Ugrás a fő tartalomra

Ajak filcek, lip tint, lipstain összehasonlítások

Nagyon szeretem az ajak tintákat, mert sokkal tartósabbak mint más, nem ragadnak és kényelmesebbek.
Lip tinták

Van is egy gyűjteményem, így gondoltam össze hasonlítom őket.

Színben a világosabb és természetesebb árnyalatokat kedvelem, így ezért van ami halványabb, de akad köztük sötétebb is. A színeket ezért szándékosan nem elemzem, hisz mindenkinek más az ízlése.


 Ami minden ilyenre vonatkozik, az három dolog.
1. A színeket lehet rétegezni, tehát száradás után annyiszor lehet erősíteni amíg tetszik, nem lesz túrós vagy ledörzsölhető.
2. Csakis száraz és zsírmentes ajkakon működik megfelelően a dolog.
3. Száradás után kötelező az ajak ápoló használata, de tetszés szerint szájfénnyel is variálhatunk, szigorúan a tinta fölé.

Estée Lauder - Lip Tint
Amikor először megjelentek ezek a tinták kb 10-15 éve, akkor ugrottam rá az Estée Lauder -Pure Color Lip Tint-re, úgyhogy ez a legöregebb termékem.
Mivel sokáig nem volt itthon más gyártó akitől lehetett volna ilyen készítményt vásárolni, ezért nagyon spóroltam vele, így még a mai napig is használható. Minőségéből szinte semmit sem vesztett, nagyon szép és igényes kivitel, szivacsos aplikátorral lehet felvinni ezt a folyékony tintát. Ez a mód tetszik a legjobban, mert így tudom kontrollálni, hogy mennyi festékem van még, nem szárad ki, és 3 húzásból megvan a teljes száj egyenletes befedése. Kicsit "olajosabb" így nem szívódik be és szárad meg azonnal, így lehet finomítani, maszatolni, korrigálni.


Avon Lip Marker
Az Avon Lip Marker-e a másik ilyen "retro" termék, amit régebben kiadott a cég, és nem értem miért szüntette meg, mert nagyon jó és tartós, az évek alatt se száradt be, a mai napig használom amikor az eszembe jut, és semmivel sem lett gyengébb a minősége, tehát szuper. Ez már kerekített keményebb filc végződéssel rendelkezik.
Mint minden filcnél itt is satírozni kell az ajkakat, de ez is elég "vizes", így jó vele dolgozni, lassan szárad, de nem vészes. Remélem az Avon kiadja még ezt a termékét.

Essence Lipstain


Essence Lipstain is limitált kiadás, ebből két színben vettem meg, kialakítása az Avonéval megegyező, viszont sokkal kevésbé vizes, sőőőőőt szinte száraz, tehát a száradással és fixálással nem kell sokat várni, azonnali.
Szeretem őket, de sajnos gyengébb minőségűek mint az Avon terméke, ami elég meglepő. Ezeknek a vékony filceknek a könnyen hordozhatóság nagy előnye, de ez a termés sajnos hamar "kifogy".


IQ Lip Color Stay

Az IQ cosmetic Lip Colour Stay itthon nem kapható, Ausztriába lehet keresgélni. Ez a filc se mai termék, de anno bevásároltam vagy 15-20 darabot, így mielőtt megjelentek volna itthon is ezek, addig teljesen jól kihúztam.
Szintén két színben vettem, itt megemlíteném, hogy a világos sajnos annyira halvány, hogy szinte pár használat után olyan mintha kifogyott volna.
Ez sem "vizes", ez a legszárazabb, így rétegezni kell, sajnos szárítja is az ajkakat, és a filc vége hajlamos az elpuhulásra, így valahogy nem fog (mint amikor egy rendes filc elhasználódik).

NYC Lipstain



NYC Lipstain a legfrissebb szerzemény, ez rendelkezik a leghegyesebb filc véggel. Viszont úgy gondolom, hogy ez a hegy hamar el fog "rojtosodni" és be fog puhulni, amitől nem lesz olyan kényelmes a használata..
Nem annyira vizes, de nem is vészesen száraz, tehát nem kell az ajkakra nyomni, hogy fogjon.

Essence Vampire Lipstain


Essence Vampire Love Lipstain szerintem a gyártó legjobb terméke, így nem értem miért lett limitált kiadás, és miért nem elérhető mindig...(még elfekvőbe tegnap tudtam venni a müllerbe amúgy.)
A top kedvenc ez, ecsetes aplikátorral könnyen és jól használható. Mivel direktbe visszük fel a tintát, így "vizes", és felkenés után még van egy kis időnk játszani vele.
Én az ajkaim találkozásánál középről kezdem felvinni a cuccot és onnan kenem kifelé ( de a fotón nem így kentem, hogy lássátok milyen). Nem szárad gyorsan és olyan vastagom viszem fel egyszeri húzással ahogy akarom No.1...


Felkenve a lip tint- ek

Tartósság:  A képen láthatjátok a tintákat fölkenve a tiszta és száraz bőrfelületre.
A következő képen 1 perc száradás után száraz papír zsebkendővel próbáltam elmozdítani őket...nem sok sikerrel.

Felkenve az ajak filcek

 A NYC moccant a leghamarabb, de lehet ez csak a szín világossága miatt ilyen feltűnő.

Aztán következett a sima nedves törlő kendős áttörlés , ahol nyilvánvaló lett, hogy a világos színek halványodnak el elsőre... majd a nedves kendős suvickolás, aztán pedig a kézmosás.
Papírzsebkendővel eldörzsölve

 A kézmosás után is szinte ott volt minden tinta úgy ahogy kell.


Lényegében elmondható, hogy ha ezek a tinták száraz és zsírtalan helyre kerülnek akkor mind tartós lesz, természetesen minél sötétebb a szín annál inkább látható marad sokáig.
Nedves törlővel áttörölve
 Szárazabb bőrűek előnyben, viszont kiszáradt és cserepes ajkakon nagyon csúnya.

Nedves törlővel sikálva
Az biztos, hogy egyik sem bír 16-12-8 órát. A reális elvárás olyan 5-6 óra, de viszont ez evés-ivást is jól bír (kivéve extrém behatások-olaj-alkohol stb)


Kézmosás szivaccsal megsikálva
Amiben ezek a lip tinták különbözhetnek azok inkább a pigmentáltság és az állag, illetve, hogy szárítják-e az ajkakat.

Természetesen vannak minőségtelen termékek amik meg sem fogják a bőrt, de ezeket a boltba föl kened a kezedre, vársz fél percet és megpróbálod letörülni.. ha nyoma se marad akkor kuka..és nem kell megvenni..én legutoljára pont a The Body Shop termékével jártam így..gyenge..

A pigmentáltság általában a filces verzióknál gyengébb, mert jóval halványabban fognak mint az aplikátoros verziók.
Az állaguk az alkoholos érzetűtől az olajos hatásúig terjed, az alkoholos gyorsabban szárad, de jobban szárítja a szád.

Összefoglalva: A sötétebb szín tartósabbnak tűnhet.
Minden ilyen száríthat, de a tinta fölé kb 5 perc után használjunk ajak ápolót.
A filc kényelmesebb és nem folyik, az aplikátoros tartósabb és nem szárad ki.
Csakis száraz és tiszta ajkakra kenjük.
Kényelmesek, nem ragadnak, nem érzem, hogy rajtam vannak.
Szépen lehet vele "sminkeletlen" hatást is elérni.

Megjegyzések

  1. Az Avonosnak nagyon tetszik a színe. Kár hogy kivonták :/

    VálaszTörlés
  2. nekem Essence-es és Catrice-es ajakfilcem van,imádom a hétköznapokban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon hasznos termékek, lehetne szélesebb a választék ( aplikátorosból).
      Szeretem őket!

      Törlés
  3. Nekem "csak" egy Astor van, az a baj, hogy ezek a pigmentált ajkak ellenségei! :( Rajtam a natúr színek barnásak lesznek, a rózsaszínek kivétel nélkül szinte pirossá válnak... Kár, pedig jó ötletnek tartom.
    Az új YSL tint-szájfény-rúzs hibridet próbáltad már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem próbáltam még az új YSL-t, de megnézem akkor hamarosan, hogy miről is van szó:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz