Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2012

AHA - Glyskincare a szebb és fiatalosabb bőrért

Nem célom a termék üzleti népszerűsítése, egyszerűen a bőrproblémáim miatt előnyben részesítem a glikosavas termékeket, hisz a száraz mégis mitesszeres és comedós bőrömet szépen megnyitja, így a gyulladások részben elkerülnek és a tisztítás is könnyebbé válik. GlySkinCare 5%-os krém Az Isis Pharma Glyco-A 12 %-os termékével ellentétben ( amiről olvashatsz ITT ) ez a termék nem gyógyszertárban hanem kozmetikustól vásárolható.

IPL avagy a villanófény tapasztalatok

IPL vagyis Intese Pulsed Light, konyhanyelven villanófény eljárás már nem számít újdonságnak a kozmetikusok és orvosok körében. Az első kezelésemen sok sok éve ( talán 9?) estem át. Maga az IPL technológia felhasználása igen széleskörű ( szőrtelenítés, bőrfiatalítás, pigmentáció csökkentése, értágulatok, akne kezelése stb ), így rengeteg kozmetikában elérhető. Én mégis azt javaslom, hogy komolyabb problémánkat orvossal kezeltessük, hisz rengetegen kínálják már ezt az alternatívát. Szóval olcsó húsnak híg a leve..

A nagy szemhéjpúder teszt - MAC eye shadow

A szemhéjpúderek terén óriási szín és márkaválaszték várja a kísérletező hölgyeket, így gondoltam szentelek én is egy pár bejegyzést ennek a témának. Mac palettáim Terveim szerint több márkát szeretnék elemezni nektek, viszont mivel már évek óta ezekkel foglalkozom és a gyenge termékek kihullottak az idő folyamán a szórásból, így inkább azokat a festékeket venném nagyító alá amiket érdemes megvenni, mert kiállták a próbát. Első alkalommal a MAC eye shadow termékeiről írnám le a véleményem.

Radiage Pelleve non-invazív kezelés

A Radiage = Pelleve technológiával 1 éve találkoztam első alkalommal, amikor úgy gondoltam, hogy többre van szüksége a bőrömnek mint egy kozmetikai kezelés, de természetesen plasztikai beavatkozásokban nem gondolkoztam. Ekkor jött a képbe ez az új eljárás, melyet sikerült egy nyitási akció keretein belül elcsípnem.

O.P.I alapok és neon szerelem - hogyan legyen olcsón szép?

Nem volt tervbe, hogy a körmökre is kitérek, hisz nem igazán értek hozzá, illetve azon kívül, hogy legyen rendben, nem is igazán szórakoztat. Viszont hogy kezd megcirógatni az első igazi napsugár, kedvet kaptam a fiókom aljáról előszedni a zsákmányolt tavaszi színeket. Neon lakkok Régen igyekeztem minőségi lakkokat vásárolni, de erről rég leszoktam, mert rájöttem, elég ha 2 professzionális termék a birtokunkban van ( alulra és felülre :-) ), és a köztes színeket akár pár száz forintért is megoldhatjuk. Így könnyebben tudom követni a körömlakk divatok változásait, és nem is terheli a pénztárcámat..ja és nem kell úgy éreznem a soha ki nem ürülő több ezer forintos köröm lakkomnál, hogy kárba veszik.

Az elmaradhatatlan porpúder

Hát a cím lényegében a véleményemet is tükrözi, hisz sminkesként nálam elmaradhatatlan részét képezi a sminknek a porpúder. Nem csak fotózásokon, hanem a mindennapi életben is használom. Most a kedvenc termékeimet venném nagyító alá, amik az évek alatt ellenálltak a lemorzsolódásnak. Porpúderek Biztos találnék még egy-két túlélőt a fiók alján, de mivel nem véletlenül vannak ott, inkább most nem pazarolnám a türelmeteket rájuk. A púdereim között van áttetsző (transparent) és színezett termék is, mert más-más helyzetekben használom ezeket..no de akkor lássuk őket bővebben..

"Miért vagyok pattanásos?" - A problémás bőr okainak felderítése

Sajnos a mai világban egyre több felnőtt fut bele oda nem illő bőrproblémákba amikor belenéz a tükörbe..."..miért vagyok pattanásos 20..25..30..35 felett?" Én is sokszor szembesülök ezen csoda kis lényekkel, amik az engedélyem nélkül átveszik az uralmat az arcom felett. De mik ezek, ha én nem voltam még tini koromban sem pattanásos...sőőőőőt mit nem adtam volna ha kijön rám egy pattanás 13 évesen...mmmm...olyan felnőttes lett volna..de nem, semmi..és eljöttek a 20-as éveim....

Arcszobrászat műtét nélkül, újdonság a szépülni vágyóknak!

Míg "régen" pontozós injekciós eljárással lehetett csak teljes arcfeltöltést véghez vinni, ami sok-sok szurit jelentett az arcon, ezt sikerült tovább fejleszteni és sok helyen olvasok egy kíméletesebb eljárásról, ahol mikrokanülös módszerrel, legyező szerűen terítik szét a töltő anyagot, így jóval kevesebb szúrás szükséges.

Viaszarcok avagy a botox

Bevállalom, én is élek vele.. Szerencsés vagyok, így nem nagy mennyiségben, igazából csak a szemöldököm között  lévő morcos és koncentráló ráncomat tüntetem el vele, így próbálom megelőzni ennek elmélyülését és dominanciáját. Botox Pár éve vettem észre, hogy nem igazán teszi kedvessé az amúgy sem annyira kedves arcomat az a kemény szemöldök ráncolás, amit automatikusan véghez viszek naponta többször is az arcomon. Sajnos okkal és ok nélkül is éltem eme mimikai tehetségemmel, így egy reggel sminkelés közben arra lettem figyelmes, hogy mi az a törés a szemöldököm között..természetesen az idegtől és a koncentrálástól azonnal láthatóvá vált a válasz a kérdésemre...

Szájfeltöltés vagy natúr ajkak?

Bizonyára sok lány eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne teltebb ajkakkal, aztán megnézegetett egy két Angelina Jolie képet, és másnap bejelentkezett a plasztikai sebészetre... Persze - persze tudom, hogy sok esetben alapos mérlegelés és esztétikai igényesség előzi meg a feltöltést, és nem mindenki vág bele a lecsóba alapos tájékozódás nélkül, így akit érdekel a téma, nem elégedett az ajkaival de szeretne megmaradni a természetesnek tűnő látványnál, annak ajánlom a témát.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Étkezés megváltoztatása a bőr szemszögéből - A hús

Mikor már végképp elkeseredtem a bőrproblémáim miatt elkezdtem azon is gondolkozni, hogy ugyan kívülről mindent megteszek és kipróbálok, de belülről miként tudnám megelőzni a gyulladások és pattanások kialakulását - természetesen nem gyógyszerekre gondolok- . 67 étterem - előételem Ennek több mint 10 éve. Egy külföldi barátomtól hallottam először arról, hogy a táplálkozásából kihagyta a melegvérű állatok húsának fogyasztását -állatvédő volt- és mellékhatásként a hátán lévő gyulladt pattanások teljesen elmúltak. Mivel jól ismertem a problémáját és meg is mutatta az "új bőrét", nem hittem a szememnek!

Bye bye hegek avagy a dermaroller

Akik pattanás után visszamaradó hegekkel küszködnek, biztos találkoztak már a dermaroller kezelés elvével. Ez egy pici sűrűn tűs henger ahol a tű hossza változó lehet - bőrproblémától függően alkalmazzák a hosszokat. Dermaroller Ezt a hengert tologatják végig a bőrön a kezelés alatt...no de ne szaladjunk előre.

Roaccutan / tenutan / diane 35

Sok bőrgyógyász végső elkeseredésében vagy az egyszerűsége miatt tablettás kezelésekhez nyúl a siker érdekében, így történhetett meg, hogy az én bőrömre is alkalmazásra került ez a két fajta gyógyszer. Nem mondom, hogy átgondolatlanul sűrűn javasolják ezeket a készítményeket, de mivel sikeres és látványos kezelés ezért nagyon hamar és valós kivizsgálások nélkül is megkaphatja bárki.

Lézeres hámlasztás

Pár éve eljutottam arra a pontra és elhatározásra, hogy annyira gáz a bőröm, hogy ezt szedjék le, és adjanak újat helyette. Mivel szeretek kísérletezni és drasztikusabb megoldásra vágytam, ezért a lézeres hámlasztás mellett döntöttem. Több ilyen hámlasztásom volt egymás után, mert olyannyira fel volt vastagodva a bőröm kétoldalt a problémás területeken, hogy 1 alkalom nem volt elég ( az orvos egyénileg beállítja a gépen, hogy milyen mély legyen a hámlasztás).

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Green peel / gyógynövényes hámlasztás / ázsiai hámlasztás

Kezdetnek szeretném kiemelni, hogy mind a 3 név ugyan azt a fajta eljárást takarja. Anyagban és gyártóban lehetnek eltérések, de a mechanizmus ugyan az.. Lebutítva: adva vagy egy gyógynövény keverék apróra törve mint a teafű és egy aktiváló anyag amit összekever a kozmetikus ( mert kozmetikai kezelésről beszélünk), és ezt kezdi bedörzsölni a bőrbe. Nem mondom, hogy kellemes, bár én nagyon jól bírom - de nyilván csak azért , mert lelki szemeim előtt megjelenik, hogy mennyire de mennyire szép leszek :-D.

Hydroabrázió bővebben

A hydroabrázió abban különbözik a gyémántfejes csiszolástól, hogy itt a víz erejével hámlasztanak. Máshogy is néz ki a gép, egy fémlap "rezeg", ezt csak enyhén érintik a felülethez, és a vizes / tonikos bőrön használva a folyadék porlasztásával jön létre a hámlasztás.

Mikordermabrázió / bőrcsiszolás / hydroabrázió

Sok problémára kínál megoldást egy alapos bőrradírnál többet nyújtó kezelés, és ez pedig a mikrodermabrázió. A bőrcsiszolás ezen módjával már akkor megismerkedtem amikor még nem gyémántfejes gépek voltak, hanem csak kristálypor keringtetésűek...nem tegnap volt.. Nagy szakmai / gépi háttérbe nem akarok bele menni,mert ezt mindenki megtalálja a neten. Jelenleg a gyémántfejes bőrcsiszolást és a hydroabráziót használják a legtöbb szalonban, így ezekről írnám le a tapasztalataimat, mivel hosszú évek alatt rengetegszer szükségem volt a jótékony hatásukra.

Kezdődik..

Nos akkor neki is ugrok... A tini éveimet mindenféle bőrprobléma nélkül átvészeltem..mondhatni gyönyörű normál bőröm volt...persze tele szeplővel-de hát abba ugye beletörődtem.. a szeplő eltávolítás gondolata csak villámként cikázott át néha a derült égbolton, komolyan sosem gondolkoztam benne- bár  azért boldogabb lennék nélkülük,de hát ez 'mission impossible' túlzás nélkül...egyszerűbb lesminkelni ( ha zavar).

Smink és más

Mindenkit köszöntök! Az elkövetkezőkben szeretném megosztani tapasztalataimat különböző szépülést ígérő termékekről és kezelésekről. Évek óta figyelemmel kísérem a szépészet újdonságait, így szeretnék egy fórumot ahol segítséget nyújthatok - kaphatok, illetve véleményeket olvashatok másoktól. Sok oldalt / fórumot végig böngésztem és az a tapasztalatom, hogy az emberek hiába próbálnak ki bizonyos szépészeti termékeket vagy beavatkozásokat, arról bővebb, részletes véleményt nem alkotnak- vagy ha igen azt órákig tart megtalálnom. Persze van olyan is-első sorban "trendi" termékek, amikről blogok ezrei regélnek. Nos engem nem csak termékek és sminkek érdekelnek, hanem minden olyan beavatkozás, eljárás vagy életmód ami a jobb megjelenést szolgálja-és ebbe a sport és a táplálkozás is bele tartozik. Személy szerint nem vagyok a plasztika híve, de a barátnőim 95%-a viszont igen, így a náluk tapasztalt dolgokat is szívesen megosztom,ha van rá igény. Tehát lányok, blogra fel..