Ugrás a fő tartalomra

LIC őssejtes csigakrém

Nem ma vásároltam ezt a terméket..de ennyi idő volt, míg minden helyzetben teszteltem.
LIC őssejtes csigakrém
A termék ITT vásárolható meg, illetve további információt is találtok ott róla.
Mivel kapható 7ml-es "teszt" verzió, így mindenkinek javaslom, hogy ezt vásárolja elsőként, így a saját bőrén láthatja, hogy mennyire használ neki a termék.



Mivel sokszor volt ilyen-olyan sebes a bőröm, így elég jó volt a teszt alap, de sajnos azt kell mondjam, hogy ez a krém velem nem birkózott meg...azaz kevés volt, így én elsősorban nem a sebek gyógyítására javasolnám.

Számomra a neogranormon sokkal hatékonyabb volt, azaz sokkal gyorsabban gyógyította és nyugtatta a sebesedést. De mivel az egy olajos készítmény, így természetesen nappal és smink alá semmiképpen nem jó megoldás.
Ami a neogranormonnál is jobban bejött, az pedig az Elizabeth Arden Eight hour skin protectant, mert ez is gyönyörűen regenerálja a bőrömet, de ez is olyan fényes, hogy ezt is csak éjszakára használhatom.

Nappalra anno a La Roche Posay Cicaplast-ját próbáltam használni, de hiába volt hatékony, valószínűleg egy összetevője, vagy szilikon tartalma miatt nekem mitesszereket okozott - sajnos eléggé észrevehetően pár napon belül.
Profi csomagolás és kiszerelés


A Lic csigakrém viszont egy nagyon kellemes, könnyen beszívódó ( száraz bőrömön ), egészségesen fényes, és nem comedo ( mitesszer ) képző krém, de sajnos nálam a fenn említett három krém sebgyógyító erejét nem űberelte.....
Viszont a kellemesebb állagával a neogranormont és az arden krémet leverte, a cicaplast-al ellentétben pedig nem okozott mitesszereket akkor sem ha naponta és teljes arcra használtam.

Úgy vélem, ez a krém nem arra hivatott, hogy eseti kezelésként a hegeinket próbáljuk csökkenteni vele, sokkal inkább alkalmas folyamatos használatra azoknak akiknek a bőre sérült, pattanásos, striás, ráncos vagy száraz-hámló.

Elvileg a leírásban is ez található - azaz a folyamatos használat-, így ellentétben az itt-ott látott tesztekkel, a csalódások elkerülése végett, én semmiképpen sem arra javasolnám, hogy friss sebeket próbáljunk vele gyógyítani, arra ott a Contractubex (és még ez is kevés ahhoz, hogy mindenkinek megfeleljen).

Maga a csigaváladék valóban nagyon hatékony a sebkezelésben, de nagyban függ attól, hogy milyen mennyiségben és formában van jelen az adott készítményben. Itt ez elvileg 3%, és a csigakrémek közül van olyan ahol ez a 80%-ot közelíti.
Természetesen a csigaváladék mellett más hatóanyagok is találhatóak a krémben, amik a regenerálódást segíti, mint az alma sejtkultúra, gotu kola, gránátalma, kamilla, füge stb.

A doboz és a kiszerelés amúgy nagyon igényes, a krém könnyen kenhető, nem irritál és nem comedo képző ( nekem elég hamar kijön ha valami igen ), száraz bőrre ideális, jó sminkalap, de a várt csoda nálam elmaradt.
Amit észrevettem, hogy a bőröm szerette, rugalmasabb volt tőle, és apró hámlásokkal szépen elbírt, szóval maga a konkrét sebkezelésnél nem vettem észre semmit, de a teljes arcra való használat során, több nap múlva látható volt az, hogy puhítja és regenerálja a bőröm, de persze nem az extrém hámsérüléseket értem ez alatt.

Nálam így ezek után -azaz a teljes arcra való használat miatt- csakis a 60ml-es verzió jöhetne szóba, ami jelenleg 13.000ft.
Nem azt mondom, hogy sosem használtam ennél drágább krémet, de a bbkrém weboldalán ennyiért már bőven tudunk több krémet is választani.
Lehet egyszer belevágok, mert általános bőrápolásra ígéretes..azaz ajánlom száraz, hámló bőrre, minimális bőrsérülésekre.



Megjegyzések

  1. az én sebeimen se nagyon segített sajnos, pedig kitartóan kenegettem...:S ennek ellenére a reggeli sminkelés előtt én is szívesebben nyúlok ehhez, mint a neogranormonhoz pl, az általad említett okok miatt is

    VálaszTörlés
  2. :-(
    hát smink alá egyébként nekem szuper..

    VálaszTörlés
  3. Szia! A Remescar stiftet próbáltad már? Kisebb kiszerelés és drágább mint a cicaplast, de szerintem jobb, főleg állagra, simán rá lehet sminkelni. Linda

    http://remescar.com/hu/f%C5%91oldal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, én is hallottam a cuccról, de sebgyógyítás terén elég vegyes a vélemény róla :-(.
      Illetve egy szép bőrű ismerősömnek pattanásokat okozott az arcán ahol kezelte a stift-el, így félnék belevágni :-(
      Valamelyik szilikonostól kipattogzok, valamelyiktől nem..jópofa kis lutri ez nekem :-D

      De nagyon köszönöm, kedves vagy!
      Ha esetleg te sebre (is) használod, szívesen meghallgatnám a véleményedet/tapasztalatodat arról, hogy mennyire találod hasznosnak.

      Törlés
    2. Én ajánlottam a Frezyderm-et :) a remescart a lézeres hámlasztásom után használtam, úgy a 4-5. naptól, pont azért mert a cicaplast "túl szilikonos" volt nekem és nem tudtam rendesen rásminkelni, a remescar meg inkább egy vékony filmréteget képez, a seb amire használtam szerintem szépen meggyógyult, voltak ilyen apró pattanásaim, de azt nem tudom, hogy attól lettek-e. Egy-egy db volt, nem vészesen és hamar el is múltak.
      Igen, a remescarról én is olvastam pro és kontra is bőven, gondolom mindenkinek más válik be.:)
      Viszont lehet majd írnék Neked privátba, mert én annyira nem vagyok elégedett a lézeres hámlasztásommal, lehet túl sokat vártam tőle.... és az arcom sem úgy gyógyult, ahogy Neked a látott képek alapján... főleg az érdekelne, hogy hol voltál?... amikor valamit kipróbálsz, akkor körülírhatnád hol-merre jártál... az ember szívesebben megy olyan helyre, ahol stimmelnek a dolgok :) Linda/Lindus:)

      Törlés
    3. Írj nyugodtan, prvt-ba meg szoktam mondani, többen szoktak olyankor mailt írni, csak azért nem írom ki, mert nem akarom, hogy reklám szagú legyen, hogy azt gondolja bárki, hogy ez promóció vagy valami..mert rohadtul nem :-(

      Egy 2000ft-os valamit kiírok, hogy hol vettem, de a drágább cuccokat a fönn említett dolgok miatt nem szeretem feszegetni.

      Érdekelne miként történtek a dolgok veled, így mindenképpen várom a leveled!

      Törlés
    4. Szia! Milyen e-mailre vagy hova írhatok privibe? Lindus

      Törlés
    5. sminkesmas@gmail.com
      De lehet már megtaláltad az oldalon is .-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz