C vitaminhoz tudom a legjobban hasonlítani..ugye ami kiürül.
Elég egy szárazabb levegőjű lakás, vagy egy olyan nap amikor nem fogyasztunk kellő folyadékot, és máris csökken a hidratáltság mindenhol.
Suiskin- biológiai fermentált panacea
Nekem ez a panacea abban segített, hogy adott idő alatt a bőröm jóval kevesebb vizet vesztett, azaz nem szottyadt és zuhant össze olyan hamar a bőröm felszíne több óra után sem egy extrém szárazra kifűtött helységben sem.
Ahhoz persze kevésnek mondanám, hogy azt állítsam, hogy feltöltötte és élettel telivé varázsolta a bőrömet, mert ilyeneket csak a zsíros, szilikonos vagy a kifejezetten ránctalanító krémek tudnak elérni nálam optikailag (!) vagy egy ideig, a használatuk alatt.

A bbkrem.hu-n említett fehérítő hatása enyhe, így nem kell tőle félni, nem fog világítani a fejed, illetve extrém elvárásokat sem kell támasztani felé, ez csak egy kellemes plusz, hogy esetlegesen halványítja a bőrhibákat..tehát nem úgy kell érteni, hogy eltünteti a szeplőt..

Összefoglalva: ez egy szerethető és szimpatikus lotion, ami gátolja a vízvesztést, és táplálja a bőrt.
Nem zsíros, nem hagy foltot, nem fényes és nem érezhető a bőrön.
Órák után sem fényesedtem ki tőle, és kitűnő sminkalap.
Száraz bőrre nem elég ( maximum nyáron ), de zsíros-vízhiányos bőrökön szerintem szuper lehet, pont azért mert nagyon könnyű, mégis pótolja a vizet.
Nem irritál, nem okoz pattanást.
Elégedett vagyok vele, mert nem vártam tőle többet, a 6300 ft-os árhoz 100ml krém tartozik, de hasonló árfekvésben max gyógyszertárakban kaphatunk ilyen szisztémán működő megbízható terméket, ami szintén nem komedó képző.

Megjegyzések

  1. Mi mindent el lehet adni egy csinos csomagolással és "varázsszavakkal" te jó ég... :) 6300Ft-ért már elvárná az ember lánya, hogy látványos hatása legyen egy krémnek, nem így van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a vízvesztés csökkenését, azaz a bőröm víz megtartásának növekedését bőven elégnek éreztem ennyiért, mert ezt sokszor 10.000ft felett sem tudták elérni a termékek nálam...még a gyógyszertáriak sem :-(

      Szerintem ez nem egy drága cucc, de valószínűleg az én bőrömre nem elég, ezért nem történt 360fokos fordulat az életemben.

      Kiegészítésnek vettem és amit vártam tőle, azt kaptam, így nem vagyok csalódott, sőőőőőőt :-)

      Törlés
    2. Szerintem is 6300 Ft igen reális ár egy jó arckrémért, sőt kb ennyinél kezdődik, jobban megéri mintha megvennéd a drogériás l'oreal-t és társait, aztán meg fizethetnél a drága krémekért, amik próbálják helyrehozni a károkat, amiket a drogériás társaik okoztak...persze, én lennék a legboldogabb ha találnék olcsó, jó krémet, dehát sajnos a tapasztalatok nem ezt mutatják..

      Törlés
    3. Teljesen átérzem..jó lenne 20 forintért ha létezne szuper kence, de a realitás nem ezt mutatja :-(
      Drogériás arckrémre inkább nem vetemednék, ha olcsóbbat keresnék inkább a gyógyszertár, vagy magam készítenék itthon valamit, esetleg vennék Ilcsit ami megfizethető és megbízható.

      Én úgy gondolom, hogy ez normál/zsíros bőrre kitűnő vízpótló, de vízhiányos száraz bőrre (enyém) ez egy kiegészítő termék lehet ami megnöveli a hidratáltsági szintemet, és erősíti és támogatja a krémeim hatását.
      Szeretem..

      Törlés
  2. Mit gondolsz, egy pumpás flakonba áttöltve nem lenne könnyebben kezelhető? Pl. egy kiürült pumpás testpermetébe. Vagy akkor hamarabb fogyna? Esetleg fényérzékeny az anyag? Én nagy áttöltögető vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félek, hogy esetleg nem működne jól bármilyen szórófejjel, azaz nem úgy permetezne ahogy szeretném, így jobban örülök, ha az ilyet a gyártó kísérletezi ki előttem:-)..egy ilyen próbálkozásom volt anno, csináltam illó olajos légfrissítőt, és nem permetezett, hanem pisilt mint egy kisfiú, aztán az olaj szétmarta a gumi alkatrészeket... így kicsit elment tőle a kedvem :-D

      Törlés
  3. asszem a múltkori rendelésem mellé egy ilyen mintát is kaptam, meg kell néznem, mert nekem nagyon szimpinek tűnik és mivel kevert, vízhiányos bőröm van, talán még elég is lenne a hidratálása.
    köszi a beszámolót! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naaa kíváncsi lennék, hogy egy teljesen más bőrön milyen lehet!

      Törlés
  4. Én a másikat probáltam amire azt írták,h erős ránctalanító hatású. Őszintén szólva nekem nem jött be egyáltalán. Semmit nem segített a börőmőn, vízpótlás szempontjából sem. Sztem nem éri meg és nem tud többet mint a Loreal krémek v más európai krémek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit próbáltál pontosan?
      Hát az én bőrömnek meg a Loreal krémek a minősíthetetlen választások :-( hát igen, mindenki más, és más válik be neki.

      Törlés
  5. A másik Suiskin biológiailag fermentált hidratálót próbáltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh akkor tudom!

      Én abból csak tesztert próbáltam, így nem volt hosszútávon tapasztalatom vele ( ugye a vízpótláshoz azért több kell mint 1 hét teszt), de a minta alapján nekem jónak tűnt.
      http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/03/suiskin-biologiai-fermentalt-hidratalo.html

      Ezek szerint teljesen más lehet a bőrünk vagy az elvárásaink:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz