Ugrás a fő tartalomra

A nagy port kavart Eszter szappankák

Jajjj hát én nem tudtam mibe nyúlok bele...
Az Eszter szappanok
 ...amikor voltam olyan bátor és közzétettem ITT az Esztertől való vásárlásom.

Nem tudtam, hogy van egy rajongója aki a fantáziadús "névtelen" nevet viseli, és számomra a mai napig tisztázatlan okokból nem szimpatizál a gyártó marketingével ( igen jól olvassátok nem a termékekkel ), és hát ugye az is kiderült, hogy ez a bizonyos "nem szimpi" marketing nem is a gyártó (Eszter) hanem egy elégedett vevő "munkája"...azaz csak segíteni akart neki, mert elégedett volt az Eszter szappanokkal.Azt minden esetben kijelentem, hogy elhatárolódok minden véleménytől ami nem tőlem származik, viszont nem is "cenzúrázok", mert nálam létezik "A" és "B" verzió, aminek a valóságtartalmát csak az tudja aki állítja, sem okom, sem jogom ezt megkérdőjelezni.
Szinte mindenhol leírom, hogy tisztelem más véleményét, hisz nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink, az életünk, a bőrünk...nem egy formaöntő üzembe készültünk a futószalagon..

Nem is vagyunk az oviban, és számomra nem is érdekes egy "légből kapott" vélemény, max hiteles emberek tudnak befolyásolni..ugye Ti is ilyenek vagytok..?
Elfogult sem vagyok senkivel csak azért mert "decukiii", mindenki tele van hibával, én is, Te is..megoldjuk, elfogadjuk, ez van..ott van a baj, ha ezt valaki nem vágja.

No nem is ragoznám, szeretnék az ilyen "zavar egy kanál vízben" dolgokból kimaradni, csak azoknak írom ezt le, akik olvastak ezt-azt, itt-ott..
Szerintem akinek 10-nél nagyobb az IQ-ja az tudja, hogy az ilyen megnyilvánulások hova valók, és amúgy meg mindenki úgy reklámoz ahogy akar ( de ez mondjuk pont tisztázva lett- lásd fenn).
Már írtam valahol, hogy a látványosan ragasztott soros(!!) műszempillákkal reklámozott 2 forintos szempillaspirálok gyártóit is meglincselhetnénk ( ilyen erővel ), de ezek helyett inkább megvesszük a termékeit, aztán meg meg vagyunk lepődve, hogy a mi pillánk nem olyan mint a képeken..Szóval ma már olyan, hogy tisztességes reklám nem létezik ( sajnos ).

Amúgy meg tudom, hogy kicsit morbid, de a negatív reklám is reklám, a lényeg, hogy beszéljenek róla, és ez így van jól..de természetesen megértem Eszter érzékenységét a témára, hisz szívét- lelkét beletette a termékeibe, és elég fos, ha "a Jóisten tudja ki" meg odasz*rik a szoba közepére...de hát gyerekek..tegye föl a kezét az aki odafigyel az olyan kritikára ami nem magára a termékre vonatkozik? No aki fölrakta a kezét az pedig gondolkozzon el.. leülhet 1-es...vagy nem tudom mit mondjak erre..már magát a szitut sem értem, hogy kerülök ide..:-)

A többi véleményhez nem tudok -és nem is szeretnék- hozzászólni..mindenki döntse el magában, akit pedig érint az oldja meg..ennyi..

A lényeg a szappanok, mert ugye ezért vagyunk itt..

Jelezném nem vagyok rokona, barátja, reklámembere Eszternek, annyira nem, hogy Fb oldalán még kicsit ki is akadt az oldalamra ( ismeretlenül rám is szerintem, de persze ez belefér, hisz az én oldalamon is hozzászólt a kedves "névtelen" rajongó, amit én nem távolítottam el -megjegyzem, mindent közzéteszek ha az erkölcsileg belefér és nem reklám szagú )..
Tehát mi nem ismerjük egymást, azaz én nem ismerek senkit, a névtelen kommentelő sem küldte el a postacímét és a nevét( pedig szerintem mehetne neki egy próba csomag ).
Eszter - India szappan

Az "India" nevezetű szappannal kezdtem a próbát, főleg azért, mert a Florex szappanok után ki voltam éhezve valamire ami "máshogyan" illatos. Na ezt megkaptam!
A szappan illatát végre fürdés után is érzem a bőrömön, ami csodálatos dolog.
Nem olvad hamar a szappan és enyhe pici krémes habja van. Kicsit többször kellett magam átdörzsölni vele mint a korábban próbált szappanokkal, mert érzetre(!) úgy voltam vele, hogy még biztos nincs rajtam elég "krémhab". Itt sem kell olyan igazi habra számítani, hisz ez a lényege, nem mesterséges, hanem természetes a cucc.
Az illatot csak az edzettebb és modern vagy épp ódon felfogású ( én sem tudom mi vagyok ) hölgyeknek ajánlom, hisz ez tényleg India, minden részletében. Aki volt már trópusi egzotikus (nem csak gyümölcs és zöldség) piacon az tudja miről beszélek, a fincsi és a "más" illatok keverednek, és ettől lesz jellegzetes a történet.
Az indiai fűszerek mellett amit érzek az a tejes alap illat, vagy joghurtos, nem is tudom.
A szappan nem olvad idő előtt, azaz a víz nem teszi mállóvá, hanem nagyon jó kis tartása marad, nem fogy gyorsan.
Eszter minden bőrtípusra ajánlja, így nem csak az én extra száraz bőrömre.
A fürdés után az illata megmaradt a bőrömön, emiatt imádtam, viszont ahogy fogy a szappan, a sima felszín göröngyössé változik ( búzacsíra vagy a lencse? ), ami nagyon jól masszíroz, és puha részeken jól esik, de én nem szeretem, mert kicsit csontos vagyok (he-he), így a sípcsontomon, hátamon és a karjaimon nem volt olyan könnyű később a használata. Én nem vagyok oda a darabos szappanokért, ez nem a termék hibája, egyszerűen én nem szeretem és pont.
A bőrömet természetesen nem szárította, testápolót pont határértéken kívánt, azaz nem éreztem teljesen, hogy elhagyhatom, de azt sem, hogy szétszakadok ha nem kenem be magam, így a lábak és a kezek kaptak egy kis krémet, de máshol teljesen jól elvoltam.

Eszter - Csokis szappan

Csokis: hmmm kakaó és kecsketej..aloe vera csak a hab a tortán, extraszáraz bőrre kitalálva..na gondoltam ez lesz a favorit.
Teljesen más mint az India, minden tekintetben. Az illata olyan mint a natúr kakaópornak, nagyon fincsi, viszont én sajnos nem érzem olyan sokáig ezt az illatot, nem olyan tartós a bőrön mint az India volt.
Azt hittem elsőre valami nem működik, mert ez a szappan egyáltalán nem habzik, bármit csinálok vele. Olyan mintha megkövesedett olaj volna, ami kicsit olvad a víz alatt ahogy a bőrödhöz dörzsölöd, nagyon új érzés ( nekem).
Elsőre azt hittem nem is mosakodtam meg rendesen, de természetesen ez nem igaz, csak meg kell szokni. Olyan a bőröm a fürdés után, mintha át lenne olajozva, én nagyon szeretem ezt az érzést ( általában a száraz bőrűek így vannak ezzel ). Nagyon jól hidratál és ápol, ez az én világom..Testápoló persze eszembe sem jutott, szóval király!
Ez is egy nagyon masszív és nem könnyen olvadó szappan, és ahogy fogy is végig homogén marad, azaz nincsenek benne "darabkák".
Ha lehetne vele kicsit variálni akkor egyedül egy pici habzást adnék neki ( a megszokásaim miatt ), és hogy ez a csodás kakaó illat örökké tartson!

Eszter- Citromos szappan

A citromos szappan : a citromolaj tartalmú termék rengeteg mindenre jó, de én bevallom inkább az illata miatt ugrottam rá. Ha szeretném bemutatni, azt mondanám, hogy citromos krémtúró illatú, ami nyami-nyami! Nekem inkább édeskés desszert mint citrusosan friss, de nagyon szeretem a citrom minden formáját.
Az "india" tulajdonságaira jobban hajaz mint a "csokis"-ra, azaz pici kellemes habja van.
Magától nem olvad, úgy értem a szappantartóban szilárd marad, és nem puhul föl nedvesen sem (szerencsére ez egyik Eszter szappanra se jellemző), így kellemesen használható.
Nem válik göröngyössé, és nem karcolja a bőröm, ami nagyon jó. Javítanám..több használat után ez is göröngyös lesz, de nem karcolós, csak hupás, olyan mintha citromhéj kockák lennének benne. Nem is olyan "sűrűn" göröngyös, mint az India, de azért itt-ott előbukkan egy kis darab.
Több használat során derült ki az is, hogy az illata nagyon múlékony, azaz előbb utóbb sem natúron a szappanon, sem használat közben nem érezhető a citromos aroma.
Nekem olyan édeskés túró (kecsketej) illatú marad.
Ez nem meglepő, hisz a citrom illat az egyik leginkább illékony azaz nem tartós illat, de sajnos a szappanból elég sok megvan még ahhoz, hogy ennek örüljek ( több mint a fele).
Testápoló ennél a terméknél szükséges volt, tehát nem extra száraz bőrre van, de nem is tudom más tejmentes szappanokhoz vagy szokványos tusfürdőhöz hasonlítani, annál sokkal jobban hidratál, azaz nem szárít, inkább ez a jobb szó rá.
Azt kiemelném, hogy a csokis hidratáló hatásához nem mérhető, és szerintem az indiánál is gyengébben teljesít.
Mivel az illat is hamar tovaszállt, ezért ez az egy amit nem vennék újra.
Eszter - Ásványos szappan

Az ásványos szappan: már a kicsomagoláskor meggyőzött az illatával. Pont a citromost követte a sorban, és ahogy kibontottam a csomagolásból máris megcsapott a citromfű illata ( ami mégse citrom, de szeretem ezt is). Különösebb információt nem találtam a pontos összetevőiről, így sajnos nem tudom megmondani miből készült, lehet csak megcsal az orrom.

Ez a szappan sem a csokis-ra hasonlít, az illata a bőrön nem olyan tartós mint amit az indiánál tapasztaltam, de kezdem azt hinni, hogy azt azért érzetem olyan sokáig, mert "más" illat volt, mint amit magam körül megszoktam. Jelzem idáig az Eszter féle india volt az egyetlen kecsketej szappan aminek éreztem az illatát fürdés után is, szóval ez nagy szám!

Fürdés közben a citromfű nagyon jól frissít, szerettem vele fürödni, ennek a felszíne is kissé darabossá vált, de a képen is látszik, hogy csak mini darabkák vannak benne, így ez egyáltalán nem zavaró.
Egyéb használati viselkedései a citromos és india szappannal egyeznek.
Csodát nem tett a bőrömmel, nem is szárított természetesen, de az én bőrömre nem nyújtotta azt a legerősebb táplálást, mint amit a csokis után éreztem.

+1 Holt tengeri iszapos szappan: ez a citromos eukaliptusz illatú szappanka valódi iszapból készült, amiből egy kis ajándék mintát kaptam a rendelésemkor ( köszönöm).
A szemcséket fürdés közben is jól éreztem rajta, mert az apró homokszemcsék kellemesen dörzsizték a bőrömet. Ez az az érzést amit még én is szeretek.
Sajnos itt ott előbújik benne egy jobban karcoló kis szösszenet, de ez a természetes és kézzel készített szappanka varázsa.
Elvileg ez zsíros bőrre és faggyúmirigy működés normalizálására ajánlott, de a száraz bőrű testemen sem volt kiszáradva a bőr amikor ezzel tusoltam, ami kellemes meglepetésként ért.Testápolóra nem volt szükségem!
Valóban nagyon kellemes radírozó hatással rendelkezik, viszont a habzás nulla, amit meg kell szokni tőle.
Én szerettem az illatát, de nem volt tartós a bőrön, viszont a kecsketej illat sem érezhető a szappanon ( ha ez valakit zavarna).
A szappan nem olvad gyorsan, és nem is puhul masszává, de mivel nem habzik én ezerszer többször átkenem magamon mint kéne, mert úgy érzem nem vagyok "tiszta", így a kis minta amit kaptam nem tartott sokáig ( tudom csak a próba a cél amit köszönök ).
Ez a szappan valamire jó volt....felkeltette az érdeklődésemet egy nagyobb (eredeti méretű) szappan megvásárlása iránt ..


Arcbőrön egyik szappant sem próbáltam ( nem mertem).


És akkor az én sorrendem:
A legjobb a száraz bőrömre a csokis szappan volt, ami után még véletlenül sem éreztem krémek használatát szükségesnek > az india szappan a fura illata mellett kellően hidratált > az ásványos szappantól többet reméltem > a citromos illata hamar elment (a szappannak) és sajnos kellett krémeznem magam, így ez volt a számomra a legkevésbé megfelelő.

Azt szeretném kiemelni, hogy mivel kézzel készült szappanokról van szó, amit a gyártó maga készít, így gyanítom apró minőségi eltérések előfordulhatnak azonos nevű szappanok között is. Én azokról írtam amiket én kézhez kaptam, a gyártó bármikor tud variálni a recepttel, hisz szíve joga, ha ez a kellemesebb és hatékonyabb használatot segíti.

Az is fontos, hogy az én bőröm extra száraz, így nálam tényleg csak a leginkább hidratáló szappanok maradnak talpon.
Rengeteg tejes szappant próbálok, próbáltam, olvashatsz róla ITT, így van összehasonlítási alap, ezért tényleg csak a legjobbakat emelem ki, azaz ami az én igényeimhez a legközelebb áll.

Ha a csokis kicsit habzana, akkor tökéletes lenne,  a hatása miatt azt biztos újra vásárolnám, mert nagyon jó volt a bőrömnek. A többi kicsit "kevésbé" hidratált engem, de természetesen ezerszer jobb volt mint bármely nem kecsketejes sima szappan (ami után varrás mentén szakadok), és a folyékony tusfürdők is sokkal inkább szárítanak mint ezek.
A jellegzetes, fura illata miatt az Indiát venném még újra, de a darabos felszín nem a szívem csücske.

Biztos ki fogok még más szappanokat is próbálni Eszter falusi portékái közül, ha elfogy a rengeteg más berendelt szappanom, mert még keresem az "igazit" nála....sőt a testvajak is nagyon izgatnak.
Ti mit próbáltatok nála, mi a kedvencetek?

Megjegyzések

 1. Hu nyami a csokis, én is azt akartam nagyon (meg a kókuszosat is), de végül csak nadlertől rendeltem a csokis kakaóvajasat, majd most fogom elkezdeni tesztelni. A tina narancsos olyan nehezen fogy el, nem szeretek kidobni szappant (már kézmosónak is használom), de ezt nem szerettem meg, narancs illat semmi, nem is olyan jó krémes, nincs hab se, meg a bőröm se az igazi, kell krémezni. Na mindegy, elment.
  Az emanus holt tengereset is felírtam magamnak, mert az neked nagyon bejött, szerintem az én száraz bőrömre is működne.
  Apropó, most beleszaladtam vagy inkább beleolvastam a Krémmánián az Alterra rózsás és mandulavirágos növényi szappanokba,és már odáig merészkedtem hogy meg is szagiztam őket, awww. Megvárom a melegebb időt velük, félek nem adnának olyan hidratált érzetet mint a kecsketejesek.De lehet nem fogom kibírni:) Amúgy a rózsás még működhet is akár. Használok rózsavizet arcomra, toniknak illetve csak úgy permetnek, és szereti a bőröm.
  Köszi a posztot, még a citromos vonz, de majd nyáron. Én se szeretem a darabos szappanokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is belenyúltam a Tina narancsosba, hát nem dobtál fel ( még nem bontottam ki).
   Az Alterra-t én is nézegettem, de szintén nem mertem dobni a tejes szappanokat :-( félek szárítana ha nem lenne benne..majd kiderül ha elkezdem az Alora szappanokat..

   Törlés
  2. fu, de lúzer vagyok, természetesen megvettem az alterra rózsásat "tavasz van már" úgy döntöttem. Meg csak 299 Ft (mi az a bioderma 1600ft-hoz). Nagyon fincsi az illata, nagyon vacilláltam a mandulavirágoson is,de sikerült benyomnom a féket.Vannak fontosabb dolgok még a "kell" listámon:)sok kicsi sokra megy:(
   A lényeg: nem szárította ki a bőröm, egy kicsit fürdés után úgy éreztem/láttam, de csodák csodájára ma reggelre semmi nyoma nem volt szárazságnak. Most ezt nyúzom, egy kicsit jól esik a kecskések után:)Pedig még mennyi van abból is amit kipróbálnék. De jön a jó idő, ilyenkor már nagyon szomjazom a friss illatokat.

   Törlés
 2. Ja, láttam én is még tavaly Eszter oldalán a bejegyzést, mikor nem tudott hova tenni, meg is védtelek:)
  nekem van barackos kecsketejszappanom tőle, de annak sincs erős illata.
  ezért nem is használom olyan gyakran, most belezúgtam az Emanufaktúrások-ba, amikről Nálad olvastam először, aztán persze vettem is

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh nagyon köszi:-) Igen láttam, hogy valaki kiállt mellettem, ezer köszi még1szer!

   Ohh az OVIS holt tengeri iszapos nagyon jóóóóó ( nekem).

   Törlés
 3. hú, nagyon felkeltetted ezekkel a szappanokkal az érdeklődésemet! imádná a száraz bőröm azt hiszem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kérj tanácsot Esztertől, hogy mi az amit a száraz bőrre a leginkább javasol, nehogy félre nyúlj:-)

   Törlés
 4. Szerintem az nem tisztességes ha valaki a saját termékét felpontozza álnéven, lehet neked az, nekem nem az. Amint Eszterke felpakolta a termékeit biz. oldalra mindjárt írt is hozzá jópár pozitív kritikát álnéven (több névről), csak a saját termékeihez, semmi máshoz (biztos csak Eszter termékeit használja mindenki) és pont aznapi regisztrációval. Ha te azt hiszed, hogy pont Eszter miatt regel jópár ember csak h. az ő termékeit pontozza, akkor naív vagy eléggé. :-) Okosabb embernek tartottalak... . Érdekes azért, hogy aki nem csak tőle vásárolt, nem pontozta fel... . Nem kell megjeleníteni amit írtam... az már szólásszabadság lenne.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem mint írtam is tök mind1 ki mit csinál..no meg nem voltam ott, tehát azzal nem foglalkozok ami nem igazán érdekel, mert nálam 1 vélemény nem vélemény, tényleg csak nagyon nagy többség tud befolyásolni..

   Miért foglalkoztat téged ez ennyire, tényleg? Személyes ügy? Vagy üzleti?

   Ha meg "tisztesség" akkor ez most tisztességes?..mert itt végül is ugyan azt az underground mozgalmat nyomod, csak ellentétesen :-D

   Sajnálom, ha csalódást okozott a szellemi képességem, valószínűleg a "naív" szót úgy érted, hogy lesz*rom a krémmániás ügyeket..... a szólásszabadságról meg csak annyit, hogy még nem volt törölve a hozzászólásod, akármennyire is fröcsögsz az Eszter szappanokról, tehát ezt most nem is értem, a tiéd is egy vélemény itt van láthatja mindenki...:-)

   Törlés
  2. Szerintem szíve joga Smink és másnak kipróbálni Eszter szappanjait.
   Sőt szerintem a tiédet is kipróbálná szívesen (a fröcsögéseid és stílusod ellenére), ha volnál olyan bátor és elárulnád, hogy hol és mit lehet tőled rendelni. De ha teszt van, akkor kritika is! Ezt is fel kell vállalni....

   Törlés
 5. Én már írtam Neked róluk, a holt tengeri iszaposat és a rózsásat próbáltam. Előbbi nagy kedvenc (főleg mert kicsit bizarr vonzalmam van a jellegzetes iszap illat iránt :D), az utóbbinak a hatását szerettem, illata nem nagyon volt sajnos. Viszont amit mindenféleképp ajánlok még kipróbálásra, azok a fürdősók - abból rózsásom, és ekcémára valóm volt, és mindkét félét i-m-á-d-t-a-m. Tele van gyógynövénykékkel, úgyhogy érdemes organza tasakba tölteni (közepes méretűbe). Az arcpakolás alapokat is nagyon bírom egyébként (aloe vera géllel szoktam elkeverni), de nálam ott elmaradt a nagy wow hatás. Viszont akkoris jó szívvel kenem magamra, mert tudom, hogy csupa jóból készültek. :)

  :D El sem hiszem, hogy Névtelen mindig megjelenik, és informatikusokat meghazudtoló módon tud mindent 100%os biztossággal. Igen, Eszter blogján megkérte a vásárlóit/követőit, hogy írjanak pozitív véleményt, és mint tudjuk ezek az emberek biztos nem Krémmániáról ismerik a termékeket (mivel oda épp akkor kerültek fel), így nem tartom kizárt dolognak, hogy csomóan aznap, miatta regisztráltak. Ez nem naívság, mindenki valami miatt regisztrál, valami miatt elkezdi a véleményezést. Én speciel Dr. Organicos termékekkel kezdtem, mert alig volt hozzájuk vélemény, és az is csak rossz. Pedig én sem vagyok beépített ember.. :D És vannak akik magasról tesznek amúgy a Krémmániára, csak segíteni akartak. De az, hogy én is, és még jónéhányan mindig kiállnak Eszter mellett, és értetlenül állnak a rágalmak előtt, jelenthet valamit..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a tippet!

   Én is néztem a fürdősókat is, de azt jó áron tudom venni natúrba, illat nélkül, így még nem csaptam le rájuk más gyártóknál, pedig itt-ott isteni illatokkal találkoztam, csak féltem a "hatás" elmarad.

   A pakolásokról máshol azt hallottam amit írtál, ezért lettek "csak" a szappanok az áldozatok:-)


   MÁS: Névtelen kicsit túl van pörögve a témán, bár ki tudja, lehet "oka van", mert személyes vagy üzleti vitájuk volt, így jobban szeretnék kimaradni ebből :-D

   Aki pedig a krémmánián ( meg a való életben is) egy véleményre alapoz, az megérdemli..ennyi :-)
   Nem vagyunk egyformák...

   Törlés
 6. Névtelennek: nem tök mindegy mostmár, hogy mi volt? Ha fel is pontozta a saját termékeit, attól még lehetnek jók a szappanjai...ha úgy lovagolnál a témán, hogy kipróbáltad a termékeit és nagyon nem jöttek be, akkor még meg is érteném talán a hőbörgésedet, de így? láthatod, hogy Letti kipróbálta őket, és tetszettek neki, de nem is ömlengett róluk...szóval most akkor téged mi is zavar pontosan? az, hogy valaki kipróbált egy olyan terméket, aminek neked nem szimpi a marketingje? ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy átlátod a lényeget, így akkor megnyugodtam, hogy azért érthető volt amit írok :-D

   Szerintem amúgy ez személyes/üzleti ügy kettejük között, szóval nem kell/lehet ezt megérteni.
   Csak az a gáz, hogy a negatív marketing is marketing, és nem tudom ezt "Névtelen" nem látja át?..szóval amit csinál az csak Eszter malmára hajtja a vizet, hisz empatikus érzéseket vált ki az olvasókból, ez pszichológia, nem fejtem ki bővebben ( bujkáló VS nyitott személyiség).
   Ha pedig valaki nem szociálisan érzékeny vagy érett, akkor "csak" a kíváncsiságát kelti fel, és Eszterre kattint..tehát?

   Bár kevés vagyok ehhez ( mint azt névtelen volt kedves jelezte nekem :-D ), úgyhogy nem szóltam :-)

   Törlés
 7. Én nem próbáltam Eszter szappanjait, főként azért sem, mert én is természetes szappanokkal foglalkozom :), viszont abban nem találok semmi kivetni valót, ha a krémmánián kedvcsinálóként, figyelem felkeltésként ír a termékeihez 1-1 kommentet. Mégiscsak ő ismeri a legjobban a termékeit, és bizonyára neki is van tapasztalata a használatukban, ugyanúgy, mint a vevőinek. Ezt a véleményt, tapasztalatot úgyis a többi használó majd vagy megerősíti vagy megcáfolja, így egyetértek azzal, hogy 1 vélemény nem vélemény. Ráadásul azért ne felejtsük el, hogy ez a szappandolog is egy üzleti vállalkozás. Szép és nagyszerű, és értékes dolog, hogy természetes, egészséges termékek, viszont ugye nem segélyszervezet, tehát valamiből meg kell élnie, és persze, hogy az ember próbálja pozitív reklámokkal egyengetni a termékei útját. Amíg ez nem erőszakos, és nem megy át csalásba, megvezetésbe, addig szerintem nem kell ebből ekkora ügyet csinálni, nincs vele semmi gond.
  üdv: H

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, így van ahogy mondod, minden részletével egyet értek!
   Ennyi erővel minden anyukát be lehetne perelni, mert azt állítja, hogy az Ő gyereke a legszebb..

   Itt még az is bejön a képbe, hogy egy vásárlója egyébként fel is vállalta, hogy ő írta a kommenteket Eszter tudta nélkül, szóval zavar egy kanál vízben...

   Szerintem mindenki reklámozzon úgy ahogy tud és akar, nekem a "nem szimpi" marketing ott kezdődik, hogy egy plázában ahol minden nap háromszor elmegyek egy stand előtt, évi 1000 alkalomból 1000 alkalommal odalépnek/ elém ugranak és lelőhetetlen módon nyomatják rám a termékeiket úgy, hogy ezerből ezerszer mondtam "köszönöm, nem" -et, kedvesen és mosolyogva...

   No meg a kéretlen telefonok, hogy rendeld meg ezt meg ezt-azt a 2 forintos eldobható borotvát mert most odaadják 10.000-ért, és ha megkérded honnan van a számod nekik akkor felháborodik, te vagy a szemét és lerakja a telefont az X-Y "cég" munkatárs..

   Törlés
  2. Elnézést lányok, de ÉN vállaltam fel a dolgot. Nem a kommenteket, hanem azt, hogy Eszter tudta nélkül feltöltöttem a termékeit a Krémmániára. (Szerintem egyik gyártó cégtől sem kell engedélyt kérni, ha a krémjét, szappanját fel akarom tölteni oda.)
   Feltöltöttem a termékeit és kész. Amelyiket használtam is, arról kommentet is írtam. A többi törzsvásárló meg beregisztrált és véleményt írt. Ennyi. Nem kell ezt ragozni.
   Nagyon sajnálom Névtelent, hogy neki nincs ilyen törzsvásárlói gárdája és segítő csoportja akik kiállnak mellette. Ezek az emberek szilárdan állnak Eszter mellett és ilyen rágalmazásoknak nem tulajdonítanak jelentőséget. És ugye egy ilyen támogatásért is dolgozni kell.... Nem másokat pocskondiázni.

   Smink és más, Neked azt üzenném, hogy nem pont azokat a szappanokat választottad ki, ami a te bőröd problémájához illik, de örülök, hogy őszinte voltál. A ghi-s szappan és a testvajak mindenképpen megérnek egy próbát :-)

   Törlés
  3. Sziaszok lányok. ÉN voltam aki felvállalta a dolgot.Most is vállalom.

   "Itt még az is bejön a képbe, hogy egy vásárlója egyébként fel is vállalta, hogy ő írta a kommenteket Eszter tudta nélkül, szóval zavar egy kanál vízben..."

   Ez így nem igaz. Én töltöttem föl a szappanokat a Krémmánia oldalára. Kommentet csak oda írtam, amelyik terméket ki is próbáltam. Eszter erről nem tudott. (A Nívea-t sem kérdezzük meg, ha feltöltjük oda az éjszakai krémet - igaz?)
   Miután Eszter észrevette, hogy ott vannak, kérte a vásárlóit, hogy mondjanak véleményt. Regisztráltak. Írtak. Ennyi. Nem kell jobban ragozni.

   Ha a konkurenciának ez fáj, akkor inkább gondolkozzon el azon, hogy ő mit nem csinál olyan jól, hogy nincs ennyi törzsvásárlója. Mert Eszternek sok van, olyanok, akik ki is állnak mellette. Ezek az emberek segítik és rendszeresen vásárolnak tőle. Kicsit sajnálom, hogy Névtelennek mindebben nem lehet része. Marketing terén is volna mit tanulni Esztertől. De ez ugye nincs felsorolva a honlapján, ahonnan bárki "leolvashatja"....

   Smink és másnak üzenem, hogy a szappanok, amiket választottál nem igazán a te száraz bőrödnek valók, de nagyra értékelem, hogy őszinte voltál. Érdemes kipróbálni a ghi-s szappant és a testvajakat is mindenképpen. :-)

   Törlés
  4. Köszönöm a segítséget, én is a Ghi-s szappant nézegettem még mint potenciális jelöltet, de valahogy elcsábított a többi :-)
   Ezért is emelem ki minden esetben, hogy nagyon száraz a bőröm meg "mindenki más", meg hogy az "én problémámra" stb, hogy ne legyen általánosítás semmilyen tesztből.
   Sajnos Eszter oldalán nincs lebontva problémákra vagy bőrtípusra a szappan választék, ezért kicsit nehéz volt elsőre a tutiba nyúlni.

   Így van, bárki tölthet fel a krémmániára bármit, nem kell engedély, pont azért írtam, hogy a tudta nélkül ( nem rossz értelembe) , hogy éreztessem nem ő kért meg erre téged, és örülök, hogy jelentkeztél, bár tök sajnálom azt is, hogy egy ilyen ügy miatt hosszú idő óta magyarázhatod a jó szándékot, de szerintem ez teljesen normális, én is segítek ott ahol lehet.

   A testvajakra is nagyon rá vagyok indulva, így mindenképpen lesz még próba:-)

   Törlés
 8. 4 éve regisztráltam meskára, ahol persze azonnal szembe jöttek Eszter szappanjai. akkor még szinte egyedül volt a házi szappankészítéses prodzsektjével, legalábbis 1-2 másik (sokkal kevésbé népszerű) hasonló boltocska volt csak.

  néhány hónap múlva rendeltem is tőle 4 félét, egyiket elajándékoztam, a másik hármat pedig én használgattam. azért csak gattam, mert végül sok hónap nem hozzájuk nyúlás után egyszer csak kipakoltam a szappantartóból.

  tény, h akkor még nem nagyon foglalkoztam azzal, mennyire természetes terméket használok ill. a termékek összetételét eszembe se jutott volna megnéznem, nah meg persze esélyem se lett volna értelmezni. (most se, de krémmánia jó barátom nekem is)
  szóval olykor kezet mostam velük vagy néha megfürödtem, de zavart, h nem habzanak eléggé és inkább mindig a tusfürdőhöz nyúltam.

  az egyik szappant (asszem a teafásat, de lehet, h a holt tengerit, mert még olyat kértem és egy mentolosat a pasinak) megpróbáltam bevetni hajmosáshoz is, hát egy próbálkozás után nagyon megorroltam rá. nem habzott, a hosszú hajamba alaposan beletekeredett és hajmosás után utáltam kiszedegetni belőle az apró ilyen-olyan összetevő darabkákat. utána szokásos hajbalzsamot nyomattam (persze az még szilikonos volt) és nagyon elégedetlen voltam.

  lassan 2 éve már rengeteg féle szappant kipróbáltam a mediline és a herbaház kínálatából, igaz 99%-ban kézmosásra (és azóta hiába áll ott a folyékony szappan is a fürdőszobában, nem szeretek ahhoz nyúlni), hamarosan szerintem teszek egy új próbált Eszter termékeiből is, szigorúan kézmosásra. mert fürödni nem tudok nem tusfürdővel. de persze abból is igyekszem a jobb összetételűt választani és utána alaposan hidratálni valamelyik kedvenc testvajammal.

  jah és az arcpakolás porai, nah azokkal már vagy 1 éve szemezek, ha rendelek szappant, tuti, h egy por is befigyel majd, annyira gusztának és jónak tűnnek. neked azok nem keltették fel az érdeklődésed?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ugrottam rá az arcpakolásokra, mert fönn is írtam egy hozzászólásban ( még nem láthattad mert most írtam :-) ), hogy itt-ott olvastam róluk, nem írt senki rossz dolgokat, de sok volt a semleges vélemény, így nem éreztem késztetést.

   Én sem szeretem amúgy ha nem habzik ( legalább egy kicsit) a szappan ha fürdök vele, vagy legyen vastag krémje nem tudom...anno, sok éve én is ezért hagytam abba a szappannal fürdést, de most meg a "natúr" feeling miatt nyomom, amiről akkor fogalmam sem volt, tehát same shoe..:-)

   Tehát legyen nagyon illatos, habos és tejes, és természetes...a legközelebb ehhez az OVIS szappankák voltak, és abból nekem az iszapos jött be a legjobban, de hajat azért azzal se mosnék:-)

   Törlés
  2. Kedves Dyna! Eszter írja is, hogy nem kimondottan hajmosásra valók ezek a szappanok. Ha valaki mégis erre szeretné használni, akkor a végén ecetes öblítés szükséges, ami kiviszi a ragacsos érzést és maradványokat a hajból.
   Arcot viszont lehet velük mosni, szép eredménnyel :-)

   Törlés
 9. Érdekesek ezek a szappanok :) Mág nem próbáltam egyik fajta ilyent sem, de nagyon vonz, hogy kipróbáljam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha megtetted, várom mit gondolsz róluk, kíváncsi vagyok, ha jó, ha nem :-)

   Törlés
 10. Sziasztok!
  Én régóta használom Eszter szappanjait. Természetesen van ami kedvenc, és van, ami nem, de ez személyes mindenkinek, mert mindenkinek más illat jön be. :) Én pl. kimondottan szeretem, ha van benne dörzsis rész, ezért aztán én pont azt szeretem jobban, ami olyan. :) És ezektől a szappanoktól ne várjátok, hogy habzani fog, mert pont a habzó rész, ami nem természetes, ezért azt nem igen fog beletenni Eszter, szerintem. Viszont: a testvajat nagyon ajánlom, mert szuper! Arcra is, mindenhová. Én a rózsásat használom, nekem az nagyon bejött.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így van, mindenki más, más elképzeléssel és igényekkel,más bőrtípussal és pont ezért szép az élet :-)

   Habzásnak én sem SLS-t gondoltam :-), de sok természetes szappan is van ami kicsit habosabb, és az Eszter szappanok közül sem mind habzik egyformán, szerintem ez a habzás dolog összetett kérdés ( vagy épp nagyon egyszerű), nem néztem utána, így nem is tudok érdembe hozzászólni.

   Uhhh ezt a testvaj dolgot nagyon mondjátok, biztos kipróbálom!

   Törlés
 11. Évek óta használom Eszter szappanjait nekem jól beváltak. Ekcémám van emellett illat és több fajta vegyszer allergiám. Amikor kiderült, hogy tusfürdőt nem használhatok akkor bio boltokban kerestem szappant ami jó a bőrömnek de sajnos nem találtam ekcémám szinte mindegyiktől maradt de volt olyan amitől romlott. Blogosként egyik ismerősöm oldalán akadtam Eszterre szerencsémre, mert a szappanjai karban tartják bőrömet és nem küzdök a viszketéstől. Kedvenceim a rózsás, levendulás és a ghí-s szappan. Közben kaptam ajándékba ismerőstől természetes bio szappant azt kipróbáltam kézmosásra kijött újra az allergiám. Nekem Eszter szappanjai az életemet könnyítik meg ezért használom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen ez így a korrekt, mivel neked valóban problémás a bőröd, és az illatokra is érzékeny vagy, ezért te jóval jobban érzed ha valami számodra "nem az igazi".
   A Ghi-s szappant én is ki fogom próbálni, hátha az lesz a kedvenc nekem is.

   Törlés
  2. Ghí-st egyszer Eszter küldte, mert kifogyott amit rendeltem jól tette, mert azóta kedvencem. :)

   Törlés
  3. Na akkor jól ráérzett, nekem is inkább meg kellett volna kérdeznem a vásárlás előtt...de jól van ez így:-)

   Törlés
 12. Én nagy rajongója vagyok Eszternek és termékeinek. Ajánlás útján próbáltam ki a 3 éves ekcémás lányom bőrén a ghís testvajait és pár nap alatt helyrehozta, míg a gyógyszertár és bolti krémekkel semmi nem változott. A lányaimnál a fürdés után a levendulás testvaj a nyerő, magamnak az indiait használom, ha gond van a bőrömmel, akkor a teafaolajosat.Szappanjai közül az indiait és a fahéjasat szeretem, utóbbi kizárólagos arctisztító szappanom lett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh sajnos a gyógyszertári krémekbe sem lehet megbízni, hisz az viszi be a termékét aki "akarja" ( pénz, népszerűség, üzlet és kapcsolatok)..a boltokról nem is beszélve ( pl polcpénz stb)..

   Köszönöm, hogy írtál több termékéről is, a fahéjasat milyen arcbőrre szereted ennyire? ( száraz, érzékeny, pattanásos?)

   A testvajak mennyire illatosak?

   Törlés
 13. Esztertől elejétől kezdve vettem szappanokat,mindenkinek ki kell próbálni,hogy neki melyik jön be.
  A Névtelen hozzászólók nálam le vannak tiltva, nem férnek bele a világképembe,mert ugye,mindenkinek van neve,senki sem névtelen.Vállalja magát.
  Ami még eszembejutott,hogy mindig a jó termékeknél alakulnak ki ilyen viharok.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem sok olvasómnak nincs "profilja", de még semmi negatív nem érkezett tőlük...sőőőt!
   Én hagyom őket, mert nem mindenki akar regelni egy hozzászólás miatt ( másrészt regisztrációnál is azt ír be amit akar, nem személyi, így lényegtelen :-) ).

   A többivel teljes mértékben egyet értek :-)

   Törlés
 14. Imádom Eszter szappanjait! Évek óta pikkelysömörrel, és hormonproblémáim miatt pattanásokkal küszködtem, de elkezdtem használni a szappanjait (konkrétan a holttengeri iszapos jött be nagyon) és remekül megszüntette a problémáimat :) Nem mondom, hogy néha nem jönnek vissza, de sokkal jobb eredményt elértem a szappanjaival, mint bármilyen más (akár orvos által ajánlott) kenceficékkel..Hála neki inkább a tünetmentes időszakok a hosszabbak, nem úgy mint azelőtt, mikor fél évekig takargatnom kellett a csúnyaságaimat..:) Fruzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Holt tengerit én is meg fogom próbálni az arcomra is.
   Jók ezek a holt tengeris cuccok az fix!
   Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalataid :-)!

   Törlés
 15. A fahéjas szappant én vegyes, 'T' vonalon néha pattanásos arcbőrre szeretem nagyon. A testvajak hosszan illatosak, végül a szappanoknál ismert édeskék, tejes illattal múlnak el. Az én bőröm issza a ghít, így éjszakai arckrémként is használom- ha éppen "rügyezek",akkor teafásat. A testemre kenve is gyorsan beszívódik, de arc kivételével nagyon száraz a bőröm. Hogy mennyire gyorsan szívódik be, az teljesen bőrfüggő, nekem ideális :)
  A gyógyszertáriak közül a szteroidosig nem jutottunk még el, de most már nem is kell majd szerencsére.
  Bátran próbáld az arcodra a szappanokat szerintem, utána testvajjal nagyon finom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a választ:-)

   Jajjj de jó, én is nagyon száraz vagyok, így örömmel olvastam amit írtál!
   Engem nem zavar ha egy testápoló nem szívódik gyorsan, vagy ragacsos vagyok, mert a száraz bőrömmel ez tök jó érzés:-)

   Arcra a problémás bőröm miatt nem mertem használni, de valószínű az iszaposnak nekiugrok :-)

   Köszi a tanácsokat!:-)

   Törlés
 16. Az "egyéb" vitákba nem megyek bele, a hozzászólások, regisztrációszámolgatások magukért beszélnek. Nincs mit hozzáfűzni. :-)
  Viszont a testvajat én is nagy szeretettel ajánlom! Zuhanyzás után szétszakadni vágyó bőröm miatt nagy testápoló fogyasztó voltam mindig. A testvajak után sokkal jobb a helyzet. Megengedhetem magamnak, hogy lusta legyek felkenni, vagy elfelejtsem - és akkor is megmaradok! Ez nagy szó. :-) Illetve amire még nekem extraszuperjó: sarokápolásra. Néhány éjszaka testvajas lábra zoknit húzva és kész a tökéletes láb. A levendulás a kedvencem.
  Legutóbb arcpakolást is rendeltem. Az én bőrtípusomhoz a spirulinásat ajánlotta Eszter - nagyon bevált! Az apró ráncocskáim szépen kisimultak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-)

   Biztos, hogy ki fogom próbálni a testvajakat, most már csak azt nem tudom melyiket válasszam, mert mind nagyon csábító!

   Ezek a testvajak mind "hasonló" tulajdonsággal bírnak? Mármint mind jól hidratál és ápol, a gyógynövény "csak" egy kicsit hozzáad és illatot biztosít..jól gondolom?
   Ki az aki próbálta esetleg mindet?

   Törlés
 17. Kedves Mindenki!

  Kisebb nagyobb kihagyásokkal, de mondhatom, hogy rendszeres használója vagyok az Eszter szappanoknak!
  A kisebb nagyobb kihagyások abból erednek, hogy nekem is vannak problémáim a habzással és a szappanok illatával. Szeretem, ha valami erősen illatozik és erősen habzik. Erre első sorban a tusfürdők képesek. A probléma csak az, hogy az összes létező tusfürdő egyszerűen tönkreteszi a bőröm, literszámra kenem magamra a szintén erősen illatozó testápolókat, de az sem segít. Tele van a karom és a hátam piros, viszkető, száraz foltokkal. a lábszáramról pedig darabokban lehet levakarni a bőrt. Mikor már kellőképpen hazavágtam a bőröm, na akkor veszem elő mindig Eszter szappankáit, amik nagyjából 2 hét alatt szépen rendbe teszik a bőröm. Ha a szappanokat használom nincs szükségem testápolóra és a borzalmas foltjaim is eltűnnek. Első sorban a ghís a kedvencem, de szeretem az iszaposat, a csokisat, az ásványosat is. Arcmosáshoz első sorban az ásványosat használom. A testvajak közül a teafásat próbáltam, ami egy kisebb csodát tett velem. Intim borotválkozás után ugyanis mindig begyulladt, piros volt, viszketett és égett a bőröm. Mióta a testvajjal kenem magam borotválkozás után, olyan a bőröm mint a selyem és minden kellemetlen borotválkozás utáni mellékhatás megszűnt létezni!!!! Az arcpakolások közül nagy kedvencem a spirulinás. Mikor megrendeltem, kicsit kételkedtem az ígért hatásban, de minden szóról szóra igaz volt amit olvastam a leírásban. Azt hiszem, hogy az arcbőrömmel sok problémám nincs, egyszerűen csak száraz, de nem pattanásos, nem miteszeres, nem csillog, tehát alapjában véve nincs vele sok bajom, mondhatom hogy "szép" bőröm van, mindezek ellenére a spirulinás pakolás után olyan érzésem volt mintha egy teljesen új bőrt kaptam volna. A bőröm láthatóan tisztább lett, szebb lett a színe és valami elképesztő módon puha és selymes tapintású lett. Egyedül amivel meg kell békélnem az a szappanok,. testvajak, arcpakolások illata. Tudatosítani kell magamban, hogy lehet, hogy nincs olyan finom illata mint a tusfürdőknek és testápolóknak, de a bőröm ezeket a termékeket szereti. Mindenki ajánlani tudom Eszter termékeit. Első rendelés előtt mindenképp érdemes vele felvenni a kapcsolatot, mert nem minden termék jó, minden bőrtípusra. Viszont Eszter nagyon segítőkész, segít megtalálni mindenkinek a hozzáillő szappant vagy testvajat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen nekem is meg kellett volna kérdeznem, hogy az extra száraz bőrre mit javasol, mert látom a ghís cuccok lettek volna az ideálisak.

   Viszont abszolút nem bántam meg ezeket a termékeket sem, én szeretek kísérletezni, és ha nincs mihez viszonyítani, akkor hogy emelkedjen ki egy termék a sok a közül, ami számomra (!) a top lehet?

   Nagyon köszönöm és örülök neki, hogy ezt a széleskörű tapasztalatot megosztottad, felkeltetted az érdeklődésemet pár termék iránt.

   Sajnos én is nagyon illat párti vagyok, de ebbe az "India" egész jól szuperált.

   Törlés
 18. Én is írtam az Eszter szappanokról a krémmánián, kb. amint felkerült, meg tényleg szeretem őket, és azóta is tartom az ott leírt véleményemet! Ezek közül csak az ásványosat használtam, de az már elfogyott, jelenleg a barackos van még meg nekem. Tényleg nem habzik, ami picit zavar, de én sem ma kezdtem a szappanozást, meg a természetes kozmetikumok próbálgatását, így ezzel még meg is tudtam barátkozni. Én szinte sosem használok testápolót, a testemen szerencsés a bőröm, az arcom az igazi káosz, de néha azt is megmosom vele, minden gond nélkül. Ici-picit szárít, de ezt betudom a télnek is. Az arcom mitesszerekre hajlamos, könnyen kiszárad, könnyen bezsírosodik, emellett pikkelysömörös is. Igazi "álombőr". Eszter szappankája azonban nem bántja, inkább nyugtatja, de nekem az OVIS verbénás is van ilyen jó.
  Hajmosásra ecetes öblítéssel sem vált be, rettenetes lett tőle a hajam, ragacsos marad, kemény, gubancos, de eddig még minden szappannal így jártam. Pedig mivel a fejbőröm is pikkelysömörös, jó lenne arra is valami megoldást találnom, ami természetes. Számomra szimpatikus Eszter, és lehet rendelek is még tőle, de mindig van más és más amire kíváncsi vagyok.
  (És végre itt a képem, és a nevem!:P)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem sem az igaziak a sampon szappanok, bár még nem próbáltam sok márkát, és Eszter szappant sem a hajamra, de én is szívesen vennék olyat ami szilárd és nem olyan hatással van a hajra mint amiket láttam és tapasztaltam. ( bár valakinek működik)

   Törlés
 19. Tök jó, hogy végre átterelődött a szó itt a "nézeteltérésről" a szappanokra, és Eszter termékeire.Nekem csak az tűnik véletlenül szembe, hogy hirtelen nagyon sok hozzászólás érkezett a blogra ( 8-10-et is számoltam)olyanoktól, akik azt írják, hogy évek óta használják a termékeit, és az egekbe dicsérik, néha már kicsit olyan reklámszagúan. Mintha mindenki próbálta volna Eszter szappanjait, aki ezen a blogon valamikor regisztrált. :)) Az előző Eszter szappanos bejegyzésnél, ahol elkezdődött a "nézeteltérés" ezek még sehol nem voltak...Nem vagyok a Névtelen rágalmazó mellet, ellene sem, mert nem tudom a dolog hátterét, mint érdekesség vettem ezt észre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először is nem kell ezen a blogon regisztrálni elég a blogger-nek lenni vagy gmail birtokában létre hozni egy hozzáférést! Másik az előző írást olvastam de idő hiányában nem reagáltam rá lévén december ment a készülődés Karácsonyra. Én arccal vállalom ki vagyok meglehet nézni a Facebook-on mióta követem Esztert vagy blogját, hogy mióta írok oda és nagyon nem tetszik, hogy valaki kétségbe vonja a véleményem amit fentebb leírtam.

   Törlés
  2. A FB-n is sok követője van Eszternek, és ő is vezet blogot az oldalán, így ez teljesen természetes, hogy (mivel közzétette az írásom linkjét) jönnek és kommentelnek a vevői ( nagyon helyesen).

   A többség aki hozzászólt nem az én olvasóm, tény és való, hanem az övé.
   Az én olvasóim közül sokan vagy nem próbálták vagy nem szerettek volna hozzá szólni a bejegyzéshez.

   :-)

   Törlés
  3. Köszönöm smink és más, ezt szerettem volna én is már fentebb is leírni, csak Te jobban megfogalmaztad, lehet, hogy Marianna ezért sem értette, amit én írtam.;) Szóval hát szépen összegyűltek itt az Esztert kommentelők, amit most már értek, ezért "szaporodtak" így el az őt védő kommentek....

   Törlés
  4. Én meg azt nem értem, miért gond az, hogy kiállunk valami és valaki mellet! Eleve ez a blog többségében egész másról és másokhoz szol.

   Törlés
  5. Szerintem "gond"-ról nem volt szó..pont azt írtam, hogy ez így helyes, és természetes! Ti vagytok a fogyasztói, így egyértelmű, hogy olyan fog ide írni, aki érdekelt a kérdésben, és nem olyan aki nem is ismeri a termékeket ( jobb esetben ugye).

   A bloghoz pedig nem tudok hozzá szólni, sajnálom, ha így látod, szerintem pont elég szappannal és bőrproblémával foglalkozok, de örülök, hogy mégis visszanézel ide, köszönöm :-)

   Törlés
  6. Nem gond Marianna, nem állok én senki mellett és senki ellen sem, csak kicsit olyan szokatlan "kampányszerű- reklámszagú" volt ez a hirtelen jött Eszter-védő dömping. :) A második mondatát nem értem, hiszen ez a blog pont arról szól, amiről szólnia kell, és pont azokhoz, akikhez kell szólnia.:)

   Törlés
 20. Valamit elfelejtettem :) Mikor először próbáltam a testvajat, meleg volt, így aggódtam kicsit. Mivel száraz a bőröm, nyáron is kell a testápoló, azonban nincs az a könnyű állagú krém, amit ki ne izzadnék a hőségben. Teljes megdöbbenésemre a testvaj maradéktalanul felszívódott. Pedig ez nem könnyű állagú, kifejezetten zsíros, hiszen ghí :) Napozás után kifejezetten jó :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jujjjj ez nagyon jól hangzik, bár én még a disznózsírt is el tudom viselni magamon 70 fokban is, így úgy látom még pici kétség sem maradt bennem!

   Köszönöm:-)

   Törlés
 21. Az én anyukám is főz szappanokat :) és meg kell mondjam azok is csodaszerek egy csomó bőrproblémára. Kezdem azt érezni elég az ha valami 100%-osan természetes. Ő sem tesz bele semmi mű dolgot, semmi irritáló, allergizáló hozzávalót.
  Én Eszter szappanjait még nem próbáltam, épp azért mert a fürdőben ott érlelődik anyukám kb 3 kilónyi szappanja :) de a vitát a hozzászólások elején én sem értem, a konkurencia tényleg inkább azon gondolkozzon el ő mit nem csinál jól, miért nem olyan népszerű mint Eszter. Nem fröcsögni és irigykedni kéne "jó" magyar szokás szerint hanem örülni más sikerének és igyekezni hogy ő is elérje azokat. Ha még nem sikerült. ....és láthatóan nem.

  VálaszTörlés
 22. Szia! Én eddig Esztertől a Ghis kecsketejszappant próbáltam és imádom! Ajándékba kaptam, aminek nagyon örültem, mert szándékomban állt kipróbálni. Az illata mondjuk számomra furcsa, mert valahogy olyan tej szaga van. De a bőrömnek nagyon jó. Nem szárít, fürdés után igazán puha lesz tőle. Már le is adtam a következő rendelésemet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem jött meg a rendelésem, de ezeket kértem: zabos-mézes szappan, india, bounty szappan, és egy citromos szappant. Sajnos Eszter már nem tud főállásban a szappankészítéssel foglalkozni, az állatait is el kellett adni. Emiatt az áprilisi rendeléseket csak májusban tudja majd teljesíteni. Pedig nagyon várom már a szappanokat.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Hogyan tovább....?

Kedves olvasóim!

Bizonyára észrevettétek, hogy a blog nem frissül..
Köszönöm a sok aggódó levelet, minden rendben van velem, egyszerű okai vannak a "hallgatásomnak" amit ma induló instagram oldalamon el is tudtok olvasni.

Keresd: @sminkesmas az Instán

A jövőben a tevékenységemet az insta oldalamra korlátozom, egyrészt a limitált karakterszám miatt ami ott írható (így nem merülök el órás cikkek írásában) másrészt az egyszerű kezelhetősége miatt.

Frakcionált CO2 lézer napló - 1.nap

Ahh ez is eljött..de jó..hmmm

Aki lemaradt a felvezetőt ITT találja.

Reggel lepörgött az életem filmje, hogy akarom-e én ezt...feltódultak az emlékek, hogy azért ez nem olyan fincsi dolog..na meg most új helyre megyek..igen..döntött a jobb ár, beadtam a derekam..

Természetesen a klinikát előtte leinformáltam, sok művész és színész látogatja - amitől én pont rosszul vagyok, tehát ez nem vonzó a számomra, de arra pont jó, hogy ha nekik megfelel akkor nekem sem kell besz*rnom..

Mivel nem csinálok reklámot senkinek ( he-he ezt a kezelést sem promóért kaptam sajnos ), ezért csak annyit mondok róluk, hogy wow meg "ez igen", ritka kedvesen és előzékenyen bántak az emberrel, és roppant széleskörűen tájékozódtak mielőtt nekirontottunk volna az arcomnak..100pont!

Na de nem ez a lényeg..kezdem.

Fotona 3D arcfeszesítés 3. alkalom

A Fotona 3D és 4D az arcfeszesítő eljárások legújabb, több kezelésből álló kombinált módszere. A 3D három lépcső/ülés, a 4D pedig négy lépcsős kezelésből áll/ alkalom.

Az első kezelésemről és élményeimről ITT a második alkalomról és a felmerülő kérdésekről pedig ITT találjátok a beszámolómat. Ezt azért javaslom elolvasni, mert a lényeges információkat ezek tartalmazzák.

A harmadik alkalommal is minden azonos módon zajlott mint előtte, így erről semmi újdonságot nem tudok elmondani, így elkezdem inkább összegezni mit látok idáig.